<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1 - Hvidesteen og Høchendorff

Borgmester Henrik Hvidesten byder administrerende direktør Bo Høchendorff fra virksomheden Høchendorff velkommen til Business Park Ringsted

Naturstensleverandøren Høchendorff vælger Business Park Ringsted

 • Landskab
 • Virksomhedsnyt
 • 2022-01-31

  Høchendorff er en af landets førende leverandører af natursten, og virksomheden er endnu én i rækken, der ser et stort potentiale for at udvikle forretningen med udgangspunkt i Business Park Ringsted. 

  - Vi har valgt at flytte vores virksomhed fra Solrød til Ringsted primært pga. kommunens centrale beliggenhed midt på Sjælland, hvor Business Park Ringsted har en attraktiv beliggenhed tæt på motorvej E20. Det har også spillet ind, at vi har mødt en helt utrolig imødekommenhed fra Ringsted Kommunes side. Alle vores forespørgsler er hurtigt blevet besvaret på en super effektiv måde, og de nødvendige tilladelser blev hurtigt og kompetent behandlet. Ja, det har næsten været som at handle med en anden selvstændig virksomhed, så hurtig har responsen været, siger administrerende direktør Bo Høchendorff.

   

  - Salget af den nu sjette grund i Business Park Ringsted understreger den gode udvikling af erhvervslivet i Ringsted Kommune. Vi er naturligvis glade for og stolte over, at Høchendorff har valgt Ringsted, og vi vil gøre, hvad vi kan for at leve op til virksomhedens forventninger, siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten, der mandag besigtigede den netop solgte grund sammen med Bo Høchendorff og kommunens salgsansvarlige, Brian Steen Rolighed.

   

  Bæredygtighed afgørende

  Høchendorff forventer at opføre administrations- og lagerbygninger på grunden i løbet af 2022. Der bliver taget hensyn til grundens nuværende træer og buske, som i videst mulige omfang bibeholdes, så naturgrunden bevares og udvikles omkring den kommende lagerplads.

   

  2 Hvidesteen-Rolighed-HøchendorffBorgmester Henrik Hvidesten, salgsansvarlig Brian Steen Rolighed og administrerende direktør Bo Høchendorff besigtiger torsdag den 27. januar virksomheden Høchendorffs nye grund i Business Park Ringsted.  Bo Høchendorff har i flere år leveret natursten til Ringsted Kommune, og han er begejstret for kommunens fokus på at miljø og klima og på at genanvende materialer, hvor det er muligt.

   

  - Jeg tror roligt man kan sige, at Ringsted Kommune har hjulpet os til at blive en pionér på området for genanvendelse af natursten. I det hele taget er det vores plan at gøre vores virksomhed så bæredygtig som muligt. Vi vil producere vores egen energi på sigt bl.a. ved hjælp af solceller, og vi vil genbruge vand mv. og sikre, at vi ikke afleder noget fra grunden. Vi er allerede i dialog med landskabsarkitekter, der kan hjælpe os med at føre disse planer ud i livet. Vi skal jo ikke opfinde noget nyt, teknologien er allerede til rådighed, siger Bo Høchendorff.

   

   

  Krav til fabrikker i Kina 

  Høchendorf ApS blev etableret i 2013. Virksomheden er Skandinaviens eneste direkte indehaver af fabrikker i Kina, hvor miljøkravene nærmer sig de danske, og hvor der også stilles krav til arbejdsmiljøet. Med egenproduktion og direkte forhandling skræddersyr Høchendorff sine produkter og leverer løsninger til offentlige institutioner og designs til private kunder.

   

  3 - Høchendorf Business Park Ringsted - tegningHøchendorff forventer at opføre administrations- og lagerbygninger på grunden i løbet af 2022.Der bliver taget hensyn til grundens nuværende træer og buske, som i videst mulige omfang bibeholdes, så naturgrunden bevares og udvikles omkring den kommende lagerplads. På vegne af Ringsted Kommune  - I øjeblikket er vi i gang med at udvikle et koncept til at genanvende natursten. Det er oplagt at genbruge naturens egne, uopslidelige materialer i stedet for at knuse dem og kun anvende dem som fyld til veje og byggerier. Der er et marked og en interesse herfor, som et alternativ til de billigere løsninger fra Asien (der skal fragtes til Danmark - med et klimaaftryk til følge) og til de dyrere sten fra Bornholm. Med genbrug af natursten er der mulighed for at finde et prisleje i mellemklassen – og ikke mindst en klar klimavenlig løsning, hvor vi værner om vores naturværdier, siger Bo Høchendorff.

   

   

  Interesse for Ringsted

  - Vi er p.t. i dialog med adskillige virksomheder, som viser interesse for mulighederne i Business Park Ringsted. Ud over facadegrundene ud til motorvejen, kan vi tilbyde nogle meget store grundstørrelser, man ikke finder mange steder i Danmark, siger Brian Steen Rolighed, der ser frem til at flere handler kommer på plads i løbet 2022.

   

  Anbefalede artikler