<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
undefined

Byggebranchen har fået en hurtigvoksende lillebror, som er blevet en global markedsleder inden for den nye teknologi med 3D-betonprint. COBODs robotter printer C02- og udgiftsbesparende bygninger og tårn-piedestaler af beton til vindmølletårne – og de gør det hurtigt.

undefined
Et nyt forskningsprojekt på Center for Large Structure Production (LSP) på Syddansk Universitet har fået en bevilling på godt 13 millioner kroner til at udvikle en mobil robotkran, der bl.a. kan svejse. Sådan én kan nemlig blive nødvendig, hvis vi skal nå i mål med udbygningen af grøn energi fra havvindmøller.
undefined
annonce
NH Towage har siden 1977 deltaget i et utal af opgaver i både Danmark og udlandet – lige nu fylder vindmøller og havnebyggerier meget i ordrebogen.

Nordatlantisk-byggeri #1

Nordatlantisk-byggeri #2

Nordatlantisk-byggeri #3

Nordatlantisk-byggeri #4

Nordatlantisk-byggeri #5

Nordatlantisk-byggeri #6

Dansk teknologi fra Claviate bruges nu i global vindgigants byggeri af landmøller i Nordsverige. Teknologien registrerer byggeforløbet, minimerer papirarbejdet og skaber overblik i vindmølle-byggerier.

Offshore wind er i voldsom vækst og for at positionere sig stærkere i det marked, har Sweco hyret Peter Munk som ny markedschef. Han kommer senest fra en stilling som kommerciel projektdirektør for offshore wind i HOFOR gennem fire år.

Hos Jobcenter Esbjergs energiteam oplever man lige nu stor succes med at få ledige omskolet til at arbejde offshore. Faktisk så stor, at der er venteliste til at komme med på kurserne, og det vækker begejstring i offshore-branchen, der pt mangler flere hundrede nye medarbejdere.

Særlig partnering-aftale hjalp til valget af bæredygtige spildevandsrør fra Uponor til nyt havneområde i Aalborg. Fokus på de billigste priser bremser dog stadig den grønne omstilling i byggebranchen.

Den geotekniske ingeniørvirksomhed, Geo, er Danmarks førende, og har leveret analyser af havbunden i Femernbæltet, som er uundværlige for konstruktionen af verdens længste sænketunnel.