<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
undefined

Nordatlantisk Byggeri #7

 • 2024-03-25

  Nu er det syvende gang, at vi udgiver vores magasinet Nordatlantisk Byggeri med fokus på bygge- og anlægsprojekter i Grønland, Island og Færøerne, hvor vi blandt andet ser nærmere på hvad, der skal ske, når de store infrastrukturprojekter står færdige?


  I Nordatlantisk Byggeri#7 kan du læse interview med direktør for Grønlands Erhverv, Christian Keldsen, som mener, man allerede nu skal begynde dialogen om Grønlands fremtid, når de store infrastrukturprojekter er afsluttet.

  Britta Keldsen, partner i Arctic Law Greenland, pointerer her, at virksomhederne skal være klar til at gribe nye muligheder. Morten Gosvig, direktør i rådgivende arkitekt- og ingeniørfirma Masanti fremhæver, at der er behov i Grønland for at bygge flere boliger, nye daginstitutioner og skoler.

  Jens Lauridsen, CEO i Kalaallit Airports fortæller, at med den nye lufthavn i Nuuk får man et grundlag for en større og robust turismesektor med dertilhørende byggeprojekter. Nordisk Funderings direktør Jesper Schack Fønss Bach fortæller om de første to projekter på Grønland, hvor man udførte kerneboringer på forskellige lokationer i samarbejde med DTU.

  KJ Greenland er én af Grønlands største byggefirmaer, og Mads H. Nørgaard fra entreprenørvirksomheden fortæller, at med rigtig mange projekter undervejs er fokus på driften. Niels Berthelsen fra entreprenørvirksomheden Qullilerisoq fortæller om sin personlige rejse fra elektriker, hvor han har grebet forretningsmulighederne undervejs, så han nu beskæftiger 30 medarbejdere.

  Læs alle artikler fra vores særudgivelser på tema-siden Nordatlantisk Byggeri

  Jens’ Malerforretning er et af de ældste malerfirmaer i Grønland, og man har en bred erfaring om valget af de rette materialer til det enkelte projekt, for eksempel har man netop malet to af Grønlands ældste huse, hvor den færøske michelin-restaurant KOKS holder til i øjeblikket.

  Erhvervsrådgiver i Grønlandsbanken Morten Balle ser det som en moralsk forpligtelse for banken at understøtte den bæredygtige udvikling, herunder i særdeleshed også social bæredygtighed. Vi taler også med Patrik Bjelovuk, Teknisk specialist hos Tibnor om klimabesparelsen op til 97% ved at genbruge gamle stålbjælker i nye bygninger.

  Vi taler også med ejer af Bunch Bygningsfysik ApS, Tommy Bunch-Nielsen om forskellen på danske og arktiske forhold, hvilket betyder, at dansk byggeskik lidt for ofte kommer til kort. Vi taler med m4 Arkitekter om brugen af 3D-måleudstyr på deres projekter, hvor man har anvendt software og indgående rådgivning fra firmaet Tick Cad.

  Vi taler også med Terry Goldenbeck, direktør i SG Armaturen, der leverer og designer kvalitetsbelysning til alt fra private hjem til plejehjem og sygehuse, ligesom direktør i DC-System, Allan Andersen fortæller om 10-års jubilæum for virksomhedens vigtige prøvehus.

  Læs også Nordatlantisk Byggeri#6 her

  Færøerne oplever en stigende befolkningstilvækst, og derfor opfører man nu en ny multihal i Thórshavn, og vi taler med projektansvarlig for Articon, Eyðfinn Guttesen samt projektleder hos PERI, Christian Brolund om det spændende projekt.

  Arkitekt Svend Sivertsen fra tegnestuen Fuglark mener, at industri og bysamfund hænger uløseligt sammen på Færøerne, og derfor er det vigtigt at sikre, at industribyggeri ikke står i negativ kontrast til omgivelserne.

  God læselyst!
  Anbefalede artikler