<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
IMG_4275
Annonce

De hedder Aasiaat VVS – men laver alt mellem himmel og jord

 • Byggeriets udvikling
 • Nordatlantisk Byggeri
 • Træ
 • VVS
 • 2023-11-13
 • | Af Frank Ulstrup

  Alsidighed er nøglen, til succes, når man driver forretning i Grønland. Det ved den gamle ejer af Aasiaat VVS ApS, og det ved de to medarbejdere, der netop er trådt ind i ejerkredsen.

  Ove


  Ove Hansen har en hjemmeside, men han er ikke helt skarp på adressen, og det er faktisk også flere år siden, han har kikket på den.

  Det forhold siger en hel del om hans virksomhed, Aasiaat VVS ApS – og nok også en del om det lille grønlandske samfund Aasiaat, der er hjemsted for omkring 3000 sjæle.

  For hvorfor skulle man spilde tid på en hjemmeside – eller for den sags skyld på annoncer - når alle alligevel kender én?

  - Det er et forholdsvis lille samfund vi driver forretning i, og Aasiaat VVS har eksisteret siden 1976. Så vi kender stort set alle, og alle kender os, smiler Ove Hansen.

  En VVS-forretning – med mere

  I samme boldgade indrømmer han hurtigt, at virksomhedens navn, Aasiaat VVS ApS, også kan være en smule misvisende.

  For faktum er, at firmaet udfører mindst lige så meget tømrerarbejde plus en hel del el- og malerarbejde foruden både vognmandskørsel og slamsugerservice.

  Så der er altså tale om en hel del mere, end ”bare” en VVS-forretning, der ud over en masse spjældarbejde, også påtager sig rollen som totalentreprenør på større renoveringsprojekter og nybyg:

  - Vi har da snakket om at ændre navnet, men igen – alle ved jo godt, hvad vi kan, og et navneskifte kan skabe forvirring. Derfor er det indtil videre blevet ved tanken, lyder forklaringen.

   

  IMG_2563

  Generationsskifte på vej

  Om det fortsætter på den måde, vil tiden vise. For to af Ove Hansens betroede medarbejdere har netop købt sig ind i virksomheden med hver ti procent: - Tanken er, at de kan afprøve det og eventuelt overtage hele forretningen på sigt som et egentligt generationsskifte. Jeg er jo selv udlært i 1987, og skal ikke blive ved i al evighed. På den baggrund – og fordi den slags processer tager tid – er det blevet mere relevant at få yngre kræfter ind i ejerkredsen.

  Udvider faggrænserne

  Selv kom Ove Hansen til Aasiaat VVS i 2005, hvor han efter en årrække overtog firmaet og dets alsidige medarbejderstab på 35 til 80 mand. Og det er som antydet en medarbejderstab, der spænder bredt, hvilket ikke er helt unormalt for firmaer i Grønland:

  - Der er nok en tendens til, at man udvider faggrænserne lidt, når man bor forholdsvis isoleret. Vi laver i hvert fald alt muligt, også indenfor de enkelte fag, siger han og peger på kontrasten til Danmark:

  - Når vi får sommerhjælp op fra Danmark, kan man godt mærke, at de danske håndværkere er mere specialiserede, og at de er vant til at arbejde indenfor et mere snævert felt. Det er der både fordele og ulemper ved, lyder det fra Ove Hansen, der i øjeblikket kun har en enkelt dansk El-installatør ansat.
  Anbefalede artikler