<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
temabanner
undefined

Corona-pandemien åbnede kommunernes øjne for automatiserede pakkeanlæg og muligheden for berøringsfri ekspedition. Nu går mange skridtet videre og smidiggør overlevering af alt fra nøgler til it-udstyr og pakkepost.

undefined

Innovationsmiljø Construction Center Denmark er klar med et digitalt LCA-værktøj, NullCarbon, der er designet specifikt til SMV’erne og udviklet i tæt samarbejde med branchen, bl.a. typehusfirmaet Hybel A/S og EMR Murer.

undefined

EVA Optics LED-armaturer fra NEWTEK behøver ikke at kunne nås fra svømmehallens bassinkant som traditionelle lysarmaturer, der kræver hyppig service. Innovative teknologier giver dem den bedst mulige beskyttelse for LED-levetiden.

Et hold af fire elever fra Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier trak det længste strå, da der skulle findes en vinder i den landsdækkende konkurrence DM 3D-print for erhvervsskoleelever, som Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur er med til at afholde. Det er andet år i træk, at elever fra Herningsholm vinder konkurrencen.

Svenske VNTRS går ind i den danske digitale platform til bæredygtighedsledelse, Frame. Investeringen er dedikeret til at udvikle en ny feature på platformen til at dokumentere bæredygtighed for eksisterende bygninger.

Vandindtrængen fra flade tage er et problem, som har kostet milliarder gennem tiderne. Men flade tage gør det muligt at udnytte kvadratmeterne bedre i bygningen og få solceller på, og nu har Woodsense en trådløs sensor, der kan detektere og lokalisere vandindtrængen på flade tage.

Partner & co-founder i SiteHub Frederik Krogsøe mener, den danske byggebranche skal reagere på energikrisen og de knappe resurser ved at arbejde på nye måder, hvor man ved at sætte bæredygtighed først for alvor ændrer kulturen, tilgangen og samarbejdsmetoderne.

ABC Rådgivende Ingeniører og it-produkthuset Capacit vil gøre arbejdet med LCA-beregninger mere enkelt og tilgængeligt for alle i et byggeprojekt. Sammen lancerer de den brugervenlige LCA-platform ”Real-Time LCA”.

Gigantiske vindmøller presser den nuværende stålteknologi til det yderste – men udviklingen af nye produktionsanlæg skal nok følge med, siger stålformand, der også peger på, at selve stålindustrien er i fuld gang med en grøn omstilling