<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Temaer

temabanner
undefined

Flere virksomheder satser på el- og batteridrift i et forsøg på at stille sig selv bedre i udbudsfasen, lyder det fra Milwaukee Tool. Producenten lancerede for to år siden MX FUEL-platformen, der bl.a. tilbyder batteridrevne nedbrydningshammere og kapsave. Og efterspørgslen er stigende, lyder det.

undefined

Renault Kangoo Van E-TECH lanceres med stort batteri og lang rækkevidde. Også Renaults største varevogn opgraderer på batterifronten. Renault Master klarer nu op til 200 km på strøm.

undefined
HVO-brændstof kan sikre den grønne omstilling, indtil alle entreprenørmaskiner er blevet elektrificerede – det kræver dog løsninger på en række praktiske problemer og vilje fra offentlige bygherrer, pointerer formand for materielsektionen i DI Stine Egsgaard.

En milepæl er nået i UnitSun-projektet, hvor HSHansens solcelle-facademoduler HansenUnitAl-moduler nu er klar til test på DTU. Målet er at sætte fart på udviklingen, så store mængder af solceller kan implementeres i byggeri

Et bredt udsnit af den danske byggebranche var samlet, da Danske Byggecentre uddelte Byggeriets Klimapriser 2022 i Vandværket i København. Formålet med prisuddelingen er at hylde innovative produkter og løsninger i byggeriet samt øge kendskabet til klimavenlige byggematerialer

Skandinaviens førende producent af lim, spartel og fugemasse, Dana Lim, deltog sidste år i projektet Klimaklar SMV. Og her har virksomheden som én af de første i Danmark gennemgået et rådgivningsforløb initieret af Dansk Industri og er støttet af Industriens Fond.

Det nye initiativ VCØB Community henvender sig til en bred vifte af aktører, lige fra bygherrer og arkitekter til nedrivningsfirmaer – medlemmerne skal hjælpe hinanden med at implementere nye cirkulære principper i byggebranchen.