<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Materialer & Losninger

Temaer

undefined

Banedanmarks nye kontor i Ringsted kipper med kasketten til stationshistorien, når facaderne beklædes med røde tegl fra den gamle godsbanebygning. Banelegemets sveller, granit og beton indrammer samtidig det oplevelsesrige indre rumsystem, der spiller på dagslysets vekselvirkninger.  

undefined
annonce
Gamle faldstammer kan bruges som støbeform for nye – og det kræver meget mindre indgreb i bygninger til fordel for både miljø, økonomi og beboere. Greenpipe har netop fået en af  Danmarks største relining-ordre.
undefined

Upcycling i byggeriet er en synlig genvej til CO2-reduktion og kan give point i DGNB certificering, og derfor undrer det Rasmus Falkenberg, CEO og ejer af virksomhedsnetværket Upcycling Forum, at der ikke er flere virksomheder i gang?

annonce

Tidligere tømrer har designet et værktøj, der øger effektiviteten, mindsker nedslidning og skaber et bedre arbejdsmiljø på byggepladsen. Målet er bedre bundlinje og gladere håndværkere.

Mens man allerede har afsat 500 mio. kr. til investeringer direkte i bæredygtighed fra 2021-2023, planlægger Aalborg Portland yderligere investeringer for 350 mio. kr. i optimering af driften. Frem mod 2025 er det planen, at cementproducenten vil have investeret mindst 1 mia. kr. i bæredygtige initiativer.

Orientkaj Station i København, CODAN i Køge og Karen Blixens Plads i Ørestaden har netop modtaget priser som de mest fremragende inden for betonarkitektur ved Betonens Oscaruddeling. Vinderne af Bæredygtig Beton Prisen, In-situ Prisen og Betonelement Prisen blev afsløret for 100 inviterede gæster fra hele byggeriets værdikæde til et brag af en prisfest i Industriens Hus.

annonce

Anledningen er bl.a., at vi er blevet mindre tolerante – og samtidig mere oplyste om giftstoffernes skadelige virkning, lyder det fra ABVAC A/S, der har saneret alt fra dronningeboliger over politiske højborge til børnehaver.