<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Test af BOSCH Vinkelsliber: Giver baghjul til batteridrevne konkurrenter

 • Byggepladsen
 • Værktøj
 • 2019-10-14
 • | Af Alexander TengbjergAf Mikkel Weber Sandahl

  Der er en tendens til at alt værktøj skal være på batteri. Men nogle gange giver det alligevel mening at bruge en ledning. Det har BOSCH indset med deres nye vinkelsliber, der takket være en 1.700 W motor, kan klare alt hvad man kaster efter den.

   

  BOSCH Vinkelsliberen har en lang standtid takket være motorer med direkte motorkøling og overbelastningsbeskyttelse. Brugerens sikkerhed er også topprioritet med beskyttende anordninger som KickBack Control, genstartsbeskyttelse, låsbar beskyttelsesskærm og reduktion af vibrationer.

   

  Vinkelsliberens X-Lock system fanger virkeligt testpanelets opmærksomhed, da den gøres kampklar. Det gør det muligt at skifte skiven på vinkelsliberen med et enkelt klik, uden at man skal have værktøjet frem:

   

  - Det har jeg godt nok aldrig set før! Jeg kan faktisk ikke rose den her låsemekanisme til skiven nok, siger Steffen Slott Jørgensen, og resten af panelet er enige.

   

  - Man kan jo let høre, om den sidder rigtigt i, takket være et højt klik, og det er også ligetil at fjerne den gamle skive. Jeg synes virkeligt, det her er intuitivt. Som bygningssnedker minder det mig helt om Feincutterens låsesystem, og det er virkeligt en stor ros, afslutter han.

   

  Herefter tager Lasse Buch Olesen vinkelsliberen op og sætter i gang med at skære løs i et metalrør:

   

  - Først syntes jeg, at den virkede tung, men når man først tænder op for den, kan man straks mærke, at der er tryk på. Den trækker heller ikke én efter sig, hvilket er et generelt problem med de store vinkelslibere.

   

  - Den er selvfølgelig også ekstra lækker at køre med, fordi vi bruger helt nye klinger. Jeg kan se, at BOSCH har sendt klinger med i virkelig god kvalitet, og det betyder ligeså meget som selve maskinen, afslutter Lasse Buch Olesen.

   

   

   

  Ikke batteri for enhver pris

  - Det er interessant, at nogle går imod strømmen og ikke sætter batteri på deres maskiner for enhver pris. Når man ser den her vinkelsliber i aktion, så forstår man godt hvorfor, siger Peter Johnny Hansen og fortsætter:

   

  - Det er nemt at indstille hastigheden bagpå. Det er jo vigtigt alt efter hvilket materiale, du arbejder med, at du ikke bare tonser afsted på fuld skrue. Skærmen kan også justeres, så man kan se hvad, man laver – så man ikke skærer med lukkede øjne, griner han og afslutter:

   

  - Den er virkelig handy, og der er tænkt godt over tingene her. Og selvom det er sagt før, så bliver jeg nødt til også rose klik-systemet. Det er simpelthen bare for smart.

   

  - Det føles som om, den kører dobbelt så stærkt som de batteridrevne konkurrenter. Der er bare smæk på, uden at man mister føringen med den. Hvis man skulle kunne det samme på batteri, ville man være nødsaget til at køre to på en gang, og så ville den jo lige pludseligt blive for tung og u-handy, indskyder Steffen Slott Jørgensen.

   

  - Den ville være god til tagplader. Jeg har før stået med en sløv maskine og en masse tagplader, og det var bare ikke særligt sjovt. Her ville den virkeligt have hjulpet mig, siger Mads Buch

   

  Tekniske specifikationer:

  BOSCH GWS 17-125 CIE Professional Vinkelsliber

  Nominel indgangseffekt: 1.700 W

  Omdrejningstal, ubelastet: 2.800 – 11.500 o/min

  Afgiven effekt: 1.010 W

  Skive-Ø: 125 mm

  Gummibagskive, Ø: 125 mm

  Kopstålbørste, Ø: 75 mm

  Vægt: 2,4 kg

  Spænding, elektrisk: 230 V

   

  Stor tak til Carl Møller Trælast

  Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte værkstedet hos Carl Møller Trælast på Sølvtorvet i centrum af København, som også kan lånes af butikkens kunder. Butikschef Ida Sofie Prien var en god samarbejdspartner, og hun kunne heller ikke lade være med at deltage i værktøjstesten. Carl Møller Trælast har et stort udvalg af hånd- og el-værktøj, el-artikler, isenkram, maling, arbejdstøj og lister i træ til både private og professionelle. Vi mærkede tydeligt, at man i Carl Møller lægger vægt på den tætte kontakt og høje serviceniveau, hvor man som kunde går ud af døren med en god oplevelse.

   

  Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel


  Mads Buch er i gang med at uddanne sig til tømrer ved  ZBC Erhvervsskole – og er sjakbajs for testpanelets to andre elever fra ZBC.

   


  Ruben Wollenberg er i gang med at uddanne sig til tømrer ved  ZBC Erhvervsskole.

   


  Rasmus Andersen er i gang med at uddanne sig til tømrer ved  ZBC Erhvervsskole.

   


  Lasse Buch Olesen er murer hos  Jeudan, hvor han primært laver facadearbejde på fredede ejendomme i København.

   


  Peter Johnny Hansen er faglærer på  Roskilde Tekniske Skole og er også skolens  Skills- og talenttræner og er uddannet møbel- og bygningssnedker.

   


  Steffen Slott Jørgensen er i gang med at uddanne sig til bygningssnedker på  Roskilde Tekniske Skole, og har vundet  DM i Skills i bygningssnedkerkategorien. Hertil er han i lære hos  Hoffmann.
  Anbefalede artikler