<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
ny_13A2276-3
Annonce

Give Steel A/S, Marmormolen

GSY GREEN til DGNB Guld projekt på Marmormolen i København

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • 2022-03-19

 • Give Steel A/S leverer 245 tons GSY GREEN til kontorbyggeri på Marmormolen. Et stort DGNB-guld certificeret projekt, der opføres af NCC. Ambitionerne er høje – og det samme er genanvendelsesprocenten for stålet til kompositbjælken.

  Nordhavnen er det mest ambitiøse byudviklingsprojekt i Skandinavien. Her udføres byggeriet Marmormolen, der ligger centralt i den gamle frihavn og har taget navn efter Marmorværket, som var en af havnens første industrivirksomheder.


  Her samarbejder NCC og bygherren PensionDanmark om opførelsen af et større DGNB-guld certificeret erhvervsbyggeri med en lang række ønsker om bæredygtige tiltag.

  _13A2151-2  Derfor er der til projektet indkøbt i alt 245 tons GSY GREEN. Bjælkernes råmateriale er 98% genbrugsstål hvilket giver markedets laveste CO2 tal på stålkompositbjælker målt i EPDens modul A1-A3, fra råvare til færdigproduceret bjælke.

  Med den høje genanvendelsesprocent på stålet, der bruges til GSY GREEN , opnås en CO2-reduktion på over 40% i forhold til Give Steels konventionelle stålkompositbjælke.  

   

  - Med 98% genanvendt stål har vi fået markedets højeste genanvendelsesprocent på bjælkerne og dermed et betydeligt lavere CO2-aftryk, hvilket er meget vigtigt for projektet.

  Med den højest mulige andel recirkuleret stål i bjælken, reducerer vi ikke blot CO2-aftrykket på leverancen. Vi sender også et vigtigt signal om, at det er muligt, udtaler kompetencechef Niels-Otto Krarup fra NCC.

   

   

  Også hos Give Steel er der begejstring for projektet. Henrik Vendelbo Mønster, der er projektleder ved Give Steel, ser projektet som et spændende trin ind i en ny fremtid for bæredygtigt byggeri:

   

  - Der er ingen af de over 240 GSY Green kompositbjælker, der er ens. Vi har optimeret hver enkelt kompositbjælke til den størst mulige besparelse på materialeforbruget, og dermed på CO2-regnskabet. Det er sket i et rigtigt godt samarbejde med NCC og Rambøll, hvor dialogen konstant har været løsningsorienteret. Der er ingen tvivl om, at det er vejen frem, og jeg oplever også en stigende efterspørgsel efter denne type stål, og ikke mindst den ingeniørkunst, der ligger bag.

   

  _13A2337-298% genbrugsstål reducerer stålbjælkers CO2 aftryk.

   

   

  Anette Maria Christensen, der er ansvarlig for bæredygtighed i Give Steel, fortæller:

   

  - Vi har med stålets genanvendelsesprocent på 98% præsenteret markedet for et alternativ til vores konventionelle stålkompositbjælke, der skaber slanke etagedæk i etagebyggeri. Vi arbejder hver dag dedikeret på CO2-optimering gennem valg af råmateriale, konstruktionsdesign, produktion og energiforbrug. Projektet i Nordhavnen er et godt eksempel på, hvordan vi alene ved valg af råmateriale har hentet over 40% CO2-reduktion, sammenlignet med det konventionelle produkt.

   

  Give Steel udgav allerede i januar 2021 EPD miljøvaredeklaration på kompositbjælkerne GSY GREEN og GSY BEAM. EPD’erne kan findes på givesteel.com.

  Fakta om GSY GREEN:

  Råmateriale: 98,3% genbrugsstål, Bi-produkter: 1,7 %.
  Anvendelse: Stålkompositbjælke, der integreres i etagedæk.
  Fordele: Lavere konstruktionshøjde, ekstra rumhøjde, nemmere HVAC-montage, arkitektonisk frihed, individuelt optimeret.

   

  Anbefalede artikler