<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Byggepladsen_1920
Annonce

EPS-beton fra Uniplan Danmark reducerer arbejdstiden og øger kvaliteten

 • Materialer og Løsninger
 • Gulve, Vægge og Lofter
 • Beton
 • 2020-06-29
 • | Af Julie Salkvist
 • | Fotos: Claus Falkenberg Thomsen
 • EPS-betonens egenskaber gør det muligt for Uniplan Danmark at levere kvalitetsgulve med en god isoleringsevne, trykstyrke og formstabilitet. Derudover er EPS-betonen nem og tidsbesparende at nedlægge i forhold til traditionelle undergulve.

  EPS-beton, også kaldet ekspanderet polystyren eller Thermolit, er en blanding af cement, polystyrenkugler og vand, der er særligt velegnet til undergulve i større byggerier og etageadskillelser, hvor det skal pumpes ind. Derudover er det velegnet til isolering omkring rørinstallationer, udjævning af niveauforskelle og faldopbygning:  

   

  1Pumpning_1600Pumpning - Termolit bliver pumpet op

   

  - Niveauet bliver ens og man slipper for en masse små plader der skal tilskæres som ved normal isolering, og som kan resultere i varmeslip. Samtidig har det en lav u-værdi og er trinlydsdæmpende, fortæller Christina Prisholm, der er salgschef hos Uniplan Danmark A/S og fortsætter:

   

  - Vi har to forskellige slags Thermolit-produkter - Thermolit A og Thermolit B, hvor Thermolit B er godkendt som u-brandbart isoleringsmateriale og anvendes typisk til byggerier over 22 meter eller 7 etager. Med vores fire specielle pumper til at pumpe i højden er vi klar til de helt store projekter.

   

   

  Kvalitetssikringskontrol og sporing af materialer
  - For at opretholde en god kvalitet er det vigtigt først at sikre at lyden ikke vandrer, dernæst at time sin produktion, afveje i forhold til cement og vand og i forhold til udlægning af EPS-betonen samt at overholde tørretider. EPS-betonen skal have lov til at hærde, inden man arbejder videre med det. Typisk lægger vi dernæst en lyddug på og støber et cementslidlag ovenpå, som efter 28 dages udtørringsperiode slibes for eventuelle kantrejsninger, inden gulvmanden overtager derfra, siger Christina Prisholm.

   

  2Afretning_1600Afretning - Termolit bliver afrettet efter kote

   

  - Vi går meget op i at følge anvisningerne fra BYG-ERFA-bladet der beskriver proceduren for EPS-beton. Derved sikrer vi at blandinger, tider og temperaturer overholdes, så vi kan levere det bedste produkt. Som en del af vores kvalitetssikringskontrol oploader vi også data i vores kvalitetssikringssystem, så man kan spore EPS-betonen hele vejen.

   

  - For at kunne levere en god kvalitet er det desuden meget vigtigt for os at kende indholdet i det polystyren, vi bruger. Derfor bruger vi også nye polystyrenkugler frem for genbrugsgranulat eller -kugler. Det ville selvfølgelig være en fordel at kunne promovere sig i forhold til genbrug, men vi kender ikke indholdet i genbrugskasser, ligesom vi ikke kan vide hvor de kommer fra eller har været brugt til. Derfor er vores polystyren nyt og kommer direkte fra producenten.

   

  3Termolit gulv_1600Færdigt Termolitgulv

   

   

  Specialister i at lægge undergulve
  Som det største undergulvsfirma i Danmark hjælper Uniplan Danmark gerne med rådgivning og koordinering i forhold til opbygning af et undergulv, så projektet kan komme godt fra start:

   

  - Vi laver gerne både mindre og store projekter. Med omkring 150 kompetente medarbejdere med mange års erfaring og mellem 25 og 30 hold fordelt i hele Danmark, spænder vi bredt. Vi går op i at finde de rigtige løsninger til opgaven – hvis et andet produkt er bedre, anbefaler vi det, eksempelvis hvis der kun kan blive lagt trykfast isolering, kan vi også lave det, selvom det er EPS-betonen, der er vores hovedprodukt.

   

  - Med 25 pumper i gang i gennemsnit og 20.000 m2 undergulve lagt på ugebasis, producerer vi hele tiden. Vi styrer dog også vores kapacitet således at vi kan levere det, vi skal, til rette tid, afslutter Christina Prisholm.

  Anbefalede artikler