<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Stark på Frederiksberg: Bedre overblik, bedre rådgivning

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • 2019-02-06
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • Stark Frederiksberg er en af de Stark butikker i landet med flest afhenter-kunder om dagen, og en gennemgribende renovering af bygningen i 2018 har forenet stueplan og førstesal, hvilket har åbnet forretningen op på den helt ny måde, hvor førstesalens byggeudstilling og fliseudstilling kommer naturligt i spil til inspiration og rådgivning til håndværkerne.

  Direktør for Stark Frederiksberg Christian Schulz kan fra sit kontor følge med i trafikken på parkeringspladsen foran butikken, og han kan konstatere, at 2019 er startet med et højt aktivitetsniveau:

   

  - Jeg har kunnet følge den positive udvikling, siden vi åbnede op efter renoveringen i september, og vi er både lykkedes med at pleje den faste kerne af kunder og opbygge nyt kundegrundlag. Der er hver dag nye ansigter, der træder ind i butikken. Det er virkelig skønt, for det er en stor investering at bygge om i den her størrelsesorden, så det er glædeligt at kunne vinde det ind igen.

   

  Den nye forretning har først og fremmest fået en tilbygning på 230 m², så det samlede butiksareal kommer op på 1.700 m², hvor der nu er plads til i alt 16.000 varenumre, samt 1.200 m² innovativ og digital udstilling. Der er ligeledes blevet udvidet med flere parkeringspladser, og man er ved at bygge et nyt parkeringsdæk ved siden af bygningen. Men ifølge Christian Schulz er den afgørende forskel det nye højloftede rum, som man har fået ved at fjerne et massivt betondæk, der som loft adskilte tidligere udstilling og salsafdeling.

   

  - Det har simpelthen åbnet forretningen op på en helt ny måde, hvor kunderne nemt får overblik og hurtig har adgang til vores forskellige produktområder, såsom Arbejdsbeklædning, El-værktøj eller Maling, hvor der er medarbejdere med stærke kompetencer fordelt. Rummets frie højde gør det nemt for kunderne at orientere sig og søge det rette sted hen, så man får den bedste kontakt med en Stark-medarbejder, fortæller Christian Schulz og pointerer, at man inden for Stark organisationen altid leder efter best practice. Derfor har man et dedikeret hold, som ser på indretningen af butikkerne – så der altid er en klar rød tråd fra butik til butik i forhold til at have stort set det samme sortiment og præsentere det identisk overalt – så kunder aldrig skal spilde tiden.

   

   

  ”Vi skal have håndværkernes ryg”

  Stark har også længe opereret med én kunde, én aftale princippet, hvilket betyder, at man kan købe ind i hvilken som helst butik på samme vilkår – aftalegrundlaget følger kunden. Det er i det hele taget vigtigt, at man nedbringer ventetid for kunderne, og Christian Schulz fremhæver Starks døgnåbne butik, ligesom det i dag er muligt at kommunikere med Stark døgnet rundt over telefonen.

   

  - Man skal kunne få fat i os uden for forretningens åbningstid også, da der er visse byggepladser, som arbejder i døgndrift i en periode. Her skal vi være skarpe, så vi kan støtte vores kunders forretning, så det bliver lettere og mere effektivt at være håndværker, fortæller Christian Schulz, som er stolt af Stark Frederiksbergs effektive logistik, som giver kunderne en god oplevelse fra de kommer, til de kører igen:

   

  - Vi har for eksempel en ekspeditionslinje med basisvarer, som man konstant har brug for. Og her skal man ikke selv finde varen – vi udleverer fra varelager og får det hele pålæsset, som en del af vores service. På samme måde har vi tænkt udlejning ind, igen for at gøre det mere effektivt for håndværkerne. Vi har for eksempel et bredt udvalg inden for bom- og saxlifte, gravemaskiner og skurvogne, så vi kan drive udlejning i stor stil, ligesom vi har personalet til det. Det var en strategisk beslutning ud fra den logik, at kunderne kommer her alligevel, så hvorfor ikke hjælpe dem her også?

   

  Stark Frederiksberg er via sin beliggenhed attraktiv både for projekterende og de mindre håndværksmestre, der har kontor hjemme og bruger butikken som varelager, og for Christian Schulz er det afgørende, at man kan være en professionel partner for både de store og de mindre kunder:

   

  - Vi har taget fat i de små og mellemstore håndværksmestre som segment, så vi kan sikre, at de får lige så store muligheder som de større virksomheder. Her har vi nedsat et helt team, der varetager den kundegruppe. Vi prøver hele tiden at blive en bedre samarbejdspartner, så vi kan klæde vores kunder på i forhold til nye udfordringer. For eksempel er fliser og natursten i stort format på mode i tiden, og det kræver andre måder at behandle og forarbejde fliser på. Her afholder vi fyraftensmøder, hvor vi klæder håndværkerne på til det arbejde, så man ikke knækker fliserne ved at bruge det forkerte udstyr eller værktøj. Det har vi stor succes med.

   

  Stark hjælper også sine kunder med deres kontraktlige relationer – hvis der er regelændringer, hvad skal man så gøre anderledes? Stark Frederiksberg har i den forbindelse afholdt AB18 aftener, hvor en jurist har kunnet opdatere Starks under om hvad, man skal være opmærksom på i den forbindelse.

   

   

  Fra elev til direktør

  Stark har netop nu lanceret en stor kampagne med titlen ”Direktørelever søges”, som sætter fokus på de mange muligheder, som unge mennesker har som elev i Stark. Og Christian Schulz er faktisk et godt eksempel på den rejse, da han selv i 1997 startede som salgselev i Stark Hillerød, hvorfra han så gennem årene har arbejdet sig op gennem organisationen frem til i dag, hvor han sidder i direktørstolen på Frederiksberg.

   

  - Vi har faktisk mange eksempler på den rejse her i Stark, og det er vigtigt at få det budskab ud. Vi har en dygtig salschef her på 26 år, som allerede har et stort ansvar. Der er ingen tvivl om, at man bestemt kan rykke hurtigt, hvis man har evnerne. Når vi først får budt de dygtige unge ind, og de oplever, at de allerede som elever kan arbejde med deres egen kundeportefølje, så hænger de altså ved. Her skal vi som branche nok være bedre til at kommunikere den frihed og de mange muligheder, fortæller Christian Schulz og slutter af:

   

  - Med vores beliggenhed får vi noget forærende i Stark Frederiksberg, da de unge gerne vil bo i store byer nu. Men vi skal leve af vores professionelle rådgivning, så det er vigtigt at have de rigtige folk, og her går vi enten ud og finder folk med en byggefaglig baggrund, eller vi lærer dem selv op fra grunden. Begge dele har sine fordele, og med en helt ny butik, så har vi fået muligheden for at sætte vores medarbejderes kompetencer bedre i spil her på Frederiksberg – og i dag har jeg et virkelig stærkt hold omkring mig med det helt rigtige mix af kompetencer og gå-på-mod.

  Anbefalede artikler