<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af Makita Dyksav: Ingen vibration og modstand
Test af Makita Dyksav: Ingen vibration og modstand

Test af Makita Dyksav: Ingen vibration og modstand


Makitas dyksav kører på to 18 V batterier, så man er sikret masser af kraft. Med sin ADT funktion (Automatisk torque Drive Technology) holder den hastigheden ved belastning, og den bløde opstart og anti-kip funktion sikrer et perfekt snit.

 

Søren Frost fra V.T.S. inspicerer dyksaven og siger herefter:

 

- Personligt ville jeg ni ud af ti gange bruge en støvsuger til den her type værktøj, så jeg forstår ikke helt hvorfor, man skal bruge batteri her.

 

Martin Johansen og Morten Arnek fra KN Byg er dog uenige i denne dom:

 

- Det kommer jo helt an på opgaven, men står man på et tag, er det altså rart ikke at skulle bekymre sig om ledninger, der vikler sig rundt om arme og ben. Vi bruger næsten kun batterimaskiner på vores opgaver med meget tagarbejde. Det giver en virkelig god fleksibilitet, og desto mindre man skal slæbe op og ned, desto bedre, fortæller Morten Arnek.

 

Justian Raahauge fra Exponent går derefter i gang med at teste dyksaven:

 

- Hold nu op, det er jo ren porno det her! Den glider bare afsted, så det gør det jo til en ren fornøjelse. Jeg kan da knap nok mærke, at jeg saver med dyksaven.

 

- Den larmer heller ikke, så man behøver ikke engang at tage høreværn på. Det er virkeligt noget af det vigtigste i min optik, indskyder Steffen Slott Jørgensen fra Hoffmann.

 

- Der er ingen vibration eller modstand når man bruger den, heller ikke terrassebrædderne i hårdt træ giver nogen modstand, fortæller Søren Frost fra V.T.S. og fortsætter:

 

- Jeg ville da elske at have den her med på arbejdet, når jeg arbejder med en køkkenrenovering. Men det er ikke kun selve maskinen, der er lækker, klingen er også fuldstændigt forrygende.

 

Søren Frost inspicerer herefter klingen nærmere:

 

- Ja, den har 56 takker, hvilket jo helt klart giver en sublim skæreoplevelse. Så selvom maskinen da skal have stor ros, så sætter den her klinge virkeligt prikken over i’et.

 

- Jeg syntes måske, det kan være en smule besværligt med de to batterier. Det kræver jo, at man altid har fire batterier klar, så det er meget vigtigt med Makitas dobbeltoplader i den her forbindelse, afslutter Martin Johansen.

 

 

 

Tekniske specifikationer:

Spænding: 2X18 V

Max. afgiven effekt:1200 Watt

Omdrejninger: 2500-6300 min-1

Max. skæredybde ved 90°: 56 mm

Max. skæredybde ved 45°: 40 mm

Max. Kip (venstre): 1 °

Max. Kip (højre): 48 °

Klinge diameter Ø: 165 mm

Klingehul Ø: 20 mm

Lydtrykniveau: 92 dB

Vibrationsniveau: 2,5 m/sek²

Vægt ekskl. Ledning: 5,1 kg

 

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.


Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.


Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.


Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019 (Note: Steffen endte med en solid førsteplads ved dette DM)

 

KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

 

Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

 

Tak til AO Johansen

Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.