<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
aarhus-havn

Aarhus Havns aktiviteter giver mere end 17.000 arbejdspladser i hele Danmark

Aarhus Havn skal ikke udvides alligevel

 • Anlæg
 • Danske Havne
 • 2024-06-20
 • | Af Redaktionen

  Udvidelsen af Aarhus Havn bliver sat på pause på ubestemt tid. Det har partierne, der oprindelig gav grønt lys, netop besluttet.

  - Det er en trist dag for dansk erhvervsliv. Havneudvidelsen ville være en stor gevinst for erhvervslivet i både Aarhus og resten af landet. Der er behov for plads til, at de eksisterende virksomheder på havnen kan udvikle sig, og til at nye kan komme til, siger Thomas Haber Borch, der er direktør hos Aarhus Havn i en pressemeddelelse.

  Byrådet har onsdag meldt ud, at udvidelsen ikke bliver taget op igen, medmindre et nyt byråd beslutter det. Denne usikkerhed vil bremse en masse udvikling, ifølge havnedirektøren:

  - Yderhavnen ville skabe arbejdspladser, fremgang og tage afgørende skridt i den grønne omstilling. Det er gevinster, som vi nu risikerer ryger til udlandet, mens vores havneudvidelse er sat på pause, siger havnedirektøren.

  Den fremtidige udvikling af Danmarks største erhvervshavn er derfor usikker i øjeblikket og man skal have overblik, hvilken betydning beslutningen får for de mange mennesker, hvis hverdag vil blive påvirket af byrådets beslutning.

  - Vi har en organisation med rigtig mange dygtige medarbejdere, der har arbejdet nærmest i døgndrift på alle aspekter af det her projekt. Vi har vores kunder og de mange virksomheder, der er interesserede i at investere og udvikle sig på og omkring havnen. Nu gælder det om at finde en vej frem, og det vil jeg sætte mig i spidsen for, understreger Thomas Haber Borch.

  Anbefalede artikler