<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Maxus EV80 og e-Deliver 3_1920

Maxus tilbyder to fuldt elektriske el-varebiler.

Hvad er status på elektriske varebiler i Danmark?

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-11-19
 • | Af Thomas Schiermacher

  Er du på udkig efter en varebil eller et andet arbejdskøretøj, der lever op til de seneste miljøkrav om bæredygtig og emissionsfri kørsel? Så skal du måske overveje at finde en der er elektrisk. Vi har her samlet en komplet oversigt over elektriske varevogne i Danmark.

  Som du sikkert allerede har opdaget, er der stadig flere bilproducenter, der sender elbiler på gaden. De fleste er personbiler, men flere og flere elektriske varebiler bliver lanceret. Og det er der gode grunde til.

  1609841873-ggeef7k6MANe-TGE-1920
  MAN e-TGE (og VW Crafter) hører til de lidt større elektriske varebiler.

   

   

  De fleste lande i Europa har indført (eller gør det snart) miljøzoner i større byer. Det stiller krav til bilernes udledning af partikler og CO2 og her kan elbilerne noget, som diesel og benzinbiler ikke kan. Nemlig kære uden at udlede noget som helst. Det er til gavn for beboerne i byerne og miljøet.


  Men hvad kan de elbiler? Har de rækkevidden, kan de slæbe en trailer og hvor meget kan man læsse om bag i? Det er de spørgsmål, der kræver afklaringen inden man går fra benzin eller diesel til elektrisk varebil. For el-varebilerne har ikke helt samme formåen som de konventionelle.

   

  Det kan man bl.a. se i vores test af den seneste udgave af Mercedes-Benz e-Vito. Rækkevidden er for lille. Men eVito’en er også ved at være gammel i gårde.

   

   

  Nissan e-NV 200 har også været på markedet et stykke tid. Den er nummeret mindre end e-Vito og meget handy. Startprisen for Nissans bud på en budbil er 227.000 kr.

   

  Peugeot E-Jumper - og søsterbilerne Toyota Proace electric, Opel e-Vivaro og Citroën s-Jumpy – er allerede på vejene. De blev nummer 2 i kåringen af Årets Varebil 2022 og har allerede godt fat i elbil-køberne. Og lige på trapperne er E-Berlingo, som rammer de danske forhandlere allerede tidligt i 2022.

   

  Andre mærker som MAN og Volkswagen har større kassevogne med elektrisk motor. De bliver bl.a. solgt til budtjenester, med mange leveringer i byer. Og senest er det kinesiske mærke Maxus landet i Danmark og har på kort tid lanceret flere modeller, bl.a. e-Deliver 3 og ev80, både kassevogn og chassis – og selvfølgelig elektriske.

  1609841998-bfrxbon9Nissane-NV200_1920
  Nissans e-NV200 er lidt mindre end de fleste. Den er oplagt som budbil i byen

   

   

  ALLE ELEKTRISKE VAREBILER PÅ DET DANSKE MARKED PT.

  Vi har lavet en oversigt over elektriske varebiler på det danske marked. Her finder du ingen hybridbiler. Kun ægte elektriske varebiler.

   

  En del af bilerne er fra de kendte mærker, men der er også overraskelser og biler, du garanteret ikke har hørt om. De fleste bilmærker leverer specialiserede modeller, der kan opbygges præcis som du ønsker det, mens andres udbud er mere standardiserede.

   

  En del modeller og mærker levere også personbiler ombygget til van. Så er de ændret, så der ingen bagsæder er. Det betyder, at du kan indregistrere dem på gule plader. Den type varebil er stadig mere populær, fordi man kan spare afgift og moms, hvis man ikke benytter dem til privatkørsel.

   

  En bestseller i den kategori bliver nok Ford Mustang Mach-e. Det er Ford’s bud på en konkurrent til Tesla. Men altså i Danmark også til at få som ombygget van-udgave på gule nummerplader til priser fra godt 330.000 kr ex. moms.

   

  Alke
  Specialiserede køretøjer til eks. renovation og anlægsarbejde

   

  Aiways
  U5 Van

   

  Cenntro

  Specialiserede biler til bl.a. last mile-delivery

   

  Citroën
  E-Jumper
  E-Berlingo

   

  Ford 
  E-Transit (2022)

  Mustang Mach-e

   

  Garia
  Golfbiler og specialiserede biler til bl.a. last mile-delivery

   

  Goupil
  Specialiserede biler til bl.a. last mile-delivery

   

  Hyundai
  Ingen deciderede elektriske varebiler

   

  Iveco
  Daily Electric

   

  Kia
  Ingen deciderede elektriske varebiler             

   

  MAN
  e-TGE

   

  Maxus
  e-DELIVER 3
  EV80 (både lukket varebil og med lad)

   

  Mercedes-Benz
  eVITO
  eSprinter

  EQV

   

  Nissan
  e-NV200

   

  Opel
  Combo-e

  e-Vivaro

   

  PEUGEOT
  e-Expert
  e-Partner Van
  e-Boxer 2023 – 2025
  2008

   

  Renault    
  Kangoo Z.E.
  Zoe
  Master Z.E

   

  Toyota

  Proace Electric

   

  Volkswagen
  e-Crafter

   

  Billede3

   

   

  Anbefalede artikler