<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
articlebanner
Annonce

Den rigtige hjælp til udbuddene og prækvalifikationerne

 • Femern
 • Byggeriets udvikling
 • Den effektive byggeproces
 • 2020-01-08

  Prækvalifikationer, udbud, ESPD’er og rammeaftaler. Det er noget, som de fleste virksomheder i bygge- og anlægsbranchen må forholde sig til. Men ansøgninger til disse kan være en både uoverskuelig og tidskrævende proces, der til tider kan ende i frustrerende afslag. Derfor kan man søge hjælp hos PQ-Consult, der rådgiver, assisterer og guider alle slags virksomheder sikkert igennem alt fra prækvalifikationen til den endelige tilbudsgivning.

  Om man er en mindre håndværksvirksomhed eller en større entreprenør, vil ansøgninger til prækvalifikationer, udfyldelse af ESPD-formularer, og tilbudsbeskrivelser, være både tidskrævende og til tider en frustrerende proces. Og når frustrationen rammer og hverdagens mange andre opgaver skal håndteres, så opstår der til tider fejl. Det har negative konsekvenser for de virksomheder, der byder ind på diverse udbud. Ikke mindst bygherren bag f.eks. prækvalifikationen går også glip af kvalificeret arbejdskraft ved det endelige udbud.

   

  Men der er hjælp at hente, hvis man søger råd hos PQ-Consult, der er en uvildig konsulentvirksomhed, ejet af Bente Hansen. Hun har mere end 20 års erfaring indenfor prækvalifikation, kommunikation, salg og marketing i bygge- og anlægsbranchen, og hjælper i dag virksomheder med udbud, prækvalifikation, rammeaftaler, tilbud m.v.

   

  - Det kan være en tung opgave, når man skal til at søge om en prækvalifikation i det offentlige. Man kan have kompetencerne helt på plads, hvilket gør det endnu mere frustrerende at tabe. Det er her, jeg kommer ind i billedet. Jeg hjælper virksomhederne med at præcisere deres kompetencer i henhold til udbudsmaterialet, jeg sætter deres udvalgte referencesager under lup og ser til, om deres overordnede materiale er præcist og rammer det, som bygherren eftersøger, fortæller Bente Hansen og fortsætter:

   

  - Referencesagerne, men også ESPD’er er klassiske faldgruber, og jeg ser at mange begår fejl her, fordi de ikke giver sig ro og tid til at se alt igennem. Derfor giver det god mening at indhente hjælp udefra, med en konsulent, der er 100% dedikeret til dette arbejde.

   

   

  Sætter sig i virksomhedens sted

  Bente Hansen tager ikke let på sit arbejde, og man mærker hurtigt hendes dedikation for kunderne:

   

  - Jeg lever mig altid ind i den enkelte virksomhed og kæmper med blod, sved og tårer for at de f.eks. bliver prækvalificeret. Jeg brænder simpelthen for deres sag og deler deres begejstring, når de går videre i processen og efter godkendelse, kan aflevere et endeligt tilbud. Jeg er også klar over, at alle virksomheder og alle udbud er vidt forskellige. Man kan derfor ikke skabe værdi for kunden, hvis man ikke som konsulent og rådgiver, tager et grundigt kig på den enkelte virksomheds styrker og udfordringer, fortæller Bente Hansen og fortsætter:

   

  - Der er ikke en enkel formular på, hvordan man når godt i mål ved f.eks. en prækvalifikation. Det varierer fra sag til sag. Men der er dog nogle generelle retningslinjer, det altid er vigtigt at kigge nøje efter:

   

  - Man skal være kundefokuseret og aflevere de oplysninger, der efterspørges. Det afleverede materiale skal være overskueligt og præsentabelt, så det er let at evaluere. Man skal også kende udbudsreglerne og forstå mekanismerne og altid stille spørgsmål til uklarheder. Til sidst skal man spejle udbudsskrivelsen – opgave, kompetencer, geografi, omfang osv.

   

  Fleksibel sparringspartner

  Det også altid godt at få et ekstra sæt trænede øjne på det udarbejdede tilbudsmateriale, men PQ-Consult assistere også ved rammeaftaler:

   

  - Jeg samarbejder bl.a. med en tømrervirksomhed om at søge rammeaftaler. De har rygende travlt, men har ikke behov for en fuldtidsmedarbejder til dette arbejde. Her kommer jeg ind i billedet, og jeg kan hurtigt træde til, når der er behov for det. Jeg gør mit ypperste for at være en så fleksibel samarbejdspartner som muligt, fortæller Bente Hansen og afslutter:

   

  - Jeg har her også fast aftaler om at overvåge specifikke udbud. Noget der også kan tage tid, hvis man ikke til hverdag bevæger sig indenfor dette område. Jeg kan kort sagt hjælpe en virksomhed med at fokusere på sine spidskompetencer og hjælpe med at udpege, hvordan disse kompetencer bedst muligt kan beskrives så en bygherre udvælger dem.

   

   

  Om PQ-Consult

  PQ-Consult er en uvildig konsulentvirksomhed, der leverer ydelser inden for udbud, prækvalifikation og tilbud – nåleøjerne til offentlige kunder!

   

  Processerne med prækvalifikation og tilbud til det offentlige kan virke omstændelige og tidskrævende, men det kan være en god investering, som resulterer i flerårige kontrakter med faste leverancer og stabil omsætning. I denne proces træder PQ-Consult ind som en tæt og fleksibel samarbejds- og sparringspartner, så man lettere når sine mål-

   

  I samarbejde med kunden aftaler PQ-Consult, hvordan opgaven skal løses. Der kan herefter indgås en samarbejdsaftale om fast support i et fast antal timer eller dage pr. uge/måned, men der er også mulighed for fleksible klippekortsordninger i forhold til konsulenttimerne.

  Anbefalede artikler