<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/640x426/f143cbb2cf20e4351157db7d711be566722aa0fa/article/1609774011-ttg04ctsMaxusEV80oge-Deliver3_1920.jpg

Maxus stormer ind i Danmark med to fuldt elektriske el-varebiler.

Hvad er status på elektriske varebiler i Danmark?

  • 2021-01-04

Er du på udkig efter en varebil eller et andet arbejdskøretøj, der lever op til de seneste miljøkrav om bæredygtig og emissionsfri kørsel? Så skal du måske overveje at finde en der er elektrisk. Vi har her samlet en komplet oversigt over elektriske varevogne i Danmark.

Tekst af Thomas Schiermacher, Alt Om Varebiler


Som du sikkert allerede har opdaget, er der stadig flere bilproducenter, der sender elbiler på gaden. De fleste er personbiler, men flere og flere elektriske varebiler bliver lanceret. Og det er der gode grunde til.

 

MAN e-TGE-1920MAN e-TGE (og VW Crafter) hører til de lidt større elektriske varebiler.

 

 

De fleste lande i Europa har indført (eller gør det snart) miljøzoner i større byer. Det stiller krav til bilernes udledning af partikler og CO2 og her kan elbilerne noget, som diesel og benzinbiler ikke kan. Nemlig kære uden at udlede noget som helst. Det er til gavn for beboerne i byerne og miljøet.


Men hvad kan de elbiler? Har de rækkevidden, kan de slæbe en trailer og hvor meget kan man læsse om bag i? Det er de spørgsmål, der kræver afklaringen inden man går fra benzin eller diesel til elektrisk varebil. For el-varebilerne har ikke helt samme formåen som de konventionelle.

 

Det kan man bl.a. se i vores test af den seneste udgave af Mercedes-Benz e-Vito. Rækkevidden er for lille. Men eVito’en er også ved at være gammel i gårde.

 

 

Nissan e-NV 200 har også været på markedet et stykke tid. Den er nummeret mindre end e-Vito og meget handy. Startprisen for Nissans bud på en budbil er 227.000 kr.

 

Peugeot (og søstrene hos Citroën og Opel) har netop lanceret en moderne 1-ton varebil på det danske marked. Endda i en udgave, der endda kan trække en trailer på 1 ton. Rækkevidden på den er 220 km efter WLPT-normen.

 

Andre mærker som MAN og Volkswagen har større kassevogne med elektrisk motor. De bliver bl.a. solgt til budtjenester, med mange leveringer i byer. Og senest er det kinesiske mærke Maxus landet i Danmark og har på kort tid lanceret flere modeller – både kassevogn og chassis – der er rent elektriske.

 

Nissan e-NV200_1920Nissans e-NV200 er lidt mindre end de fleste. Den er oplagt som budbil i byen

 

 

ALLE ELEKTRISKE VAREBILER PÅ DET DANSKE MARKED PT.

Vi har lavet en oversigt over elektriske varebiler på det danske marked. Her finder du ingen hybridbiler. Kun ægte elektriske varebiler.

 

En del af bilerne er fra de kendte mærker, men der er også overraskelser og biler, du garanteret ikke har hørt om. De fleste bilmærker leverer specialiserede modeller, der kan opbygges præcis som du ønsker det, mens andres udbud er mere standardiserede.

 

En del modeller og mærker levere også personbiler ombygget til van. Så er de ændret, så der ingen bagsæder er. Det betyder, at du kan indregistrere dem på gule plader. Den type varebil er stadig mere populær, fordi man kan spare afgift og moms, hvis man ikke benytter dem til privatkørsel.

 


Alke
Specialiserede køretøjer til eks. renovation og anlægsarbejde

 

Cenntro

Specialiserede biler til bl.a. last mile-delivery

 

Citroën
E-Jumpy
E-Jumper (2021)
Berlingo Van (2021)

 

Ford 
E-Transit (2022)

 

Garia
Golfbiler og specialiserede biler til bl.a. last mile-delivery

 

Goupil
Specialiserede biler til bl.a. last mile-delivery

 

Hyundai
Ingen deciderede elektriske varebiler

 

Iveco
Daily Electric

 

Kia
Ingen deciderede elektriske varebiler             

 

MAN
e-TGE

 

Maxus
e-DELIVER 3
EV80 (både lukket varebil og med lad)

 

Mercedes-Benz
eVITO
eSprinter

 

Nissan
e-NV200

 

Opel
Combo-e (sidst i 2020)
Vivaro (sommeren 2021)

 

PEUGEOT
e-Expert
e-Partner Van (2021-2022)
e-Boxer 2023 – 2025

 

Renault    
Kamgoo Z.E.
Zoe
Master Z.E

 

Volkswagen
e-Crafter