logo

Stærk og enkel pickup fra Fiat

Med den solide og 180 hestes stærke pickup-truck Fullback fuldender Fiat sit professionelle modelprogram.

 

Tekst af Steffen Walton

 

Det virker umiddelbart lidt underligt at køre rundt i en stor pickup-truck med et fiat-logo på kølergrillen. Men den er god nok: Med lanceringen af Fullback fuldender Fiat sit professionelle produktprogram: Fra den lille vakse bybil Fiorino til den store Ducato. Og indimellem bl.a. den alsidige varebil Talento, der dækker de fleste håndværkerbehov – og altså pickuppen Fullback.

 

Baseret på Mitsubishi L200

-Du kan jo køre ud og hente en L200 hos Mitsubishi. Så kan du få et par Fiat-skilte af mig og sætte på, siger sælgeren hos Fiat-forhandleren med et glimt i øjet, da vi venter på, at testbilen bliver klar. Altså underforstået, at Fiat har købt det meste af den thailandsk byggede bil hos Mitsubishi. Men rebadging, som det hedder, når én bilproducent sætter sit eget logo på en bil, der er produceret af en konkurrent, er ret almindeligt i varevognssegmentet, hvor der er store udviklingsomkostninger at spare på den konto. For eksempel samarbejder både Mercedes og Renault med Nissan om pickups baseret på NP 300 Navara’en.

 

Læs flere tests af varevogne

 

Rå og uden dikkedarer

Vi ruller ud på motorvejen – på vej ned mod tømrerfirmaet Egon Olsen & Søn i Solrød Strand. Her har tømrer og konduktør Jonas Larsen lovet at kigge på bilen med baggrund i de erfaringer, han har med at indkøbe biler til et stort tømrerfirma.

Her på motorvejen er første tanke, at der ikke er så meget pis med Fullbacken. Sammenlignet med Nissans Navara eller Toyotas Hilux er den ret så enkel og uden dikkedarer, hvilket egentlig får den til at fremstå rå i ordets bedste betydninger. Der er et godt overblik i den lyddæmpede kabine med gode spejle og en god fornemmelse af den relativt store bil, der derfor ikke overbelaster vognbaneassistenten unødigt.

 

2,4 liters turbodieselmotor

Fiat Fullback er udstyret med en 2,4 liters turbodieselmotor med 180 hk og 430 Nm, og den kommer med firehjulstræk som standard. Der kan vælges mellem en 6-trins manuel gearkasse eller 5-trins automatgear. Den kan trække 3.100 kg. på krogen, og den har lasteevne på et ton.

 

Priserne starter ved 224.900 kr. (ekskl. moms) for udgaven med 6-trins manuelt gear, mens startprisen er 249.900 kr. for automatgearsudgaven. Alle Fiat Fullback kommer med komplet sikkerhedsudstyr med bl.a. syv airbags, vognbaneassistent og bakkamera. Desuden er der klimaanlæg, sædevarme, regn-sensor og Bluetooth.

 

Læs mere om Transport

 

 

Mere mester- end tømrerbil

På parkeringspladsen foran tømrerfirmaet Egon Olsen og Søn i Solrød Strand holder der ikke mange pickup-trucks. Til gengæld er der en del varevogne i mellemstørrelse, og Jonas Larsen har ikke planer om, at det skal være anderledes.

 

-Det er en mesterbil. En tømrer vil ikke have meget gavn af den i dagligdagen, konstaterer han som det første, da vi sætter os ind i Fullbacken og begiver os ud på en prøvetur, hvor vi kører ad små veje på landet:

 

-Den kører godt. Den vil gerne derudaf. Den er dejlig let at manøvrere rundt i svingene. Men man skal passe på hastigheden. Det er en dejlig bil. Jeg ville ikke være utilfreds med at køre i sådan én, siger han.

 

-Men er det en luksus-personbil, eller er det en håndværkerbil? Nok mest det første. Selv om den vil være glad for at have en trailer bagpå med en stor maskine, siger han.

 

Læs også: Fiat Fiorino: En vaks lille håndværkerbil til byen

 

Ikke indrettet til kontor

Indvendigt er den rummelige og lyddæmpede kabine udstyret med lædersæder. Og da en kabine også funger som kontor for svendene på opgave, kigger Jonas Larsen efter rum til at opbevare papirer og håndbøger. Dem er der ikke mange af, bortset fra handskerummet og et lille praktisk rum mellem sæderne.

 

-Der mangler plads til at lægge mobiltelefonen fra sig. Det kan da ikke komme bag på dem, at folk har telefoner, siger han.

 

Han undrer sig over designet i frontpanelet: Øverst er der et lækkert finish omkring navigationssystemet, men under sidder der nogle gummibelagte ret tykke knapper og en cigarettænder, der virker lidt retro i stilen.

 

-Der er ikke noget her i kabinen, hvor jeg tænker: Det er smart eller lækkert, eller der har de tænkt sig om, siger Jonas Larsen.

 

Han konkluderer:

-Det er en flot og fed bil. Men det er så også det. Den virker lidt discountagtig. Der er ikke rigtigt noget lækkert eller smart. Prisen er ok, men det er stadig ikke en billig firehjulstrækker. Hvis valget stod mellem denne og en Nissan Navara, ville jeg vælge Nissan, der virker noget mere robust og med et mere lækkert finish i kabinen.

 

Den testede model

 

Fiat Fullback D-Cab 2.4 Diesel 180 HK MT6

Tophastighed km/t 179

Brændstoføkonomi, km/l 15,6

CO2, g/km 169

Fiat Fullback fås fra (ekskl. moms) kr. 224.900

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555