<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

Lumeelamp

Teknologi: UV-C lamper dræber virus og forbedrer indeklima

 • Byggepladsen
 • Arbejdsmiljø
 • Indeklima
 • 2021-11-08
 • Tekst af Thomas Schiermacher
 • Det er en slags vidundermaskine, som LumeeLamp nu markedsfører. En luftrenser, der dræber virus og bakterier, gør noget ved lugten af sure gummistøvler, giver bedre indeklima og skaber resultater på bundlinjen. Teknologien er avanceret, men lampen er nem at stille op i mandskabsvognen eller på kontoret.

  Før Covid -19 satte verden på den anden ende tænkte de færreste over bakterier og virus til hverdag. Ude på byggepladser og kontorer sad folk tæt, gav hånd og delte kuglepenne. Ingen tænkte arbejdsmiljø på den måde. Men nu om dage er bevidstheden om smittefare mere fremtrædende. Men det behøver ikke være noget problem på arbejdspladsen for LumeeLamp fjerner smittefaren ved at rense luften.

  Løsningen er UV-C lys og den smarte smitte- og bakteriedræbende LumeeLamp luftrenser sikrer, at bakterier og virus bliver fjernet fra luften. Det er dokumenteret i test, at indeluft, der passerer gennem luftrenseren desinficeres og at 99,9% af vira og bakterier i luften er væk.

  - Man kan sige det kort. Vi sælger tryghed og sikkerhed. LumeeLamp giver er renere og tryggere indeklima og det giver et hav af fordele. siger Mogens Mikkelsen, der er direktør i LumeeLamp.


  Dobb m 1 pil instaLumeelamp

  Velkendt teknologi

  UV-C-teknologien er ikke ny og den har gennem årtier bevist sin store effektivitet til at bekæmpe vira og bakterier især indenfor medicinal og fødevareindustrien. Men med LumeeLamp er teknologien blevet så lettilgængelig og brugervenlig, at alle kan få glæde af den.

  - Det er simpelthen så let. Man skal bare sætte den i stikkontakten og tænde og så kører den. Og fordelene er indlysende. Man får et renere og tryggere indemiljø med det samme, siger Mogens Mikkelsen.
  Det er ikke kun influenza- og Covid-virus, der forsvinder, når det bliver blæst gennem kammeret med UV-C lys i LumeeLamp. Også skimmelsvamp, pollen og andre stoffer og aerosoler, der kan genere luftvejene, bliver uskadeliggjort i luftrenseren.

  - Allergikere, siger Lumeelamp har ændret deres hverdag. Slut med kløe i øjnene og næser, der løber. Selv nattesøvnen bliver bedre. Og kommer man af med allergi, influenza og andre sygdomme på arbejdspladsen, så er der penge at spare i virksomheden. Raske medarbejdere er gladere og de færre sygedage kan ses på bundlinjen, siger han.


   

  Flere funktioner i én

  UV-C lys er et kraftigt våben mod bakterier og andre urenheder i luften. På kontorer og i mandskabsvogne på byggepladser kan luften være tæt på grund af manglende udluftning og mange mennesker på få kvadratmeter. Her kan LumeeLamp gøre en stor forskel på indeklimaet.

  LumeeLamp luftrenseren kan endda desinficere overflader, borde, vægge og andre flader, man kommer i berøring med.

  Luftrenseren har udover den almindelig luftrensende funktion også en såkaldt ”åben” funktion. Her drejer man skærmen foran UV-C-lampen til siden. Det betyder, at strålerne fra pæren bliver sendt direkte ud i lokalet og alle flader er desinficerede og rene, når du møder ind på kontoret om morgenen. Drejer skærmen på plads igen og lader LumeeLamp køre videre som luftrenser, som også er effektiv mod dårlig lugt.

  - I den åbne funktion bestråler man overflader, vægge og borde. Her er lyset stærkt og det skal man kun gøre, når der ikke er nogen i rummet. UV-C lyset er stærkt og det er derfor det har en effekt, siger direktøren


  Nye modeller på vej

  Komponenterne i LumeeLamp er kvalitets- og sikkerhedstestet af uafhængige laboratorier. Luftrenserne er lavet af pulverlakeret stål og det indvendige lyskammer er dækket med en særlig beskyttende belægning, der er modstandsdygtige over for UV-C stråling. Det giver høj kvalitet hele vejen igennem og sikrer lang levetid. Lige nu er der nye og forbedrede modeller på vej ind på lageret.

  - Vi har en nyudviklet model på vej. Der får vi indført en titaniumoxid fotokatalysering. Som øger effektiviteten betydeligt og gør at LumeeLamp kan desinficere og rense luften på endnu flere kvadratmeter, siger Mogens Mikkelsen fra LumeeLamp.

  Anbefalede artikler