Vilde brobyggere på spil i Aalborg
Verdens Vildeste Brobyggere løb af stabelen tredje gang, og C.W. Obels Kanal i Aalborg dannede ramme om projektet, hvor Bygma Hjørrings salgstrainee Theis Heinrich Klausen og hans hold vandt den prestigefyldte konkurrence.
Verdens Vildeste Brobyggere er sat i verden for at modarbejde en kedelig udvikling på arbejdsmarkedet – at der i 2030 kommer til at mangle knap 100.000 faglærte i Danmark. Arrangørerne bag ønsker med konkurrencen at hylde, synliggøre og ikke mindst demonstrere, hvor essentiel en rolle de faglærte indtager i samfundet.
Og det var en stolt salgstrainee, der sammen med sine holdkammerater kunne lade sig krone som vindere af den prestigefyldte konkurrence, Verdens Vildeste Brobyggere.
– Det er en helt fantastisk fornemmelse at stå her som vindere. Mit hold og jeg har lagt så mange timer og kræfter i det her projekt, så jeg er bare helt vildt stolt over, at vi går ud og realiserer vores idé til et færdigt projekt, der står helt skarpt, siger den stolte vinder, Theis Heinrich Klausen i en pressemeddelelse.
Forud for sejren var gået fire måneder med udvikling, design og projektering af en 12 meter lang buebro, som skulle være i stand til at gå over C.W. Obels Kanal i Aalborg. På selve konkurrencedagen i fredags havde Theis Heinrich Klausen og hans hold sammenlagt syv timer til at bygge broen ved håndkraft.
En stor ære
Deltagerlisten talte alt fra lærlinge til ingeniørstuderende – og med Theis Heinrich Klausens deltagelse blev der skrevet et nyt kapitel i historien om Verdens Vildeste Brobyggere, da der for første gang var en handelselev involveret.
– For mit vedkommende har det været en ære at deltage i Verdens Vildeste Brobyggere, og så er det selvfølgelig specielt at være med til at skrive historie som den første handelselev, siger Theis Heinrich Klausen og fortsætter:
– Den største oplevelse har helt klart været at stifte bekendtskab med den enorme mænge faglige viden, mine medstuderende har budt ind med. Og at vi i fællesskab, ved at forene vores faglige kompetencer, skaber et slutresultat, der ender med at blive anerkendt som det bedste.
Fagligheden bragt i spil
Theis Heinrich Klausen har i de fire måneder op til konkurrencedagen stået med ansvaret for budgetlægning, materialevalg, indkøb og planlægning af leverancer, samt kontrol af de forbrugte mængder.
Rollen som sit holds tovholder har passet handelseleven perfekt, da han har kunnet trække på sin viden og erfaring fra dagligdagen i Bygma Hjørring.
- Jeg har taget min rolle i Bygma med ind i projektet og har haft særligt fokus på at sikre kvaliteten og sporbarheden i projektet samt minimeringen af materialespild. Og så har jeg i hele forløbet været i tæt dialog med vores lokale bæredygtighedskonsulent i Bygma, som jeg har sparret med i forhold til at udvælge materialer med en grøn profil, siger Theis Heinrich Klausen og runder af:
- Når jeg ser tilbage på de seneste fire måneder, så har det været en kæmpe gave at deltage i denne konkurrence i løbet af min elevtid, og jeg vil gerne sige tak til Bygma og mine kollegaer for den store opbakning, jeg har fået hele vejen igennem.