<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
24ae6bd2-1a80-4041-95c3-eddb4e3ae8ad

Foto af administrerende direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo (til venstre), administrerende direktør og medejer af Genbyg, Jesper Holmberg, medejer og direktør i Genbyg, Tom Jørgensen og administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen (til højre)

Carl Ras og Enemærke & Petersen køber sig ind i Genbyg

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Bæredygtighed
 • 2022-11-02

 • Åbne samarbejder på tværs af branchen er vejen frem for den grønne omstilling i byggeriet er både Enemærke & Petersen, Carl Ras og Genbyg enige om og ser mange muligheder i deres nye partnerskab for genbrugsbyggematerialer.

  - Hver eneste dag ser vi tusindvis af brugbare byggematerialer gå til spilde. Genbrug skal planlægges i starten af byggeprojektet - og så skal vi skalere op og sætte volumen på, så det bliver mere attraktivt og tilgængeligt at arbejde med brugte byggematerialer i branchen, siger medejer og direktør i Genbyg, Tom Jørgensen.

   

  - Vores erfaring fortæller os, at der er et stort uudnyttet potentiale for mere genbrug og bæredygtighed i byggebranchen. Men vi er en mindre virksomhed, så det kræver flere kompetencer og viden udefra, hvis vi skal hente det potentiale. Derfor har vi nu teamet op med to stærke partnere for at gøre det muligt, siger administrerende direktør og medejer af Genbyg, Jesper Holmberg.

   

  fceceddc-b1f2-45b3-aa8b-fa8eb5e52470Administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen (til venstre), medejer og direktør i Genbyg, Tom Jørgensen, administrerende direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo og administrerende direktør og medejer af Genbyg, Jesper Holmberg.   

  Genbyg blev grundlagt for 24 år siden af ejerne i en baggård i Nordvest med en ambition om at male byggebranchen grøn. Målet har altid været at gøre det nemt at handle brugt, og de var de første til at gøre salg af genbrugsbyggematerialer systematiseret og digitalt - og de har været førende lige siden.


  For Genbyg betyder partnerskabet, at de skal vokse til en større virksomhed. Derfor starter der snart en stor rekrutteringsproces af flere medarbejdere indenfor bl.a. salg, indkøb og lagerarbejde.

   

  Vi skal skabe et økosystem for materialer

  For entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen betyder det nye partnerskab, at de kan få skabt et bæredygtigt system for både nye og brugte materialer.

   

  - Et stort ben i vores forretning er renoveringer, og efter nedrivning står vi med store mængder materialer, der kan genanvendes. Her har vi et behov for at skabe et økosystem, som sikrer, at både nedrevne materialer og ubrugte overskudsmaterialer genanvendes i større skala. Det er derfor oplagt, at vi nu investerer i Genbyg, der har know-how og erfaring til at hjælpe os med at skabe det økosystem, siger administrerende direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo, og fortsætter:

   

  - Genbygs erfaring med registrering af materialer er afgørende. Det er en forudsætning for, at vi kan hjælpe vores bygherrer mod en væsentlig forbedring af CO2-regnskabet.

   

   

   

  0aac1754-2eb4-499e-8c22-f29cc1943f9cAdministrerende direktør og medejer af Genbyg, Jesper Holmberg (til venstre), administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, medejer og direktør i Genbyg, Tom Jørgensen og administrerende direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo.
  6df74d84-ff5f-4c59-a9ef-dfbe3dc9de34
  Administrerende direktør og medejer af Genbyg, Jesper Holmberg (til venstre), administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, medejer og direktør i Genbyg, Tom Jørgensen og administrerende direktør i Enemærke & Petersen, Troels Aggersbo.
   
   

  Vi har et ansvar i branchen

  Carl Ras ønsker at give håndværkerne bedre adgang til bæredygtige byggematerialer, og med 90 års tilstedeværelse som grossist i byggebranchen ser de det også som deres pligt at bidrage så konkret som muligt i initiativer, der kan flytte branchen i en bæredygtig retning.


  - Med investeringen i Genbyg ønsker vi at forstærke genbrugsbyggemarkedet, så de kan skabe et tilstrækkeligt attraktivt udbud af brugte byggematerialer til at realisere den efterspørgsel, som vi er overbeviste om, der er, siger administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen, og fortsætter:

   

  - Vi er meget optaget af, at dette skal ske gennem store samarbejder på tværs af branchen. På samme tid er det vigtigt for os, at dette bliver en fælles agenda, hvor alle er velkommen. Ved at invitere andre entreprenører med i et fællesskab er det vores overbevisning, at vi kan skyde genvej til at skabe skala og et tilstrækkeligt udbud.

   

  Anbefalede artikler