<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Temaer

temabanner
undefined

Mærkninger i forhold energiklasser, bæredygtighed og totaløkonomi inden for de første fem år, serviceaftaler samt holdbarhed er vigtige parametre inden for sanitetsleverandører. Design og funktion afhænger af segment, fortæller Søren Mejlby Behrens og Henrik Møller Vinther fra FM Mattsson Group.

undefined
annonce

Den danske markedsleder inden for tagrender, Plastmo A/S, er på vej med endnu en tagrende i Sort Stål serien, efter at producentens første sorte tagrende i stål sidste år fik overvældende opmærksomhed på markedet.

undefined

Gennem mere end to årtier har arkitekt Glenn Petersen, Verov Arkitekt & Design, arbejdet med indretning og arkitektur med fokus på den æstetiske del - men også for at opnå energibesparelser. Nordic gulvvarmeplader er en favorit.

Korrosion er en af de væsentligste risikofaktorer for rørmaterialers holdbarhed i brugsvandsinstallationer – og kan f.eks. opstå ved brug af bestemte rørmaterialer i forbindelse med særlige vandsammensætninger. Selvom udbedring af korrosionsskader koster op mod en milliard årligt, er uvidenheden på området stor. Fonden BYG-ERFA udgiver derfor 8 erfaringsblade om nyeste viden om korrosion – for udbredes viden om korrosion, kan mange skader undgås, vurderer ekspert.

Teknologisk Institut, Aarsleff og STARK vil være på forkant med udviklingen og gået sammen om at undersøge materialespild i byggeriet. Det skal blive til konkrete løsninger til mindre ressourcespild.

annonce

For DESIGNA er bæredygtighed ikke blot et buzzword. Det handler om at tage et samfundsansvar gennem ans­varlig virksomhedsdrift, siger CSR Director Karen Cederkrantz, der tager den grønne dagsor­den og klimaudfordringerne seriøst.

Egernsund Wienerberger har indgået aftale om at købe Strøjer Tegl, der er en de mest moderne murstensproducenter i Danmark. Købet er en vigtig brik i teglproducentens rejsen mod en CO2-neutral produktion.  

Fra 1. januar 2023 er nybyggerier over 1.000 m2 underlagt nye krav i forhold til klimaaftryk. Formand for DI Byggeri Malersektionen, Willi Becke, hilser dem velkommen, men håber på en blid indfasning og dialog om yderligere krav.

Vi skal blive bedre til at planlægge vores byggerier i relation til fugt, mener Teknologisk Institut. Allerede inden 2023 for alvor er kommet i gang, udfordrer fugten og januar 2023 har været den vådeste nogensinde målt i Danmark.