<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Varevognstest: En lille perle fra Dacia

 • Entreprenørmaskiner og Materiel
 • 2016-06-21

  Dacias Dokker Van er en lille varevogn, der har utroligt meget at byde på. Der er styr på alle detaljer samtidigt med, at prisen er i bund og brændstoføkonomien i top.

   

  Bygge-& Anlægsavisen har i samarbejde med Mikel Hans Dresler fra Mik's Multibyg ApS testet den lille Dokker Van fra Dacia. Kan man nøjes med et varerum på 3,3 m³, er der ingen vej uden om, at en Dokker Van vil gøre de mange timer på vejene til en ren fornøjelse både for køreren og miljøet.

   

  Optimalt udnyttet lastrum

  Lastrummet er på 3,3 m³, men rummet er optimalt udnyttet. Man kan snildt få plads til en fyldt palle plus det løse. Dertil er bunden i lastrummet af en kvalitet, der kan tåle slid og skræmmer, så man behøver ikke at have fløjlshandskerne på, når der læsses materialer på vognen.

   

  Bunden beskyttes nemlig af en skridsikker plastikplade.

   

  Man får adgang til lastrummet via en stor skydedør i vognens højre side, og de asymmetriske bagdøre kan åbnes i tre vinkler af 40, 90 og 180 grader. Det er naturligvis aldrig sjovt at læsse en varevogn op, men Dacia har sørget for at gøre processen så smertefri som muligt.

   

  - Der er tænkt på alt i lastrummet, og med otte lastøjer i gulvet er forankringsmulighederne upåklagelige. Men man skal dog lige være opmærksom på, at vognen kun kan køre med 678 kg.

   

  Det er selvfølgelig en lille vogn, så man kan næppe klage over lastevnen, men det hænder jo, at man får brug for at skulle fragte mere end de knap 700 kg, udtaler Mikel Hans Dresler.

   

  Komfort i særklasse

  Når man bruger mange timer på vejene for at fragte materialer og arbejdskraft fra A til B, betyder komforten utroligt meget. Mikel Hans Dresler, der nærmer sig de 190 cm i højden, var derfor positivt overrasket over førerpladsen. Han bemærkede straks, at selv med hans højde, sad man godt.

   

  - Der er masser af plads, og man sidder virkeligt godt i den. I det hele taget er tingene rigtigt godt placeret lige fra gearstangen til opbevaringslommerne. De har virkeligt formået at udnytte pladsen.

   

  Hvis jeg skal sætte en finger på noget, ville jeg dog gerne have set et handskerum med en klap for eller en form for boks med låg til ekstra opbevaring, men det er jo småting i en fortræffelig kabine, fortæller Mikel Hans Dresler.

   

   

  Miljøvenlig køreglæde

  Den lille Dokker Van har ikke alene en komfortabel kabine. Den ligger også godt på vejen. De fire cylindre og 90 hk giver rigeligt med styrke til en vogn af den størrelsesorden. Men vigtigst er det at nævne et helt ekstraordinært lavt brændstofforbrug.

   

  Den kører i gennemsnit 22,2 km/l, og med en tank på 50 liter skal man ikke altid bekymre sig over, hvor den næste tankstation befinder sig. CO2 udledningen er også på et niveau, hvor kun markedets mest miljøvenlige vogne kan følge med.

   

  Hvor et lavt brændstofforbrug til tider kan gå hånd i hånd med prisen, så er det bestemt ikke tilfældet med Dacias Dokker Van. Selv med alt tilbehør såsom hastighedsbegrænser, cruise control og et multimedia navigationssystem, så står den til under 100.000 kr. før moms.

   

  - Man får virkeligt meget bil for pengene her, som Mikel Hans Dresler begejstret sagde efter den første køretur.

   

  Dacias Dokker Van er alt i alt en fantastisk vogn til de små montør- og håndværksopgaver. Hvis man søger en varevogn, der har en favorabel pris, en god brændstoføkonomi og er en fornøjelse at køre i, så er Dokker Van bestemt værd at kigge nærmer på.

   

  Tekniske detaljer

  Motor: 4 cylindre

  Slagvolumen: 1461 cm³

  Ydelse: 90 hk ved 3.750 omdrejninger / min

  Gearkasse: 5 trins manuel

  Brændstofforbrug: 22,2 km/l i gennemsnit

  CO2: 118 g/km

  Tophastighed: 162 km/t

  Køreklar vægt: 1.281-1.370 kg

  Anhængervægt m/u bremser: 1.200 kg / 640 kg

   

  Pris: Modellen vi har testet koster 99.999 kr. ekskl. moms.

   
  Anbefalede artikler