<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
3D_tunnelspecialelement_1920

Nyt undervisningsmateriale skal skubbe til interessen hos de unge

 • Byggeriets udvikling
 • Anlæg
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Femern
 • 2023-05-23
 • Kun 20 % af afgangselever søger ind på en erhvervsuddannelse, og det vil man hos Femern A/S gerne vil være med til at ændre på ved at inspirere de unge med et nyt undervisningsmateriale til 6. og 7. klassetrin.

  Et nyt undervisningsmateriale TunnelTalenter bliver en vigtig del af indsatsen for at f flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det er Femern A/S, der står bag ideen til materialet, som nu skal udvikles. Det skal give de unge et større kendskab til  byggebranchen og de spændende karrieremuligheder, den tilbyder, ud fra en række engagerende og pædagogiske aktiviteter baseret på Femern Bælt tunnelprojektet. 

   

  – Vi har brug for, at markant flere unge søger ind på en erhvervsuddannelse, hvis vi skal imødekomme efterspørgslen efter faglært arbejdskraft i byggebranchen. Som statsejet selskab og én af de største bygherreorganisationer i Danmark, føler vi en særlig forpligtelse til at gøre unge opmærksomme på, hvor mange spændende karrieremuligheder branchen byder på, siger Oliver Sellner Vonsild, som leder afdelingen for arbejdsmarkedsforhold og bæredygtighedsstrategi i Femern A/S i en pressemeddelelse.

   

   

  Gratis tilbud

  TunnelTalenter vil være et gratis tilbud til grundskoler i hele Danmark, og en del af undervisningen kan foregå i tilknytning til den store byggeplads ved Rødbyhavn på Lolland. Projektet skal udvikles i samarbejde med et eksternt bureau, og opgaven er derfor nu sendt i udbud. 

   

  – Det er ikke en opgave, vi kan løse alene. Derfor leder vi efter en leverandør, som har forståelse for erhvervsuddannelsernes vilkår, og erfaring med at skabe engagerende materiale, der vækker genklang hos unge mennesker, siger Oliver Sellner Vonsild. 

   

  Femern A/S forventer, at projektet vil være klar til de første elever i grundskolen i skoleåret 2024/2025.

   

  Om Femern A/S

  Femern A/S er datterselskab i Sund & Bælt-koncernen, og har til opgave at bygge den 18-kilometer lange Femern Bælt-tunnel mellem Danmark og Tyskland. 

  Anbefalede artikler