<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
temabanner
undefined

Dalux har udviklet værktøjet InfraField til informationsstyring på store infrastrukturprojekter, hvor afstande udfordrer kommunikationen. – Helt uundværlig på anlægsprojektet Sotrasambandet, fortæller BIM koordinator Laura Belarra.

undefined

Dokumentation af byggevarer kan lyde kedeligt, men er virkelig vigtig at have styr på. I syv korte tegnefilm forklarer Teknologisk Institut om dokumentationen og ansvarsfordeling på en ny og mere ligetil måde.

undefined

Droner og scannere er effektive værktøjer i Wava Byggerådgivning, fordi de kan bruges til både ind- og udvendige scan af ejendomme i forbindelse med renovering, opmåling, service og vedligehold. DroneTjek udfører flyvningerne.

På trods af udfordringer i byggebranchen, har maskinstyringsvirksomheden Unicontrol i 2023 øget sin vækst med 50 % . Efterspørgslen efter automatiserede byggeprocesser ser ud til at fortsætte – især i udlandet.

Entreprenørerne Adserballe og Knudsen demonstrerer i renoveringen af boliger i Ringparken, hvordan smart teknologi kan lette projektstyringen og beboerdialogen og giver Boligselskabet Sjælland en bedre bygherreoplevelse.

Igen i år har rådgivningsvirksomheden PwC udarbejdet en analyse af tømrer- og snedkerbranchen, som virksomheder kan bruge som et barometer for, hvilke tendenser og udfordringer der er i branchen. Der er også ti gode råd.

Kunstig intelligens banker data igennem i enorme mængder, og robotterne bliver mere adrætte og begavede. Det vil ændre og forbedre fremtidens byggepladser ifølge IT-guru Preben Mejer, som mener, at håndværkeren skal se AI som en gevinst.

Hos armeringsspecialisten Celsa Steel Service har en stor svejserobot været i gang med at svejse 21 meter lange armeringskurve til et større domicilbyggeri i København. Robotteknologien giver finjusteret og sikker forarbejdning.

Nordjyske E-Komplet A/S har udviklet sig til at være blive håndværkernes foretrukne administrationsløsning til økonomi- og opgavestyring. Nu overtager tyske BuildTec Software Group (BuildTec) virksomheden