<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Temaer

undefined
To erfarne erhvervsfolk fra forskellige dele af branchen har købt sig ind i landets første biobaserede byggemarked. Baggrunden for investeringen er en stærk tro på materialernes virke, som de mener for alvor kan rykke til den grønne omstilling i branchen.
undefined

Det mener tømrermester Dennis Roan Nielsen fra Træværk, som har en mission om at gøre byggeri af træhuse mere mainstream i Danmark. Både tømrerfaget og byggebranchen er ifølge hans opfattelse på vej i en helt forkert retning, hvad angår en bæredygtig fremtid. Vi kan ikke vækste os grønnere, påpeger han. 

undefined

Branchesammenslutningen Dansk Beton har netop færdiggjort en strategi for de kommende tre år. Ikke overraskende er bæredygtighed og grøn omstilling fortsat helt centralt, men digitale muligheder og mangel på arbejdskraft har betydet tilføjelse af to nye ben i strategien.

Når ældre bygninger rives ned og screenes, er det efterhånden god latin at tage stilling til, om det er muligt at genbruge mursten og tagsten af tegl. Den samme overvejelse bør gælde, når der er tale om et renoveringsprojekt, lyder det fra Teknologisk Institut, som også ønsker at nulstille levetiden af materialerne ud fra en vurdering af tilstanden, fremfor at vurdere restlevetiden på baggrund af, hvor længe materialerne har været anvendt.

Siden Anden Verdenskrig er materialekvaliteten og kvaliteten af det samlede byggeri faldet, mener murermester Thomas Work. Men måske er der forandring på vej – en forandring, der kan bringe både den faglige stolthed og de gedigne materialer tilbage på byggepladserne.

Fremtidens aluminiumsprodukter skal kunne genanvendes 100 pct. men her og nu kan byggeriet ty til produkter med lave CO2-aftryk og et højt genanvendelsesindhold.

Det Bæredygtige Element kunne i år byde flere vindere velkommen på sejrsskamlen. Personprisen går nemlig både til professor på Det Kongelige Akademi Anne Beim og bæredygtighedschef i Enemærke & Petersen Anders Sørensen. Det digitale værktøj Legacy får Produktprisen for en løsning, der gør det lettere at måle CO2 i bygninger.