<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Land Rover Defender Hard Top 2020-2

Land Rover Defender trækker i arbejdstøjet

 • Varevogne og Transport
 • Byggepladsen
 • 2020-10-07

  Land Rover er tilbage med den legendariske Defender. Nu udvider man Defender-familien med en Hard To-udgave udviklet og indrettet til folk, der skal bruge den solide 4-hjulstrækker som arbejdsredskab.

  Tekst af Thomas Schiermacher / Altomvarebiler.dk

  Den version er bygget I Land Rover-afdelingen ”Special Vehicle Operations” (SVO) og den bliver, som det som det passer sig for en Land Rover, leveret i både en kort version på 90” og en længere udgave på 110”.


  Designet er som vi allerede kender det fra Defender. Det nye er, at siderne er lukkede efter fordørene. Så er der plads til firmanavnet på siden. Men nok så vigtigt er det, at det også betyder at bagsæderne er væk og pladsen bag sæderne er dedikeret til gods og værktøj.


  En Land Rover skal ikke kun se godt ud ved kantstenen. Mærkets ophav som en engelsk pendant til Jeepen og ryet som en bil, der kan tåle og blive brugt er også taget med ind i den nye generation. Selv om den er opdateret og er gået fra at være en bil, som en dygtig mekaniker kan reparere med to stykker ståltråd og en pose søm, til at være højteknologisk og moderne, med alskens elektronisk hjælp til terrænkørsel og sikkerhed, så er der stadig detaljer, der gør at man kan se, at Defender er bygget til at blive brugt.


  Det træder tydeligst frem på gulvet i kabinen og lastrummet, hvor den opmærksomme straks ser at tæpperne er udskiftet med solid gummibeklædning. Det er let at gøre rent, hvis støvlerne er mudrede – det tåler en let tur med vandslange eller gulvklud.


  Samme hårdførhed ser man på instrumenteringer. Den er pæn og velfungerende og lige som den skal være i en moderne bil. Og så er den bygget, så den ser ud til at holde, med greb til at holde i, hvis terrænet er råt og med kroge i lastrummet til at sure sagerne fast. Lyset i lastrummet er også i en kraftigere udgave, end i personbilsudgaven. Så er det lettere at finde den skrue, man altid taber.


  Affjedring I de ‘fine’ versioner er med aktiv luftundervogn, men heldigvis for dem, der skal bruge deres Defender som arbejdsredskab, fås den også med traditionelle stålfjedre. Det er bare lidt billigere at reparere og lidt mindre fintfølende.


  Frihøjden er god. Der er næste 30 cm. at give af og kører du en tur i åen, så klarer Defenderen 90 cm. vand, før den ’drukner’.

   

  Land Rover Defender Hard Top 2020 (3)Selvfølgelig kan en Land Rover trække noget. Op til 3.500 kg alt efter udgave og motorstørrelse. Foto: Land Rover

  Trækker som den skal

  Det er alt sammen meget godt. Men, hvis man skal bruge en 4-hjulstrækker til noget, så er det ofte til at slæbe udstyr. Og det kan den nye Defender.


  I rummet bag forsædet er der plads til 2.059 liter og 800 kg. i 110”-versionen og 1.355 liter og 670 kg i den lidt kortere 90”-version.


  I Hard Top-udgaven kan man, alt efter udgaven, få en trækevne på op til 3.500 kg. Så kan minigraveren komme med på arbejde. Om alle motorer bliver ført i det danske program, er endnu uvist. Men Land rover oplyser i en pressemeddelelse, at der er 6 dieselmotorer at vælge i mellem.


  De danske priser lader vente på sig. I England er bilen allerede kommet til slag og prisen der ovre er 35.000 engelske pund. Så helt billig bliver den engelske legende ikke. Den præcise dato for lancering i Danmark er endnu ikke på plads.

  Land Rover Defender Hard Top 2020 (10)Hårdfør instrumentering og alligevel topmoderne. Og der er plads til tre (slanke) personer. Foto: Land Rover

   

   


  Anbefalede artikler