<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> DM i Skills: De bedste af de bedste blev hædret i Næstved
DM i Skills: De bedste af de bedste blev hædret i Næstved
Annonce

Steffen Slott Jørgensen - Foto af Skillsdenmark/Per Daugaard

DM i Skills: De bedste af de bedste blev hædret i Næstved


Efter tre intense konkurrencedage er et nyt kuld danmarksmestre blevet udklækket ved årets DM i Skills. Efter at have fremvist det ypperste indenfor hvor deres håndværksdisciplin, fik de unge stortalenter overrakt deres præmier og beviser af statsmininister Lars Løkke Rasmussen.

- Så meget talent, så mange kloge hoveder, så mange kloge hænder samlet et sted, det er ret fantastisk (…) Man bliver opmuntret over, at vi har så mange dygtige og unge danskere, som vil noget med deres liv. Hver gang man kommer til DM i skills, ser man hvor dygtige I er, hvor engagerede I er og hvor store ambitioner I har. Det gør ikke kun en forskel for jeres arbejdsplads, men for hele Danmark.

 

Således indledte Lars Løkke Rasmussen sin tale ved dette års DM i Skills inden den endelige præmieoverrækkelse. Denne konkurrence er noget helt særligt, da den er med til at sætte erhvervsuddannelserne på danmarkskortet, og hylder de talenter, der udklækkes herfra.

 

På redaktionen har man fra Bygge- & Anlægsavisen fuldt konkurrencen med stor spænding. Det skyldes bestemt, at vi hvert år glæder os til at se fremtidens håndværkere dyste i faglige tvekampe og fremvise hvilke muligheder hver deres fag rummer. Men i år har vi fuldt særligt godt med, da to af vores håndværkereksperter Tobias Preilev og Steffen Slott Jørgensen, der har hjulpet os med at teste værktøj gennem hele 2019, i år kæmpede om titlen som Danmarks bedste bygningssnedker.

 

Tobias Preilev

 

 

Vi har på redaktionen set både Tobias Preilev og Steffen Slott Jørgensen i aktion og havde store forventninger til deres indsats i dette års Skills. De skuffede bestemt heller ikke. Steffen Slott Jørgensen løb faktisk med sejren og er nu Danmarksmester i Skills. Hans skolekammerat, og kollega i Hoffmann A/S Tobias Preilev, gjorde også en fantastisk indsats og vandt Arbejdsmiljøprisen hos bygningssnedkerne. Han står derfor som et godt forbillede for alle unge håndværkere og lærlinge i Danmark, der desværre udsættes for alt for mange arbejdsskader.

 

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg, og er netop stiftet for at sætte større fokus på sikkerhed og et trygt arbejdsliv i byggebranchen.

 

- Et ordentligt og sikkert arbejdsmiljø er lige så vigtigt at hædre som godt håndværk. Det er nemlig med til at sikre et godt og langt arbejdsliv. Det kan prisen være med til at gøre eleverne bevidste om, siger Mette Møller Nielsen, der er formand for Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i Bygge & Anlæg og arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri.

 

 

 

Dagen sluttede af med at statsministeren, under store klapsalver, uddelte diplomer og præmieringer til de mange dygtige vindere, der efter tre hårde dage konkurrencedage, og mange ugers benhård træning, endeligt kunne slappe af og nyde frugten af det hårde arbejde.

 

Liste over vindere indenfor byggeri- og anlæg:

Alubygger: Mathias Sejerbo Jensen. EUC NVS - Husmer Glas og Facade

 

Anlægsgartner: Kamilla Saltoft Finderup Andersen, Anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard A/S, og Alexander Herluf Hansen, Entreprenør Teknik - begge er fra Roskilde Tekniske Skole.

 

Anlægsstruktør: Julius Erik Nielsen, Enterprenørfirmaet Eigil Fynbo A/S og Mark Carbel Svendgaard, Entreprenørfirmaet Jens Jørgensen A/S - begge fra Learnmark Horsens.

 

Automatiktekniker: Jesper Lundborg. TECHCOLLEGE, Danish Crane Building.

 

Brolægger: Sebastian Holck Larsen, Brolæggeren ApS og Sebastian Oliver Lisbjerg, begge er fra Aarhus Tec.

 

Bygningssnedker: Steffen Slott Jørgensen, Roskilde Tekniske Skole, Hoffmann A/S.

 

Bygningsstruktør: Marc Fonnesbæk og Peter Bjerre Skammelsen. Begge fra AMU Nordjylland og Lars Pedersen & Søn A/S.

 

Elektriker: Jonas Thrane Bendt. CELF, Hoffmann A/S.

 

Flisemurer: Samuel Birk Axelsen, TECHCOLLEGE, Nibe Entreprenør & Transport A/S.

 

Glarmester: Kristoffer Bast, EUC NVS, Redtz Glas og Facade.

 

Gulvlægger: Martin Brøgger Nielsen. Mercantec, Gulvmanden Horn.

 

Industritekniker: Rasmus Frøland, København. NEXT Uddannelse København, Thoka Finmekanik ApS.

 

Klejnsmed: Anton Riber. Rybners, Qubiqa A/S.

 

Maskinsnedker: Kristian Dyhrberg Andersen. Skive College, Frontego A/S.

 

Murer: Nikolaj Skydsgaard Hansen. Herningsholm Erhvervsskole, Hnn Byggefirma ApS.

 

Tagdækker: Nicolai Junge Mikkelsen. Learnmark Horsens, Hetag Tagdækning Syd A/S.

 

Teknisk Isolatør: Ebrahim Amiri. EUC Nordvestsjælland, Persolit Entreprenørfirma A/S.

 

Tækkemand: Michael Rønning Bonde. Den jydske Haandværkerskole, Højfyns Tække- Og Isoleringsservice ApS.

 

Tømrer: Mikkel Victor Larsen. NEXT Uddannelse København, MT Højgaard A/S.

 

Vvs-energispecialist: Emil Wang. TEC, VVS & Taggruppen Entreprise ApS.