<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
DAFAnyhed
Annonce

Reducér byggeaffald og spar tid med DAFA Zero Waste tape

 • Materialer og Løsninger
 • Målbar bæredygtighed
 • Byggeriets udvikling
 • Tag og Facade
 • Virksomhedsnyt
 • Renovering
 • 2024-01-16
 • Nu kan byggebranchen spare mange meter affald på byggepladsen, hvor der anvendes tape til f.eks. dampspærre- og tagfolier.

  DAFA Building Solutions lancerer en ny tape – uden liner

  DAFA Zero Waste tape anvendes på samme måde som man plejer, men nu uden at generere affald fra aftrækspapiret. Den nye universelle tape uden liner matcher alle DAFAs velkendte tætningssystemer til dampspærre-, tag- og facadefolier samt øvrige tætningsopgaver.

  DAFA3786


  Reduktion af byggeaffald

  Ifølge den danske affaldsstatistik bliver der hvert år genereret omkring 5 mio. tons bygge- og anlægsaffald. Det svarer til omkring 40 % af alt affald i Danmark. Det er en voldsom stor andel, og det skal der gøres noget ved nu.


  Der er stor enighed om, at vi alle skal bidrage til reduktion af affald – nu gør DAFA noget ved det:

   

  – Vi har gennem flere år arbejdet med at gøre vores sortiment af tætningsprodukter så miljøvenlige og bæredygtige som muligt. En lang række af vores produkter bidrager allerede til et mere fremtidssikret byggeri, men vi er stadigvæk i fuld gang med at udvikle endnu flere fornuftige alternativer. Og der arbejdes på mange felter. Én af dem er naturligvis at stille den fornødne og relevante dokumentation til rådighed, så vores samarbejdspartnere kan være helt trygge ved at projektere og udføre tætningsløsninger med DAFAs produkter, forklarer adm. direktør, Jens Eg fra DAFA Building Solutions.

   

   

  Bæredygtighed rimer på anvendelighed

  Han understreger, at den nye tape i sig selv selvfølgelig ikke er en revolution i byggebranchen:

   

  – Men byggebranchen er som bekendt kendetegnet ved mange mindre aktører og rigtig mange produkter. Derfor er det vigtigt, at vi alle tager del i den udvikling, som skal bane vejen for indfasningen af de krav, der stilles til bygningers klimaaftryk, siger Jens Eg. Han uddyber med, at DAFA Building Solutions mål for mere bæredygtige produkter også omfatter at produkterne er mindst lige så anvendelige, sikre og nemme at bruge som tidligere produkter.

   

  Tidsbesparende i monteringsfasen

  Den nye DAFA Zero Waste tape uden liner et godt eksempel på det. Når tapen er uden liner spares der tid i monteringsfasen, da bagsidelineren ikke skal trækkes af. Samtidig spares der tid på at samle affald op på byggepladsen. Så alt i alt vil hele monteringen foregå betydeligt hurtigere, og med den takkede kant er tapen nem at rive over uden brug af værktøj.

   

  Dermed gør DAFA Zero Waste tape ikke bare noget godt for det fremtidige byggeri, men også for anvendeligheden og montagen på byggepladsen.

   

  Man kan hente EPD, DGNB-erklæring samt produktblad m.v. på DAFAs hjemmeside.

  Anbefalede artikler