<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Overraskende vinder af Årets Varebil 2022
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/640x426/79beec0d216f0d337508859f0e0adbd6ac2512e2/article/1631610212-heb1df1srets_Varebil_2022_08.jpeg

Vinderen! Renault Kangoo vandt Årets Varebil 2022. Foto: Lars Krogsgaard

Overraskende vinder af Årets Varebil 2022

  • 2021-09-14
    Tekst af Thomas Schiermacher

Det blev den lille Renault Kangoo der høstede pointene, da Årets Varebil 2022 blev kåret. Måske fordi den lille franskmand diskede op med en genial detalje, der ikke er at finde hos nogen af konkurrenterne.

I alt 14 biler var med i kapløbet om at blive Årets Varebil i Danmark. Bygge- & Anlægsavisen var med i juryen, der talte otte motorjournalister. Og vi gav topplacering til Renault Kangoo, der endte som vinderen, selv om den lille varebil endnu ikke fås i en udgave med eldrift.

At vinderen blev en dieselbil overraskede, men måske udsigten til, at Kangoo inden længe (formentlig i begyndelsen af 2022) introduceres som elbil var en medvirkende årsag til at Kangoo trodsede oddsene og tog sejren.

 

På 2. pladsen kom ikke én, men hele fire biler. De såkaldte ”firlinger” Opel Vivaro-e, Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy og Toyota ProAce Electric deler nemlig alt undtagen skiltene på bilerne i deres elektriske varebilsserie og 3. pladsen blev indtaget af Volkswagen Caddy Cargo.

 

Årets_Varebil_2022_01

”Firlingerne” blev nummer to i et tæt og stærkt felt. Foto: Lars Krogsgaard

 

Manglende del gav bonus

At Renaults Kangoo høstede point, som en mejetærsker på en sommerdag med solskin, skyldes nok især en ting. En del på bilen, der mangler. Den manglende del er b-stolpen i bilens højre side – og uden den om med skydedør i samme side kan der med åben dør og skydedøren lukket op blotlægges et kæmpe gab hvor der enten kan lastes og losses let fra siden eller monteres reoler eller andet. Samtidig kan sædet lægges ned og det giver mulighed for at fragte god i hele bilens længde.

 

Firlingerne på 2. pladsen

Firlingerne - Opel Vivaro-e, Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy og Toyota ProAce Electric – var ikke uden grund med i toppen og gjorde fin figur. Alle er udformet som traditionelle kassevogne og rækkevidden tilfredsstiller efterhånden selv de største skeptikere. Den er på optil 330 km (efter WLPT-norm).


Årets_Varebil_2022_02
Volkswagen Caddy Cargo endte sokm 3’er i Årets varebil. Foto: Lars Krogsgaard


Traditionel 3. plads

Volkswagen tog den sidste plads på sejsskamlen med Caddy Cargo. Her er det traditionelle forbrændingsmotorer og klassiske varebils-dyder, der dominer, mere end smarte løsninger. Dog har Caddy Cargo fordel af lækker personbilsinstrumentering.


Årets_Varebil_2022_06
Mesters drømmebil kom i finalen, men nåede ikke op på ”skamlen. Toyota Hilux tog 4. pladsen i finalen. Foto: Lars Krogsgaard

Resten af feltet

På 4. pladsen endte Toyota Hilux. Den legendariske pickup ko tidligere på året i en ny version, der i den grad appellerer til entreprenøren, der skal have minigraveren med eller fuldt læs på traileren.

 

Og 5. pladsen blev kinesiske Aiways U5. Den er egentlig bygget som rummelig personbil, men den danske importør har valgt at sælge en varebil-udgave. Aiways er ikke bygget som en bil, der tager de tæv en byggeplads giver, men den giver et godt indtryk, er rummelig og brugbare som budbil. Og det tog den altså til finalen i Årets Varebil 2022.


Årets_Varebil_2022_04

Kinesiske Aiways endte på 5. pladsen med sin van-udgave af den rummelige elbil. Foto: Lars Krogsgaard

BOKS

Her er de fem finalister  

 

Renault Kangoo

 

Aiways U5 Van

 

Opel Vivaro-e, Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy og Toyota ProAce Electric

 

Toyota Hilux

 

VW Caddy

 

… og her er resten af feltet

 

Ford Mustang Mach E Van

 

Land Rover Defender hardtop 110”

 

Maxus e-Deliver 9

 

Isuzu D-Max Crew Cab Exclusive