<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Temaer

temabanner
undefined

EDP Danmark har haft fokus på at digitalisere EPD’erne, så entreprenører og rådgivere oplever en brugervenlig proces, når de skal beregne bygningers klimapåvirkning og livstidscyklus, og nemt kan hente de digitale EPD’er.

undefined

For lidt tilsat cement/bindemiddel, forkert vandindhold, for korte blandetider og forkert tykkelse på afretningslaget kan give skader i gulvkonstruktioner med EPS-beton, som EPS-tilslag/EPS-kugler kaldes i daglig tale. Erfaringsblad fra Fonden BYG-ERFA giver indsigt i skadestyperne og anviser, hvordan skader undgås på den samlede gulvkonstruktion.

undefined
WP120 er en 2k cement- polymerbaseret membran, der i 3 mm lagtykkelse, tåler mekanisk slid og ligeså er rodhæmmende. Da WP120 har et lavt VOC tal, passer den også godt ind i LCA beregningen, og er til at foretrække hvis et projekt skal DGNB certificeres.

Leverancen til Femern-forbindelsen er den største ordre i Give Steels historie, og adm. direktør Torben Larsen mener, at erfaringerne fra Femern projektet har betydet, at virksomheden står stærkere til de helt store opgaver i udlandet.

WICONA, der er ejet af den verdensomspændende aluminiumsproducent Hydro sætter handling bag målsætningen om kraftig CO2 reduktion i facadesystemer.

Brancheorganisationen Dansk Beton har brugt tre år på en omfattende udvikling af et EPD-værktøj for virksomheder i betonbranchen. Det betyder at betonvirksomheder nu får et redskab til selv at udarbejde dokumentation for betonprodukternes klimabelastning uden at skulle benytte en rådgiver. Værktøjet er på plads inden nye lovkrav træder i kraft den 1. januar 2023

Ny gratis softwareløsning, udviklet af Schneider Electric og RIB Software, sætter fokus på et overset problem i byggebranchen om brug og køb af klimavenlige byggematerialer.