<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Temaer

temabanner
undefined

Det går godt for byggeriet i Grønland! Landet oplever for tiden et pænt opsving og har blandt andet hele tre lufthavne på vej. Men de gode tider fører også udfordringer med sig. Mangel på arbejdskraft og boliger er til stadighed et problem, og nye udefrakommende forventninger om bæredygtighed skaber også udfordringer.

undefined

Danmarks største byggerimesse inviterer igen byggeriets fagfolk til Fredericia fra den 21. til 24. marts 2023. Det sker i en tid, hvor byggebranchen kigger ind i udfordrende tider – men også nye muligheder – lyder det fra direktør for Brancheforeningen Danske Byggecentre, Palle Thomsen.

undefined

Teknologisk Institut, Aarsleff og STARK vil være på forkant med udviklingen og gået sammen om at undersøge materialespild i byggeriet. Det skal blive til konkrete løsninger til mindre ressourcespild.

annonce

For DESIGNA er bæredygtighed ikke blot et buzzword. Det handler om at tage et samfundsansvar gennem ans­varlig virksomhedsdrift, siger CSR Director Karen Cederkrantz, der tager den grønne dagsor­den og klimaudfordringerne seriøst.

Et bredt udsnit af byggebranchen i regi af Strateginetværket for Bæredygtigt Byggeri giver nu deres bud på den fortsatte udviklingen af klimakravene i de kommende faser. 

Fra 1. januar 2023 er nybyggerier over 1.000 m2 underlagt nye krav i forhold til klimaaftryk. Formand for DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke, hilser dem velkommen, men håber på en blid indfasning og dialog om yderligere krav.

annonce

Plast er ofte udskældt, men har mange nyttige egenskaber, og det gælder om at holde plast i brug så længe som muligt. Plastmontøren genbruger plastrør, men det kræver et bredt samarbejde i branchen at få det til at lykkes.

annonce

Bæredygtighed ligger dybt i Scandi Bygs DNA, og modulproducenten kan allerede nu opføre byggerier under de grænseværdier for CO2, der forventes i 2029.

annonce

PVC-branchens genanvendelsesordning WUPPI A/S og miljøvirksomheden Ragn-Sells Danmark A/S indgår forpligtende samarbejde om at øge de danske mængder af indsamlet og genanvendt hårdt PVC-byggeaffald.