<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
20210124_132315_1920

Test af Caddy Cargo: Vokseværk i Volkswagens mindste varebil

 • Varevogne og Transport
 • Byggepladsen
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-02-12
 • | Tekst af Thomas Schiermacher, Altomvarebiler.dk

  De små varebiler vinder frem. Pladsen er trang i byerne og indimellem betyder størrelsen mere, når den er mindre. Volkswagen Caddy Cargo hører til de store af de små. Caddy Gargo er en velkørende bil, til dig, der ikke skal have hele værkstedet med på arbejde.

  Den nye VW Caddy Cargo er netop rullet ud i Volkswagens forhandlernetværk over hele landet. Men selv om den kun lige er introduceret i Danmark er bilmodellen allerede et år gammel. Corona-epidemien har forhalet introduktionen, men det skal ikke ligge den praktiske VW Caddy til last. Den nye Caddy Cargo skal nok blive en succes.

   

  Det er den 5. generation af Caddy og den rummelige lille varebil ligner sig selv. Der er ikke de store kosmetiske forandringer i forhold til forgængeren. I sin nye aftapning er den lidt større, end forgængeren og lygter og front-design er opdateret og mere moderne, ligesom også baglygterne er re-designet og skilte og modelbetegnelse helt naturligt er med det nye VW-design.

   

  Caddy - med efternavnet Cargo - er egentlig bygget som personbil. I sin første udgave som konkurrent til Peugeot Partner og Citroen Berlingo og lignede hyperpraktiske familiebiler.

   

  20210124_132345_1600
  20210124_132401_1600
   
     Derfor er Caddy Cargo også meget personbilsagtigt bag rattet. Og fordi, den i udgangspunktet er designet til at være ultrapraktisk, så er der god aflæggeplads. Der er rum oven på instrumentbrættet gode ”huller” at smide nøgler og telefon, kuglepenne og søm og skruer i. Underligt nok koster en handskerum med lås ekstra. Vil man ikke betale for det, så får man kun en åben hylde. Dette er lige nærigt nok.

   

  Kopholderne sidder mellem sæderne og har man flottet sig med armlæn på begge forsæder (armlæn til begge sæder i førerkabine kr. ekskl. moms 1.140 kr.), så kan det godt være lidt bøvlet at få fat i kaffen. Men det hører til i småtingsafdelingen.

   

   

  Kabinen er pænt indrettet og som i de fleste andre biler nu til dags, har touchbetjening og skærme afløst knapper og kontakter. Det ser pænt ud. Bevares. Men, hvor nydeligt det end er, så er det bare bøvlet at betjene under kørslen. Man skal kigge på en skærm, for at skrue op for varmen eller tænde blæseren. Det bliver jeg aldrig fan af – heller ikke denne gang, hvor også lyskontakten er blevet ’skærmificeret’. Upraktisk og besværligt at betjene. Der er desværre kun to udtag til opladning af mobil mv. Dertil kommer et ”cigartænder-udtag”. Der kan man godt have brug for mere, hvis man er montør eller lignende og har brug for opladning af computer, telefon mv. Der er mulighed for at tilkøbe ekstra strømudtag, hvis man har brug for det til værktøj.

   

  Det er til gengæld let at finde en god kørestilling. VW laver ikke eksperimenter med den slags. Rattet kan justeres op og ned og sæderne støtter godt og kørslen er let og ubesværet. Med fartpiloten aktiveret er lande- og motorvejskørsel en leg.

   

  Motorerne er nye eller opdaterede i den nye Caddy Cargo. Man kan vælge mellem en 2.0 diesel, der enten yder 75, 102 eller 122 hk. Derudover fås 1.5 benzinturbo med 114 hk. Alle VW’s motorer opfylder den strenge Euro 6-norm for emissioner, der gælder i Europa. Testbilen har en manuel 6-trins gearkasse og en dieselmotor med 102 heste.

   

  Den kombination fungerer rigtig godt og dieselmotoren har godt bundtræk. Det er en fornøjelse. Hører man til dem, der er træt af at skifte gear i køen ind mod byen om morgenen, så kan VW tilbyde Caddy Cargo med DSG-gearkasse, der selv sørger for at skifte. Det koster ekstra, men er en herlig luksus, hvis man kører meget i by og kø.

   

  VW har i disse år stort fokus på sikkerheden i deres nye biler. Derfor er Caddy Cargo også proppet med sikkerhedssystemer. I alt er der ikke mindre en 19 assistentsystemer til rådighed. Ikke alle systemer er standard, men der er bl.a. fartpilot og træthedsalarm. Der kan også tilkøbes Trailer Assist, der assisterer når man kører med trailer. Så får du ikke bulet bilen, når du låner den ud.

   

  20210124_131942_1600_1
  20210124_132000_1600_2
   
   

  Palle på plads

  Hvad der betyder mere i hverdagen er, at der er blevet mere plads i varerummet, end der var i forgængeren. Volkswagen har set til konkurrenterne, der efterhånden alle sammen kan tage en Euro-palle ind ad sidedøren. Derfor har tyskerne gjort skydedøren i siden 14 cm bredere og vupti – nu kan du laste en palle ind direkte med truck. Hvis du kan ramme.

   

  I den testede udgave af Caddy er der skydedør i højre side og dobbelt bagdør. Bagdøren kan åbne vidt og bredt op. De to døre giver glimrende adgang, men alt efter, hvad man kører med i lastrummet, er det måske værd at overveje om ikke man skal bruge 5.579 eks. moms på at få skydedør i begge sider.

   

  Der er to længder at vælge i mellem. En lang og en, der er lidt kortere. – Den lange får tilnavnet Maxi. Men allerede i den korte version får man mere plads, end i forgængeren, der var 9 cm kortere.

   

  Varerummet er regulært og ærligt indrettet. Der er seks gode surringskroge og i væggen mod kabinen er ”gemt” en række knager. Så kan man have et håndklæde eller regnfrakken hængende der. Der er praktisk.   

  Godt bud, hvis mindre er mere

  Efter en uge i Volkswagen Caddy Cargo er der næsten kun godt at sige. Størrelsen passer godt til håndværkere, der ikke skal køre med alt for meget værktøj eller byggematerialer. Den er ikke større, end man altid kan finde en p-plads og alligevel med et regulært og rummeligt varerum, samt god plads til to i den rare kabine.

   

  Med den 102 hk stærke dieselmotor er der ingen problemer med at trække trailer. Caddy’en må trække op til 1.500 kg efter sig. Ganske pænt for en bil i den størrelse. Skal man køre meget med tung trailer og fuldt lastrum er det nok klogt at kigge på den stærkere version med 122 hk.

   

  20210124_132219_1600_3

   

  Samtidig er VW’s mindste varebil også økonomisk. 20.6 km på en liter diesel efter WLPT-normen er godkendt.

   

  Caddy Cargo er behagelig, praktisk og rummelig. Kan man klare sig med en ’lille’ varevogn, så er VW’s nye skud på stammen et godt alternativ til en almindelig kassevogn. Det man ofrer i størrelsen, får man i komfort, sikkerhed og større brugervenlighed i byen.

   

  Priserne starter ved (med forbehold for ændringer i afgiftslovgivningen) 134.797 kr. for en 2,0 TDI med 75 hk og 6-trins manuelt gear, mens en 2,0 TDI med 102 hk koster fra 146.617 kr. og den 122 hk stærke 2,0 TDI koster henholdsvis 169.139 kr. med 6-trins manuelt gear og 182.022 kr. med 7-trins DSG-gearkasse.

   

  FAKTA:

  Volkswagen Caddy Cargo 2.0 Tdi

  Testbilen koster fra kr. ekskl. moms 158.869 fra kr. ekskl. moms 158.869. Billigste VW Caddy Cargo fås fra kr. ekskl. moms 149.697. og VW tilbyder erhvervsleasing til kr. 1.399 kr. pr. måned med en engangsydelse kr. 32.445 kr.

   

  Motor, mål og vægt:

  4-cylindret 2,0 liters dieselmotor

  Transmission: 6-trins Manuel gearkasse

  Effekt: 102 hk

  Moment: 280 nm

  Topfart: 173 km/t

  Forbrug: 20,6 km/l

  Co2-udledning: 127 g/km

  Totalvægt 2.220 kg.

  Køreklar vægt: 1.579 kg.

  Lastevne: 614 kg.

  Påhængsvægt: 1.500 kg. m/bremser - 750 kg. u/bremser

   

  Anbefalede artikler