<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
ELG-2308-4k

ENABL system styrker løftevne og kontrol i Mammoets gigantiske kran

 • Anlæg
 • Byggeriets udvikling
 • Byggepladsservice og Udlejning
 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • Virksomhedsnyt
 • Danske Havne
 • Kraner, lifte og arbejdsplatforme
 • 2023-12-12

  Den danske konsulent og servicevirksomhed for vindmølleindustrien, ENABL, har med sit Tagline Master System givet ekstra løftekræfter til hollandske Mammoets ringkran PTC210-DS, der er en af verdens største onshore-kraner.

  ELG-2308-1k


  ENABL tilbyder en bred vifte af produktions- og site-løsninger til vindmølleindustrien, og har netop afsluttet en spændende opgave den hollandske transportvirksomhed Mammoet, hvor man har installeret systemet Tagline Master 43kN på Mammoets PTC210-DS ringkran.

   

  Mammoet er verdens største virksomhed indenfor specialtransporter og tunge løft. Virksomheden tilbyder løsninger til løft, transport, installation og dekommissionering af projekter, der spænder fra store tunge enheder til mindre strukturer. Ringkranen, som er en af verdens største onshore-kraner, står lige nu ved Mammoets europæiske hovedkvarter i Schiedam.

   

  Markant mere kontrol

  ENABL og Mammoet har gennem længere tid samarbejdet omkring ENABL’s Tagline Master System. ENABL leverede systemspecifikationerne og drøftede den ideelle placering på ringkranen med reference til ENABL’s vindindustri ekspertise.

   

  Mammoet designede og producerede interfaces til placering af Tagline Master Systemet, hvorefter ENABL's teknikere og supervisors håndterede idriftsættelse og operatørtræning, omfattende både teoretisk og praktisk træning. Mammoet fik stillet et Tagline Master System til rådighed på lejevilkår, hvilket gjorde det muligt for dem at teste systemet på ringkranen, inden de eventuelt foretager en mere permanent investering.

    

  – Systemet gør det muligt for os at styre byrden sikkert med minimal påvirkning af projektområdet. På grund af det reducerede pladsbehov kan systemet installeres direkte på kranen. Det er et brugervenligt system, og fjernbetjeningen giver mulighed for at betjene systemet i højden under flytning og installation, siger Mammoets projektleder Rutger Beelen i en pressemeddelelse.

   

  ELG-2308-3k

  Markant mere kontrol

  Tagline Master Systemet er fastgjort på ringkranen via en interface-platform og eliminerer derved behovet for afhængigheden af omgivelserne, og rebene følger naturligt ringkranens rotation. Dette betyder et markant bedre kontrolleret løft, reduceret nedetid samt lavere omkostninger, fordi der kun kræves en operatør sammenlignet med et større operatørhold og forbedret sikkerhed - selv ved høje vindhastigheder.

   

  I efteråret 2023 startede Mammoet en stor opgave på Cadeler's jack-up skibe Wind Orca og Wind Osprey for at forberede dem til at installere næste generations havvindmøller. Opgaven går ud på at montere en kran med højere kapacitet i et unikt samarbejde med GustoMSC. Mammoets ringkran bruges til at fjerne de nuværende kraner ombord på skibene og til at installere de nye.

   

   

  Mange fordele på drift og styring

  ENABL’s kunder indenfor vindindustrien har anvendt det dokumenterede og patenterede Tagline Master System i mere end 10 år, og et stort antal systemer er i drift over hele verden. Kunderne værdsætter systemets evne til at håndtere kontrollerede og sikre løfteoperationer, selv ved høje vindhastigheder.

   

  Dan Albjerg, Operation Manager hos ENABL, fortæller:

   

  – Samarbejdet med Mammoet har været spændende. Jeg er stolt over at bringe vores erfaring med Tagline Master System fra vindindustrien til ringkranens løfteoperationer. Det er virkelig et joint-venture projekt, der gavner begge parter.

   

  – Med Tagline Master System kan Mammoet løfte byrder ved højere vindhastigheder, og derved optimere processerne. Og hvorfor ikke udnytte alle fordelene ved systemet til ringkranens løfteoperationer generelt, såsom øget driftshastighed, automatisk styring, styring med kun en operatør, rotation af byrden samt forbedret sikkerhed, siger Dan Albjerg.

   

   

   

  Anbefalede artikler