<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Billede 1

På vej til træningen i Aarhus lagde Kenny vejen forbi Alfix, hvor Kenny hentede forskellige fugemasser og den Svanemærkede fliseklæber Alfix Profix Plus.

Tredobbelt danmarksmester i flisemurerfaget er klar til Skills-verdensmesterskaberne

 • Byggeriets udvikling
 • Uddannelse og Rekruttering
 • 2022-09-14
 • WorldSkills 2022-konkurrencen finder sted i Bolzano i det nordlige Italien. Én af de danske deltagere i den store konkurrence er hattrick-vinderen fra DM i Skills, Kenny Bech Bruun i flisemurerkategorien. Han har forberedt sig til WorldSkills ved et arrangement i den Gamle By i Aarhus.

  Verdensmesterskabet i Skills sætter fokus på spirende talenter inden for erhvervsuddannelserne, og der vil blive konkurreret i hele 61 forskellige fag. Årets WorldSkills-konkurrence bliver spredt over 15 forskellige lande grundet coronasituationen i kinesiske Shanghai, hvor begivenheden ellers skulle have været afholdt som et samlet event. Derfor kommer verdensmesterskabet også til at foregå løbende fra startskuddet lød den 7. september, indtil det rundes af 26. november.


  Billede 2Kenny Bech Bruun under træningen og i dyb koncentration.

  I den sidste weekend af august og den første i september samledes nogle af de danske Skills-vindere til træning i Den Gamle By i Aarhus for at blive helt klar til verdensmesterskabet. Her viste bl.a. Kenny Bech Bruun sine evner inden for flisemurerfaget. Kenny kommer med hele tre danmarksmesterskaber i Skills i baggagen, og hans talent er ikke gået ubemærket hen:

  - I disse dage har Kenny virkelig fået vist, hvad murerfaget det kan. Han har udfordret sig selv ved at udføre et par af vores gode sponsorers logoer. Det har skabt stor interesse fra publikum, som har givet udtryk for både beundring og overraskelse over, hvad vi kan med vores fag, berettede Erik Fog Larsen, Byggeriets Uddannelser, under træningsweekenden.


  Som et spirende talent inden for sig fag var Kenny Bech Bruun en populær mand at snakke med til træningsarrangementet:


  - Mange familier besøgte Den Gamle By, da de dygtige unge viste deres håndværk. Flere var interesseret i at høre mere om faget, og Kenny tog sig gerne tiden til at snakke med de nysgerrige besøgende. Det er i høj grad med til at promovere murerfaget, fortæller Pia Skjøtt-Larsen, der er uddannelseskonsulent for murer-, stenhugger- og stukkaturfaget ved Byggeriets Uddannelser.

   

  Forbereder sig med mere bæredygtig fliseklæber fra Alfix

  På vej til træningen i Aarhus lagde Kenny vejen forbi Alfix, der er en dansk familieejet byggematerialeproducent med base og fabrik i Kolding. Alfix producerer bl.a. fuge- og spartelmasser, og så var virksomheden igen i år hovedsponsor for flisemurerkategorien ved forårets DM i Skills såvel som ved World Skills.

   

  Billede 3Som en del af træningen lavede Kenny Bech Bruun nogle af sponsorernes logoer i fliser, og han lavede bl.a. Alfix’ logo.


  I Kolding hentede Kenny bl.a. forskellige fugemasser og den Svanemærkede fliseklæber Alfix Profix Plus. Det er en opdateret version af Alfix Profix, der ud over miljømærkningen også er CO2-reduceret. Således får Kenny mulighed for at træne op til den store konkurrence med et dansk udviklet og produceret materiale, der både er teknisk bundsolidt og mindre miljøbelastende end almindeligt kendte fliseklæbere. Og den unge flisemurer er også glad for arbejdet med produktet:


  - Jeg er fan af den normale Profix, og Profix Plus er ikke meget anderledes. Den er dejligt nem at arbejde med, så den er absolut i min top-3 over fliseklæbere, fortæller Kenny Bech Bruun.


  Det er ikke tilfældigt, at Kenny træner med en Svanemærket fliseklæber. Bæredygtighed er nemlig godt på vej frem i hele murerfaget:

  - Bæredygtighed fylder mere og mere, og vi arbejder på, at det bliver et fag i sig selv, forklarer Pia Skjøtt-Larsen og uddyber:

  - Vi søger flere puljer for at kunne gøre uddannelsen grønnere og skifter eksempelvis til maskiner, der bruger el frem for diesel. De unge mennesker interesserer sig også særligt for det grønne, så det skal vi simpelthen kunne profilere os på.

   

   

  Træning, træning, træning

  I juni var Kenny afsted til en stor, europæiske konkurrence i Tyskland, hvor 14 unge håndværkere fra 7 nationer konkurrerede imod hinanden i deres fag. Og her fik Kenny ud over en flot 3. plads også lidt ekstra sved på panden:

  - Det var specielt at være med til konkurrencen. Til DM har jeg været den hurtigste i alle tre år og ikke været stresset. I Tyskland var jeg under pres, så det var god forberedelse til verdensmesterskaberne.

  Til trods for at have flere danmarksmesterskaber og en deltagelse ved det europæiske mesterskab på CV’et har Kenny ikke tænkt sig at tage det for roligt op til verdensmesterskabet.


  - Jeg skal træne i tre uger op til konkurrencen, hvor den kommer til at stå på: træning, træning, træning, siger en motiveret Kenny.

   

  Anbefalede artikler