<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Bosch_test2

Test af ny dyksav fra Bosch: Solid maskine med stærk batteriperformance

 • Byggepladsen
 • Værktøj
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-06-24
 • | Af Alexander Tengbjerg

  Er du en Bosch-fanatiker er 2021 dit år, for Bosch har lanceret en lang række nyheder indenfor BITURBO-serien. Hos Bosch lover man over hele linjen at performance og batterilevetid er i en liga for sig, hvilket vi naturligvis har sat os for at teste på Bygge- & Anlægsavisen. Derfor sendte vi BOSCH’ splinternye dyksav, GKT 18V-52 GC Professional, ud til tømreren Andreas Simonsen.

   

  Gennem to uger havde Andreas Simonsen selskab af den nye akku dyksav fra Bosch, der hjalp ham med alt fra shopfittings til terrasseprojekter.

   

  Dyksaven, der som sagt er en del af BITURBO-serien, er kompatibel med BOSCH’ store stolthed: Deres 8,0 og 12,0 Ah ProCORE18V-batterier. De skulle være blandt de bedste batterier på markedet og så er det muligt at lade dem op til 50% styrke på kun 15 minutter. Dyksaven kan skære i materialer på op til 52 mm og et præcist snit er sikret takket være styreskinnen. Hertil kan saven også skære helt til kant - kun 10 mm fra væg.

   

  Bosch_test3

   

  Kun et batteriskifte om dagen

  Men hvordan har oplevelsen været og hvordan fungerer den i praksis? Andreas fortæller:

   

  - Kort fortalt har det været en god oplevelse. Lad os starte med batteriet. Jeg har brugt maskinen rigtig meget og jeg har kunnet nøjes med at skifte batteri efter en halv dag. Performance fra maskine og batteri har været rigtig godt og det er en fornøjelse at batteriet lades så hurtigt op.

   

  - Man kan via app følge med i opladningen af batteriet. Tanken er vel, at arbejder man på tag, er det rart at kunne følge med om der er et nyt batteri klar. Men i praksis så gider jeg ikke overvåge en app og da slet ikke når Bosch’ nye batterier kan lades så hurtigt. Så man kan sige at de har overflødiggjort appen med deres stærke batterier og hurtige opladninger, fortæller Andreas.

   

  Bosch_test_1920

   

   

  Praktisk i hverdagen

  Bosch lover også at dyksaven er let og mobil og her er Andreas også enig:

   

  - Den er nem at håndtere og nem at transportere. Arbejder man på at hus og skal op og ned ad trapper og stiger, så er den virkelig ideel. Alene det, at du har et godt greb om håndtaget minimerer jo risikoen for, at man taber den, hvilket vi jo alle sammen har prøvet. Skinnerne til er også fine fordi de er så smalle, hvilket jeg har været glad for i det daglige arbejde. I forhold til skinnerne har Bosch brugt en gummilæbe, hvor mange andre producenter har valgt en af plastik. Gummiet giver et godt greb, men kan give sig og det kan på sigt gå ud over præcisionen når du skærer. Med almindelige tømreropgaver er det ikke noget problem, men ved snedkeropgaver kunne det blive en udfordring. Så jeg vil mene at den her dyksav vil tale mere til tømrerens hjerte end snedkerens, siger Andreas og uddyber:

   

  - Skal jeg komme med en kritik vil jeg sige at dyksaven måske bærer en anelse præg af at være et tysk stykke ingeniørværktøj. Den har så mange små og smarte features, at det næsten kan blive for meget. Jeg skal bruge to hastigheder på min dyksav, hurtig og langsom, alt efter om jeg skærer i bordplader eller gipsplader. Mere behøver jeg ikke, men her kan jeg jo indstille alt ned til den mindste detalje. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, men det er måske ikke noget som er så vigtigt for os ude i marken. Men det er jo forskelligt. Nogle er helt vild med de her high-tech maskiner, men personligt er det ikke noget jeg selv går op i så længe maskineriet er i orden.

   

   

  Så hvordan er den overordnede dom:

   

  - Helt grundlæggende så gør den her dyksav alt det jeg forventer af en dyksav og batteriet gavner virkelig helhedsindtrykket. Havde jeg en gammel Bosch maskine på ledning ville jeg ikke tøve med at skifte til den her. Og har man i forvejen varevognen fuld af Bosch-maskiner giver det sig selv, at man burde opgradere til den her. Men det er ikke denne dyksav, der alene får dig til at skifte værktøjspakken ud til fordel for Bosch, til trods for at de har fået produceret et rigtig hæderligt stykke værktøj, afslutter Andreas.

   

  Tekniske specifikationer:

  Bosch akku dyksav BITURBO GKT 18V-52 GC

  Vægt ekskl. Batteri: 4,1 kg

  Omdrejningstal, ubelastet: 2.800 – 5.500 o/min

  Savklingeborings-Ø: 20 mm

  Savklingediameter: 140 mm

  Smigvinkel: -1 - 47°

  Savklingediameter 140 mm

  Batterispænding 18 V

   

  Test2_2

  Tak til

  Andreas Simonsen er selvstændig tømrer og udfører alle slags opgaver indenfor tømrer og snedkerfaget.

   

   

  Anbefalede artikler