<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
production hall -large

Illustration: Femern A/S

Give Steel får stål-ordre på Femern

 • Femern
 • Veje og Infrastruktur
 • Stål
 • 2021-02-12

  Produktionshaller ved Rødby havn lyder måske ikke af noget særligt. Men når der er tale om en stålkonstruktion på langt over 8000 tons bestående af mere end 20.000 stålspær, søjler og bjælker, så er det bemærkelsesværdigt. Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC) har lagt ordren på de danskproducerede stålkonstruktioner fra Give Steel A/S.

  I totalentreprisen er der inkluderet underentreprenør-opgaver som f.eks. facadebeklædning, tag mv. Alle underentreprenør aftaler er langt fremskredet og i proces.

   

  20200515-Torben Larsen-GiveSteel-005[1][4]Torben Larsen

   

  Skaber danske arbejdspladser og lærerpladser til udfordrede unge
  Med den store ordre til Give Steel vil Femern projektet skabe flere arbejdspladser i Jylland. I forbindelse med kontrakten har Give Steel også tilbudt Lolland Kommune at oprette lærepladser til udfordrede unge fra Lolland Kommune, så de kan få en uddannelse på Give Steels fabrik i Brande. Her har virksomheden allerede 30 lærepladser til unge mennesker med og uden særlige udfordringer. Adm. direktør i Give Steel A/S, Torben Larsen fortæller:

   

  - Året starter godt ud. Vi har netop udgivet vores første EPD Miljøvaredeklarationer og kan nu glæde os over den største ordre i virksomhedens historie. Alle stålkonstruktioner til projektet i Rødby bliver produceret i Brande og jeg glæder mig over, at vi kan bevare og skabe arbejdspladser i Danmark. Femern forbindelsen er så stort et byggeprojekt at det gerne skal komme hele Danmark til gode. I forhold til lærepladser har vi indgået en aftale med Lolland Kommune om at oprette lærepladser til udfordrede unge fra Lolland på fabrikken i Brande. Vi har som virksomhed gode erfaringer med at give unge på kanten af arbejdsmarkedet en chancen for en uddannelse - det er en del af vores DNA. Vi har således med ordren også fået mulighed for at sætte et socialt fingeraftryk, hvilket er et klart mål i vores bæredygtighedsstrategi.

   

  PR domicil_18V2088bred[3]

   

   

  Tunnelelementfabrikken skal producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 og det sidste i sidste halvdel af 2026. Femern forbindelsens 18 km lange tunnel forventes at stå færdig midt i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa.

   

  OM SÆNKETUNNELEN OG TUNNELFABRIKKEN

  Konsortium: Femern Link Contractors (FLC) består af Aarsleff (Danmark), Max Bögl Stiftung & CO KG (Tyskland), BAM Infra B.V (Holland), BAM International B.V (Holland), Wayss & Freytag Ingenieurbau AG (Tyskland), VINCI Constructions Grands Projets (Frankrig), Solétanche-Bachy International S.A.S (Frankrig), CFE SA (Belgien), Dredging International NV (Belgien).

   

  FAKTA OM GIVE STEEL

  Give Steel A/S projekterer, fremstiller og monterer stålkonstruktioner til byggesektoren, herunder søjle- og bjælkekonstruktioner. Virksomheden er en førende leverandør af stålkonstruktioner til industrien i Danmark og en betydende leverandør i Nordeuropa. Give Steel producerer alle stålspær og stålkonstruktioner på fabrikken i Danmark, har ingeniørkontor i Aarhus og afdelinger i Tyskland og Polen.

  Anbefalede artikler