<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Keflico_nu

Trævirksomhed fejrer 70 år med bogudgivelse

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • Træ
 • 2023-09-04

  Keflico fejrer 70 år med en bog om trævirksomhedens rejse fra lille lokalt firma i Aalborg til  stort domicil. Fra en indgående viden om træ til røverhistorier om besøg hos leverandører ved Amazonas og i den tidligere østblok.

  Keflico blev stiftet tilbage i 1953 under navnet Aalborg Træ- & Finérhandel og har på trods af sine nordjyske rødder en historie, der forgrener sig langt ud over regionens og landets grænser. Den historie kan man nu læse om i en ny bog, der udkommer i forbindelse med trævirksomhedens fødselsdag d. 1. september i år. 

   

  Anekdoter om hårde forhandlinger hos leverandører nær Amazonas regnskoven i Brasilien og røverhistorier om ture til den gamle østblok med vodka som fast bestanddel af forhandlingsprocessen. Det er blot et udsnit af de fortællinger, man snart vil kunne læse i bogen om trævirksomheden Keflicos – tidligere Aalborg Træ- & Finérhandel – historie.  

   

  Keflico_før  Fælles historie

  Det er forfatter Hasse Boe, som har interviewet tidligere og nuværende medarbejdere og samarbejdspartnere, der fortæller historien fra trævirksomhedens begyndelse i 1953 på Østre Allé 102 i Aalborg og til stort domicil med dertilhørende lagerbygning i Støvring i dag. Den historie indeholder mange personlige fortællinger, anekdoter og røverhistorier som alle har været med til at forme virksomheden.

  Keflico_Kim-Munk-PetersenKim Munk Petersen

  – Flere af de tidligere medarbejdere mødes en eller to gange om året i festligt lag og får sig en snak om de gode gamle dage. Den snak ønsker vi at holde i live. Og da gruppen af tidligere medarbejdere, der har været med på den lange rejse, svinder år for år, syntes vi, at virksomhedens 70-års fødselsdag var det rette tidspunkt for udgivelsen, siger Kim Munk-Petersen i en pressemeddelelse, der siden 1992 har været bestyrelsesmedlem i Keflico samt bestyrelsesformand for Direktør Erik Kauffeldts Fond, der i dag ejer trævirksomheden.

  Fonden blev etableret af virksomhedens stifter, Erik Kauffeldt, tilbage i 1987. Gennem årene har fonden sikret et sundt og stabilt grundlag for trævirksomheden, bidraget til medarbejdernes trivsel samt doneret til bæredygtige projekter som for eksempel et større skovrestaureringsprojekt i Bolivia.  

   

  Kommerciel direktør i Keflico, Camilla Hyldgaard Thomsen fortæller om bogen:  

   

  – Det er interessant at læse bogen, da mange af de værdier, man havde dengang, stadig lever i Keflico i dag. De mange rejser til Brasilien, Afrika, Østen og andre fjerne egne på jagt efter træ af høj kvalitet, de utallige timer i dialog med leverandørerne i den ene ende af forsyningskæden og kunderne i den anden for ikke at glemme al den tid, vi i virksomheden har brugt på at analysere og studere træmaterialer. Det har alt sammen været med til at runde virksomheden og danner det solide fundament, som Keflico står på i dag. 

   

   

  Keflico_Mads-Stenstrop_Camilla_Hyldgaard_ThomsenMads Stenstrop og Camilla Hyldgaard Thomsen  Ansvarlig udvikling 

  Samtidig med at man fejrer historien ser man også fremad og ønsker fortsat at være en af træbranchens frontløbere. Keflico arbejder for at fremme ansvarlig brug af træ og bidrager til at udbrede bæredygtig skovdrift i hele verden. Administrerende direktør hos Keflico, Mads Stenstrop siger:

   

  – Nu har vi taget de første 70 år i virksomhedens historie, og vi regner kraftigt med, at Keflico også er her om 70 år og mere til. Ligesom i de foregående 70 år, bliver vi nødt til at følge med udviklingen, men også præge den, og derfor kigger vi i høj grad mod digitalisering og bæredygtig udvikling. Det er to ting, som vi har brugt betydelige ressourcer på i de senere år. Vi står nu et godt og solidt sted og er klar til at tage de næste store skridt på vores rejse.   

  Anbefalede artikler