<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1583844369-ugi-Frontdesign_

Test af VW Transporter 6.1: Opdateret i samarbejde med brugerne

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-01-04
 • | Af Mathias Stoltz Nielsen

  Volkswagen Transporter 6.1 er navnet på en markant opdateret version af den eksisterende Transporter. Volkswagen har lyttet til brugerne, og transporteren har fået et gevaldigt løft. Med et skift fra hydraulisk til elektro-mekanisk servostyring kan der nu tilvælges en række nye assistentsystemer, så både by- og landkørsel går lettere og mere sikkert.

  Når håndværkeren trækker ind på parkeringspladsen, er det ikke et sjældent syn, at det er i en Volkswagen Transporter. Den ikoniske varebil har gennem de sidste 70 år bragt fagfolk, værktøj og materialer til alle slags opgaver. Volkswagen har i tæt dialog med brugerne løbende ændret og optimeret bilen, så den passer til deres behov. Det gælder også for den nye Transporter 6.1, der både i design, sikkerhed og indretning har fået et markant løft.

   

  Hos Bygge- og Anlægsavisen har vi sat Klaus Buur Jyngst fra tømrerfirmaet Egerbyg i stævne og bedt ham anmelde bilen ud fra de parametre, der er væsentlige for dem. Egerbyg tilbyder tømrer-, murer- og anlægsarbejde og forestår alt fra de små opgaver hos private til større entrepriser og rådgivning. Hos Egerbyg har man gennem mange år været inkarnerede Volkswagen brugere, så det er oplagt at tage Klaus Buur Jyngst med på tur.

   

  Har vi glemt traileren?

  Klaus Buur Jyngst står klar med en lastet stilladstrailer et sted uden for København, hvor han har bedt mig møde ham. Den skal afleveres til nogle kolleger, der går på en mindre byggeplads.

   

  Klaus monterer den 1 ton tunge stilladstrailer, og allerede her er han positiv. Den 150 hk model, vi tester i dag, kan klare en påhængsvægt op til 2.500 kg. De mindre motorvarianter på 90 og 110 hk kan tåle op til 2.200 kg. For Klaus og kollegerne er dette som udgangspunkt tilstrækkeligt, men måske en tak i underkanten for andre i branchen.

   

  Da vi sætter os ind i bilen, er det tydeligt, at Klaus er vandt til transporteren. På få sekunder er rat, sæde og oliefyret indstillet, og vi sætter kursen mod byggepladsen. Førstehåndsindtrykket er særdeles godt, fortæller Klaus Buur Jyngst, og man kan mærke begejstringen:

   

  - Det er en virkelig god arbejdsbil det her. Der er nye fralægningsmuligheder i kabinen, og kopholderen i midten er kommet tilbage. Desuden er distancen fra førersæde til infotainmentsystemet og de forskellige funktioner i bilen kort, og de mange indstillingsmuligheder gør den daglige brug mere behagelig og sikker, siger Klaus og tilføjer, at den føles mere rummelig end den sidste kabine.

   

  Der er tæt trafik på turen og opmærksomheden er skærpet på grund af medtrafikanter, cykler og fodgængere. Her kommer skiltgenkendelse og den aktive sidebeskyttelse, som denne model er udstyret med, til sin ret. ”Trailer assist”-funktionen, der med automatisk styring gør det nemt at manøvrere med en trailer, får i tillæg til den kraftige motor kørslen til gå så let, at vi næsten glemmer det ekstra ton, vi har spændt på.

   

   

   

  Det mobile kontor

  For folk som Klaus og hans kolleger, der bruger meget tid i deres biler, er det væsentligt, at ergonomien, indstillingsmulighederne og rummeligheden er optimal:

   

  - Man skal tænke på, at det her ikke blot er en transportbil for os. Det er samtidigt vores kontor, pauserum og meget andet. Det er her, vi klarer køresedler, ordrebøger, udfylder timeregnskab og i øvrigt spiser vores frokost, fortæller han og fortsætter:

   

  - Det er derfor afgørende, at kabinen er designet til denne arbejdsgang, herunder at den er ergonomisk gennemtænkt. Det er et af de vigtigste parametre for Egerbyg – nemlig at vores folk har det godt både på vej til og fra, samt mens de er på arbejde. Sæderne i T6.1 er komfortable med et opret førersæde, og rattet kan justeres i alle retninger.

   

  Ny styring – mere sikkerhed

  Transporteren kommer med et nyt elektromekanisk multifunktionsrat, ligesom i VW Crafter og VWs high-end personbiler. Elektromekaniske servostyring muliggør alle assistentfunktionerne samt lavere brændstofforbrug.

   

  Med den nye styring åbner transporteren op for en verden af tilvalgsmuligheder. ”Park Assist”, ”Lane Assist”, aktiv sidebeskyttelse, ”Rear Traffic Alert” og ”Trailer Assist” er blandt disse.

   

  I 6.1’eren finder man desuden sidevindsassistent, multikollisionsbremse, ”Hill Start Assist” samt vejskilteassistent, der al sammen er med til at sikre, at medarbejderne kommer sikkert og behageligt frem. Igangsætningsassistent er sidevindsassistenten er med i standardpakken.

   

  - Det er virkelig rart, at sikkerhedsniveauet er så højt i denne her model. Jeg føler mig mere sikker med alle de her funktioner, som der kan tilvælges, og det gør kørslen meget let og ikke-trættende, siger Klaus Buur Jyngst.

   

   

  Misundelige kolleger
  Vi ankommer til byggepladsen, hvor nogle af Klaus Buur Jyngst kolleger er i fuld gang med en tilbygning til en privat bolig. Kollegerne, der alle selv kører i transportere, har vist ventet spændt på os. Mens Klaus’ kolleger giver den nye transporter et nærmere eftersyn, spørger jeg ind til Egerbygs valg af arbejdsbiler: 

   

  - Hele vores bilflåde er VW, og de fleste netop transporteren. Så det er en bil, vi alle kender rigtig godt og har stor interesse i. Transporteren står for noget effektivt og kvalitetsfuldt, og det sender et godt signal at ankomme i de her biler over for kunderne, fortæller han.

   

  På pladsen sammenligner Klaus den nye transporter med nogle af kollegernes tidligere modeller. Udover de opdaterede sikkerhedsfunktioner og det nye design, er det især kabinen, der tiltrækker opmærksomheden. Herunder en kopholder..

   

  - Det kan virke som en mindre detalje, men de små ting, betyder meget for vores dagligdag. Kopholderen i midten af kabinen var fjernet i den tidligere model. Den har vi savnet, og heldigvis har VW lyttet til vores feedback, fortæller Klaus.

   

  Der er tænkt videre over features i den nydesignede Transporter. Infotainmentanlægget er opdateret som standard. Ved førersædet er der tilføjet et 230-volt stik, og den er udstyret med et separat låsbart lastrum. Frontdesignet er opdateret med blandt andet flere lameller, en bredere kromliste og ændrede tågelygter.

   

  Robust og kraftfuld
  Vi runder testen af på Frederiksberg, hvor Klaus skal besigtige et vinduesparti hos en kunde. Assistentsystemerne gør dog parkeringen i den ellers små-kaotiske og trafikerede storby lettere. Vi tager et sidste kig i lastrummet, som har de samme dimensioner som sin forgænger.

   

  Til sin glæde opdager han den nye mulighed for at laste længere objekter ved at fjerne en lem under bænksædet i passagersiden. Lastrummets længe forlænges således fra 2450 mm. til 2800 mm., og i bilerne med lang akselafstand er man helt oppe på 3300 mm. mod 2900 mm. tidligere.

   

  - Alt i alt er jeg begejstret. Den er dejlig og lækker at køre i både på landevejene og herinde i byen. De mange tilslutningsmuligheder, den øgede sikkerhed og det flotte design dækker i høj grad vores behov for transporteren, som vi jo ved bestilling skræddersyer til den fagperson, der nu skal bruge den. Umiddelbart er der en del af de her nye sikkerhedsmuligheder, som jeg sagtens kunne se os selv vælge til. Den føles robust, og interiør virker holdbart og flot. Jeg har ikke kunne mærke, at vi kørte med læs tidligere, så denne model har virkelig gode kræfter, afslutter Klaus Buur Jyngst.

   

  Transporteren kommer med en brændstoføkonomisk 2-liters turbodieselmotor, og i denne 2.0 version kan man vælge 90, 110, 150 og 199 hk. Skulle behovet være der, kan de sidste to bestilles med firehjulstræk. På et senere tidspunkt lanceres T6.1 også i en elektrisk version, som vi hos Bygge- og Anlægsavisen glæder os til at se nærmere på.

   

   

  FAKTA

  Volkswagen Transporter 6.1
  2,0 TDI DSG 150 hk

  Motor: 2,0 TDI turbodiesel

  Transmission: 7-trins DSG

  Effekt: 150 hk ved 3.250-3.750 o/min

  Moment: 340 Nm ved 1.500-3.000 o/min

  Topfart: 178 km/t

  Forbrug: 14,5 km/l

  Co2-emission: 182 g/km

  Totalvægt: 3.000 kg

  Køreklarvægt inkl. Fører: 2.039 kg

  Pris ex moms: 187.851 kr.
  Leasing fra 1.395 kr.

   

  Anbefalede artikler