<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
temabanner
undefined

Det, der startede som ”Kajs Regneark”, er i dag blevet til en række programmer, der benyttes af rådgivende ingeniører landet over. Kaj Jensen selv havde ikke drømt om, at det skulle komme så vidt - og at han som 60-årig skulle springe ud som selvstændig.

undefined
Et nyt forskningsprojekt på Center for Large Structure Production (LSP) på Syddansk Universitet har fået en bevilling på godt 13 millioner kroner til at udvikle en mobil robotkran, der bl.a. kan svejse. Sådan én kan nemlig blive nødvendig, hvis vi skal nå i mål med udbygningen af grøn energi fra havvindmøller.

Virtual Reality (VR) bliver testet i undervisningen af fremtidens tømrere. Responsen fra eleverne er positiv – de oplever bedre overblik og en sjovere undervisning. Niclas Andreasen er underviser og teknologikonsulent fra Videnscenter for Håndværk, og han ser et stort potentiale i VR-undervisningen.

Skycare kan som de første i Danmark tilbyde rengøring af høje bygninger uden høje lifte eller klatreudstyr. I stedet vil en drone med rent varmt vand få bygning og vinduer til at stå skinnende rene.

Danske entreprenører har det seneste halve år været ramt af rekordmange konkurser, men ifølge en ny undersøgelse af Autodesk Construction Cloud, så mener de fleste byggefirmaer, at de får mere travlt de næste 12 måneder.

annonce

It-virksomheden Ekko app vil gerne gøre det nemt at binde håndværker og administration sammen. Byggepladsappen og Medarbejderappen, som Ekko app står bag, gør allerede en forskel på mange arbejdspladser inden for bygge- og anlægsbranchen, hvor man ønsker at kommunikationen mellem håndværker og administrationen skal være nem.

De nye lovkrav til bygningers CO2-aftryk har stor betydning for alle aktører i branchen. Adm. direktør i Molio – Byggeriets Videnscenter, Christina Hvid, pointerer at der et behov for viden, nye kompetencer og digitale løsninger, der kan understøtte opgaven med at leve op til kravene.

annonce

Det nyopførte UMEUS-kollegium på Amager har valgt et digitalt click & collect system med pakkebokse fra Renz A/S. De samarbejder med Sanistål, da deres løsning/produkter/leverandører lever op til kravene fra de studerende om en nem, let og overskuelig hverdag, hvor praktiske opgaver klares digitalt.