<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Test af Makita Fræser: Til den krævende finish-opgave
Test af Makita Fræser: Til den krævende finish-opgave

Test af Makita Fræser: Til den krævende finish-opgave


Fræseren fra Makita egner sig til mindre reparationsopgaver indenfor tømrer- og snedkerfaget. Med en blød opstart og konstantelektronik er den en behagelig og alsidig maskine, hvis brug kan udvides med de mange tilbehørsmoduler.

 

Da de forskellige træplader er gjort klar, og da hele håndværkerpanelet har undersøgt værktøjet, går de i gang. Som den første tager Justian Raahauge fra Exponent fræseren i brug:

 

- Det her er en fornøjelse. Jeg havde ærligt talt ikke meget tiltro til den her, da jeg ikke mente, at den ville have nok bid i sig til at levere varen. Det er imponerende for en batteridreven fræser.

 

- Ja det går hurtigt, og den følger træet virkeligt fint. Det føles meget naturligt at bruge den, så jeg ville helt klart anbefale den til de krævende finishopgaver. Jeg syntes dog, den er lidt svær at finindstille, hvilket er en skam, når nu alt andet sidder lige skabet, forklarer Asmus Kromann fra Den Grå Tømrer.

 

- Jeg må også indrømme, at jeg ligesom Justian ikke troede, at den ville køre så glat på de hårde terrassebrædder, men det viste sig ikke at være noget problem. Helhedsoplevelsen omkring dette værktøj er meget positiv, og når man netop har at gøre med tilretningsværktøj, hvor man skal have øje for de sidste, men vigtige detaljer, ja så er det vigtigt, at alt lige fra grebet til dens performance sidder i skabet, forklarer Steffen Slott Jørgensen fra Hoffmann.

 

De andre nikker samstemmende, hvor også Søren Frost fra V.T.S. roser ydeevnen:

 

- Ja nu taler jeg jo de andre efter munden, men vi har altså et batteri, der leverer masser af spark til maskinen. Når man har travlt på arbejdet og skal performe, så er der altså bare ikke tid til sløvt værktøj. Så jeg ville sagtens kunne se mig bruge Makitas fræser her i hverdagen.

 

 

Tekniske specifikationer
Omdrejninger: 10.000-30.000 min-1
Dybdeindstilling: 0-40 mm
Værktøjsopsætning, diameter: 6/8 mm
Lydtrykniveau: 78 dB
Vibrationsniveau: 2,5 m/sek²
Dimensioner (LxBxH): 134 x 89 x 226 mm
Vægt: 2,1 kg

 

 

 

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.


Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.


Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.


Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019 (Note: Steffen endte med en solid førsteplads ved dette DM)

 

KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

 

Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

 

 

 

Tak til AO Johansen

Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.