<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">

Test af Makita hurtigafkorter: En vigtig tilføjelse til smedens varevogn

 • Byggepladsen
 • Værktøj
 • 2019-03-05
 • | Af Alexander TengbjergAf Mikkel Weber Sandahl

  Makitas hurtigafkorter løser batteriudfordringen ved at køre på to 18 V batterier for derved at kunne håndtere det store pres, den vil blive udsat for. Den er optimal til en præcis afkortning af jern- og metalrør samt profiler og har en justerbar materialeklemme for vinkeludskæring. Den har en spindellås, så skiveskiftet kan foregå hurtigt og uden brug af værktøj.

   

  Da hurtigafkorteren kommer på bordet, lyser testpanelets øjne op, og der går ikke længe, før det flyver rundt med gnister, og man kan høre lyden af klagende metal. Efter alle har fået lov til at stå en tur i gnisterne, og lugten af fyrværkeri har lagt sig, er stemningen positiv:

   

  – Det var smertefrit og nemt, og den skærer fint gennem rørene. Den er eddermame smart for en smed at have med sig i vognen, siger Steffen Slott Jørgensen.

   

   – Ja for pokker, hvis jeg var smed, havde den her været med mig overalt. Når man ser på indretning og udstyr, har smedene nogle af de lækreste varevogne. Der er virkeligt styr på det, og sådan et stykke mobilt værktøj ville klæde sådan en vogn, griner Peter Johnny Hansen.

   

   

   

   – Ja, og løsningen med de to batterier for lige at give det ekstra saft, den behøver, er virkeligt smart. Så bruger man Makita, så skal man jo kun tænke på at have én type batteri med sig, og deres ladere kan alligevel altid lade to af gangen. Den bliver jeg godt nok begærlig på, siger Thomas Lomberg.

   

  – Ja der er overvejende enighed om, at det her bare fungerer. Det er noget af det stærkeste værktøj, jeg har set fra Makitas side, afslutter Steffen Slott Jørgensen.

   

   

   

  Tekniske specifikationer:

  Akku spænding: 2X18 V

  Max. afgiven effekt: 1300 Watt

  Omdrejninger: 3800 min-1

  Max. skærehøjde ved 90°: 115x130 mm

  Max. skæredybde ved 90°: 70x233 mm

  Skive diameter: 355 mm

  Klingehul Ø: 25,4 mm

  Lydtrykniveau: 103 dB

  Lydeffektniveau: 115 dB

  Vibrationsniveau: 2,5 m/sek²

  Vægt: 17,8 kg

   

  Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel

  Peter Johnny Hansen er faglærer på Roskilde Tekniske Skole og er også skolens Skills- og talenttræner. Han er uddannet møbel- og bygningssnedker og har blandt arbejdet i Norge og Gaza. Hans mål er at uddanne Danmarks bedste bygningssnedkere.

   

  Steffen Slott Jørgensen er i gang med at uddanne sig til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole, hvor han også er en del af Skills-holdet. Hertil er han i lære hos Hoffmann, hvor han håndterer vidt forskellige opgaver, hvilket har været med til at give ham en bred håndværksmæssig forståelse.

   

  Thomas Lomberg er blikkenslager og udlært i 1994. Han laver alt inden for VVS-arbejde og er tilknyttet små og store projekter. Han er ansat i CG Enterprise, der siden 1927 har håndteret en bred vifte af opgaver i forbindelse med VVS-arbejde, hovedentrepriser såvel som tekniske storentrepriser og fagentrepriser.

   

  Tobias Preilev er i lære hos Hoffmann, hvor han startede som arbejdsdreng. Han er sidenhen startet på uddannelsen som bygningssnedker, og er ved at blive kørt i position til at kunne blive en del af Roskilde Tekniske Skoles Skills-team.

   

  Lasse Hald er indehaver af Jysk Skridsikring og er uddannet murer. Når ikke han tager rundt i hele landet for at skridsikre alt fra parkeringspladser til spaområder, arbejder han hos Øens Murerfirma for at holde murergerningen ved lige.

   

  En stor tak til STARK på Frederiksberg for at stille deres lokaler til rådighed for Bygge- & Anlægsavisens testpanel

  Anbefalede artikler