<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
undefined

En rivende økonomisk udvikling på Færøerne ses også i byggeriet, hvor aktivitetsniveauet er højt. De seneste års vækst er bl.a. resulteret i en række nye byggerier og arkitektoniske skønheder der trods skala og kompleksitet har det færøske ”sense of place” i behold.

undefined
annonce
#Stål

Under ekstreme arbejds- og adgangsforhold er alle nødt til at yde deres bedste, lyder det fra DS Stålkonstruktion, der har arbejdet i Grønland i mere end 20 år. Virksomheden har netop leveret og monteret stål til fire større projekter.

undefined
annonce

Den nordatlantiske ø er midt i en rivende udvikling - og med nye lufthavne og flere udenlandske virksomheder er perspektiverne store og mulighederne mange.

Arbejdstilsynet Grønland har til opgave at vejlede om og håndhæve arbejdsmiljøet på byggepladserne på verdens største ø. Grønland har sin egen arbejdsmiljølovgivning, og Kredschef, Casper Kronow, lægger stor vægt på den tætte dialog med både de lokale og de udefra kommende entreprenører.

annonce

Når al byggemateriale skal transporteres til øerne, næsten alle betonløsninger opføres on site, og størstedelen af de udførende er organiseret som små håndværksfirmaer, stiller det helt særlige krav til projekteringen. Det fortæller Heidi Poulsen, direktør i MAP Arkitektar i Tórshavn, der blandt andet står bag Færøernes nye nationalstadion Tórsvøllur og den nye skolebygning i Fuglefjord.

annonce

Leif Hansen Bygherrerådgivning agerer både sparringspartner i de indledende faser og bygherres øjne og ører på byggepladsen hele vejen fra opførelse til overdragelse af det færdige byggeri. ”Vi prøver altid at sætte os grundigt ind i de steder, vi bygger, og undersøger altid, om der er noget, vi kan bygge videre på,” fortæller afdelingschef Kristine Bøjstrup.

Grønlands minister for Boliger, Infrastruktur, Råstoffer, Justitsområdet og Ligestilling, Naaja H. Nathanielsen, har store ambitioner om større udvikling i Grønland på flere niveauer, og her bidrager bygge- og anlægsprojekter aktivt til visionen.