<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1920px

2021 var et travlt år på Femern-byggeriet

  • Femern
  • Byggeriets udvikling
  • 2022-01-03

    Byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen begyndte officielt 1. januar 2021, og i dag er byggeriet af verdens længste sænketunnel for alvor i gang. Nu er Nordeuropas største byggeplads blevet skabt på Sydlolland. 

    Nu godt et år senere er Nordeuropas største byggeplads blevet skabt på Sydlolland. Det viser en række billeder taget fra luften i december over byggepladsen ved Rødbyhavn. På tysk side ved Puttgarden på Femern blev første spadestik taget på byggepladsen i slutningen af november, således at byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen nu er i fuld gang på begge sider af bæltet. 

     

    Siden den første granit blev udlagt ved Lolland i juni 2020, er der nu udlagt over to millioner tons granit til en ny arbejdshavn og en ny kystlinje, som strækker sig i alt seks kilometer øst og vest for Rødbyhavn. Bag den nye kystlinje bliver der skabt inddæmmede landområder med materiale udgravet fra havbunden, hvor der på nuværende tidspunkt er udgravet tæt ved 20 % af den samlede mængde materiale fra den kommende tunnelrende, der skal udgraves. Det svarer til omkring tre millioner kubikmeter jord og sand fra Femern Bælt. 

     

    femern 800pxFemern



     

    Byggeriet af den kommende tunnelfabrik, der skal producere 89 tunnelelementer, som den 18 kilometer lange sænketunnel skal bygges med, er nu i fuld gang. Det ses blandt andet ved, at stålspærene til den ene af tre produktionshaller de seneste uger er blevet rejst. I begyndelsen af september blev tunnelbyen åbnet, og siden er indbyggertallet steget til mere end 200 tunnelarbejdere, mens der indtil videre er en kapacitet på 320 værelser.

    Tunnelbyen vil gradvist vokse frem til 2023 i takt med at byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen skrider frem. Til den tid vil tunnelbyen kunne huse 1.344 indbyggere. 

     

    Femern Bælt-tunnelen bliver verdens længste sænketunnel. Den 18 kilometer lange forbindelse mellem Rødbyhavn på Lolland og Puttgarden på Femern i Tyskland vil gøre det muligt at krydse Femern Bælt på kun 10 minutter i bil og syv minutter i tog. Femern Bælt-tunnelen forventes at stå færdig i 2029. 

    Anbefalede artikler