<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Oldermand og Marcussen Søn

Snedkerpris går til Marcussen & Søn Orgelbyggeri

 • TIL HÅNDVÆRKEREN
 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Træ
 • 2024-06-14
 • | Af Redaktionen

  Københavns Snedkerlaug har tildelt Snedkerprisen 2024 til Marcussen & Søn Orgelbyggeri fra Aabenraa. Orgelbyggeriet får tildelt prisen for det nye orgel til Rødovre Kirke.

  Vinderen med bevisetVinderne med beviset


  Orgelbyggeri er en specialiseret men dog en traditionel gren af snedkerfaget, der kræver stor håndværksmæssig kunnen og sans for detaljer. I Aabenraa ligger et særligt orgelbyggeri, som i år er modtager af den fornemme Snedkerprisen. Københavns Snedkerlaug har nemlig valgt at give Snedkerprisen 2024 til Marcussen & Søn Orgelbyggeri, der har hjemsted i Aabenraa.

  - I år har vi valgt at give prisen til orgelbyggervirksomheden Marcussen & Søn i Aabenraa for et enestående og fremragende orgelbyggeri i Rødovre Kirke, fortæller Mads Raaschou, Oldermand i Københavns Snedkerlaug i en pressemeddelelse.

  Prisen blev uddelt under ’3 days of design’ i Moltkes Palæ i København. Mads Raaschou, som ejer Raaschou Inventarsnedkeri, forklarer priskomiteens valg af vinderen:

  - Vi har rakt ud til en ædel afgrening af snedkerfaget. En både raffineret og traditionel gren, som vi må kalde orgelbyggeri. Her er store krav til håndværk og sans for detaljer. Det er et sofistikeret snedkerhåndværk, der har været praktiseret i århundreder. Derfor er vi ekstra glade for at kunne give prisen til Marcussen & Søn Orgelbyggeri, som i syv generationer har været dedikerede orgelbyggere.

  Siden 2018 har Københavns Snedkerlaug hvert år uddelt Snedkerprisen på 150.000 kroner. Prisen er skænket af Kirsten og Freddy Johansens Fond.

   

  Vælger både innovationen og traditionen

  Der er glæde hos Marcussen & Søn Orgelbyggeri over anerkendelsen af orgelbyggeriet til Rødovre Kirke og virksomhedens historie, der rækker helt tilbage til 1808. Direktør for Marcussen & Søn Orgelbyggeri, Daniel S. Christensen siger:

  - Vi modtager prisen som en anerkendelse og en respekt for historien og traditionerne. At modtage den fornemme pris motiverer os til fortsat at stræbe efter den stolte arv og tradition, og vi vil derfor bære denne anerkendelse med stolthed.

  Marcussen & Søn kombinerer i dag traditionel snedkerkunst med moderne teknologier. De anvender processer som LEAN, CNC-teknologi, nye samarbejdsformer og tidssvarende kommunikation til at videreføre traditionen i både design, klang og teknik.

  - Vi siger selv ”Innovation i dag – tradition i morgen”. Det betyder også fornyelse i respekt for f.eks. klangen i et orgel fra Marcussen & Søn, slutter Daniel S. Christensen.

  rodovre_kirke_marcussen9s  Anbefalede artikler