Videnscenter uddeler 100 gratis 3D-printere til faglærere
Erhvervsskoler over hele landet får glæde af de mange 3D-printere. I disse dage ruller et nyt landsdækkende projekt ud fra Videnscenter for Håndværk - Design & Arkitektur. 100 3D-printere er delt ud til faglærere i hele landet. Initiativet er sat i verden, for at opdatere erhvervsskolerne på den teknologiske virkelighed der brager afsted med 180.000 km/t.
Formålet med at give 3D-printerne ud, er at erhvervsskoleunderviserne får inspiration til at bruge 3D-teknologier i deres egen undervisning.
Undervisning via webinarer
Udover printerne, så modtager alle også seks korte webinarer, hvor danske 3D-eksperter indenfor håndværksfagene deler ud af deres bedste tips og tricks. De seks korte online webinarer er hands-on – selvfølgelig på behørig afstand. Håndværkslærerne på landets erhvervsskoler har selv fået lektier for, på de første webinarer. De skulle selv samle printeren, og printe deres egne 3D kreationer, hvorefter billeder blev sendt ind til videnscenteret. Vidensdeling er nøgleordet i projektet, og gennem online-undervisningen deler underviserne på tværs af landet erfaringer med 3D-print. Så noget godt, og nyt, kommer der ud af denne Coronatid.
3D og byggebranchen
Inden for byggebranchen er 3D i fremtiden nærmest uundgåeligt. Især hvis man er under uddannelse. Fremover vil 3D og 3D-print blive udbredt i store dele af byggebranchen, og det er en fremtid man altså ønsker at forberede undervisere og elever på. På sigt er forhåbningen at lærerne på skolerne kan undervise håndværkseleverne i 3D-print, så de nye svende er rustede til den fremtid, der ligger indenfor mange fag i byggebranchen.
Læs også:
Souschef i Byggeriets Uddannelser Erik Engel: En ny fortælling om at vælge bygge- og anlægsbranchen
3D-muligheder for alle erhvervsskoler i landet
Efter webinarrækken er færdig, så er alle erhvervsskoler velkomne til at kontakte Videnscenter for Håndværk - Design & Arkitektur, for at få gratis adgang til at låne klassesæt med 3D-printere. De kan eksempelvis bruge dem i teknologiundervisningen. Tilbuddet gælder også selvom skolerne ikke har været med i webinarrækken i første omgang. På den måde håber videnscenteret at så mange elever som muligt kan snuse til 3D-fremtiden og -nutiden.
Videnscenterets tre 3D-labs på tre skoler
Sidste år åbnede videnscenteret desuden tre 3D-laboratorier på tre erhvervsskoler i Aalborg (Techcollege), Viborg (Mercantec) og København (Next Uddannelse). Her har eleverne lidt mere avancerede muligheder, hvor eleverne udover 3D-print, kan eksperimentere med Virtual Reality, laser cuttere, 3D design mm. i deres undervisning. De tre 3D-Labs er igen med til at understøtte en af videnscenterets missioner: At udvikle erhvervsuddannelserne, så det forhåbentlig bliver mere attraktivt for unge at tage en uddannelse, hvor man bruger sine hænder - men samtidig har mulighed for at lege med den nyeste teknologi.
Læs også:
Louise Pihl, DI Dansk Byggeri Vigtigt at opbygge nye traditioner inden for uddannelse i byggeriet
Webinarer kan ses af alle
Videnscenter for Håndværk - Design & Arkitektur er finansieret af undervisningsministeriet, og har blandt andet til formål at inspirere til ny undervisning på erhvervsskolerne, og følge håndværksfagene ind i den nutid vi står i, med fokus på at bruge ny teknologi. Hvis man er interesseret i at følge 3D webinarer, også selvom man ikke er underviser, så kan man finde mere info på hjemmesiden. Her er der også adgang til de allerede afholdte webinarer.