<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Bygge- og Anlægsavisens værktøjsekspert får årets Faglærerpris
Bygge- og Anlægsavisens værktøjsekspert får årets Faglærerpris

Peter Johnny Hansen står sammen med Frederik Riber, der er tidligere elev og Skills-vinder.

Bygge- og Anlægsavisens værktøjsekspert får årets Faglærerpris


Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundet stiftede sidste år Faglærerprisen, som en særlig anerkendelse af erhvervsskolernes dygtige og engagerede lærere. I år gik prisen til ingen ringere end Peter Johnny Hansen, der foruden at være Skills-træner og faglærer på Roskilde Tekniske Skole, også er en del af Bygge- & Anlægsavisens værktøjstestpanel.

Faglærerprisen uddeles til de lærere, der formår at løfte niveauet for undervisningen udover det sædvanlige, samtidigt med at alle elever styrkes i deres kompetencer. Her er der ingen tvivl om, at Peters store engagement indenfor Skills, og de dertilhørende fantastiske resultater for hans elever, har medvirket til prismodtagelsen. Hans elever såsom Frederik Riber og senest Steffen Slott Jørgensen, har formået at give alle konkurrenter baghjul i DM i Skills i bygningssnedkerkategorien.

 

Men det er i lige så høj grad Peters indsats for at få alle elever med i undervisningen:

 

- Peter formår at løfte alle elever. Han er en uovertruffen pædagog med masser af energi, som formår at motivere sine elever i næsten uhørt grad. Ja, faktisk er det sådan, at der stort set ikke er noget frafald på Peters hold. Alle elever holder fast og tager deres uddannelse som bygningssnedker seriøst, lyder det fra næstformand i Boligfonden Kuben Sidse Buch.

 

- Peter får prisen for den helt særlige evne til at spotte sine elevers potentiale og løfte dem. Det er altafgørende for de unges læring og motivation, at have en dygtig lærer, som samtidig holder af dem, respekterer dem og hjælper dem med deres udfordringer. En god faglærer betyder alverden for at få dygtige håndværkere, lyder det yderligere i Boligfonden Kuben og Uddannelsesforbundets begrundelse.

  

Tilfreds faglærer

Peter Johnny Hansen er naturligvis glad for prisen:

 

- Det er fantastisk med anerkendelsen, selvom man lige skal vænne sig til, at man pludseligt bliver hevet og flået i af kamerafolk og fotografer. Det plejer jo at være mine Skills-elever, der udsættes for det, siger han med et smil, mens han står med prisen i hånden.

 

- Jeg tror sgu jeg tager den her med hjem så den kan beundres, men herefter skal den bestemt have en fin plads på kontoret, ellers bliver den jo hurtigt glemt, griner han.

 

Mere får vi sådan set ikke ud af Peter omkring prisen, før snakken falder på hans elever og prisens medfølgende rejselegat:

 

- Det bedste bliver jo at komme ud og få nogle nye indtryk. Vi har lige været i Østrig med nogle af vores unge bygningssnedkere, og det er simpelthen så fantastisk. De vokser virkeligt faglig og socialt på sådan en tur, og man kan se nogle af eleverne viser helt nye sider af sig selv. Hvis vi skal uddanne håndværkere i verdensklasse, så er vi nødt til at rejse lidt ud og tage ved lære af de bedste af de bedste, fortæller han, indtil han bliver afbrudt af en elev, der lige vil høre hvilken olie han skal bruge, hvis han ikke ønsker at træet får en gullig farve.

 

 

Nu venter VM i Skills

Selvom Peter er glad for prisen, betyder det ikke, at han vil hvile på laurbærrene. VM i Skills venter lige om hjørnet, hvor Steffen Slott Jørgensen, der også er en del af Bygge- og Anlægsavisens testpanel, skal konkurrere mod verdens bedste bygningssnedkere.

 

- Det bliver stort, og vi glæder os. Heldigvis har jeg Frederik Riber med som assistenttræner, og Steffen er i topform, så vi er kampklar, siger Peter Johnny Hansen, mens han vinker Frederik Riber hen til sig for et billede. Frederik Riber har tidligere vundet guld til DM og bronze til EM i Skills.

 

- Det ser godt ud for det danske Skills-landshold, og Peter har gjort en rigtig god indsats for at uddanne nogle hamrende dygtige bygningssnedkere, samtidigt med at han har skabt god opmærksomhed omkring hele Skills arrangementet. Det bliver et godt VM, og uanset hvor mange medaljer vi kommer hjem med, så ender vi helt sikkert med at få nogle dygtigere bygningssnedkere ud af eventet, indskyder bygningssnedkeren Henrik Jørgensen, der er faglærer på Svendborg Erhvervsskole og dommer ved VM i Skills