<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Bæredygtighed

Temaer

undefined

Træ vælges i stigende grad som byggemateriale, viser ny rapport af Rambøll. Det skyldes øget bevidsthed om, at træ i byggeriet er et effektivt middel til at reducere klimabelastningen og et større politisk fokus. Træets andel af byggeriet er dog stadig beskedent.

undefined

Upcycling i byggeriet er en synlig genvej til CO2-reduktion og kan give point i DGNB certificering, og derfor undrer det Rasmus Falkenberg, CEO og ejer af virksomhedsnetværket Upcycling Forum, at der ikke er flere virksomheder i gang?

undefined

Mens man allerede har afsat 500 mio. kr. til investeringer direkte i bæredygtighed fra 2021-2023, planlægger Aalborg Portland yderligere investeringer for 350 mio. kr. i optimering af driften. Frem mod 2025 er det planen, at cementproducenten vil have investeret mindst 1 mia. kr. i bæredygtige initiativer.

Snøhetta har netop lanceret samarbejde med startup-virksomheden Saferock med fokus på udvikling af CO2-neutral beton til fremtidens byggeri. Målet er at have løsningen klar allerede i 2025.

Door System har på Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut (DBI) fået testet og godkendt sin brandskydeport med gangdør, tætninger og vindue, og monteret i panelvæg. Brandporten klarede den vigtige grænse på 1 time og 8 minutter, som betyder en del i forhold til portens anvendelsesmuligheder.

De stadig stigende krav til genanvendelse vil betyde, at der i årene frem vil komme et øget fokus på indholdet af uønskede kemikalier i byggematerialer og, at der derfor kommer større efterspørgsel efter, at byggevarer deklareres bedre.

Som den første producent af færdigbeton er Unicon klar med en produktspecifik miljøvaredeklaration (EPD) for en af sine standardbetoner, og der er flere på vej. Dokumentation skal fremme de bæredygtige betonløsninger, mener virksomheden.