<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
82cb2ae34d93f102_1920

Kæmpe trækonstruktion til kontorhus skyder nu i vejret

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Virksomhedsnyt
 • Målbar bæredygtighed
 • Tag og Facade
 • Træ
 • 2023-05-22

  Danmarks største kontorhus med bærende konstruktioner i træ vokser hurtigt i vejret, nu hvor træet er ankommet. De 18 tons søjler og 48 tons etagedæk til Woodhub, bliver nærmest monteret lige fra lastbilerne, fortæller NCC Building.

  Et kontorhus med bærende konstruktioner af træ med plads til 1.600 mennesker, der skal arbejde i otte forskellige statslige institutioner, som skal flytte ind i 2025, når byggeriet er planlagt til at stå færdigt. Kontorknudepunktet bliver på seks etager og vil sætte nye standarder for byggeri herhjemme. Byggeriet er Danmarks indtil nu største træsatsning, og det følges selvfølgelig med spænding. Også hos totalentreprenør NCC Building.

   

  – Vi har glædet os som små børn, så det er bare fantastisk at se træet komme; nu er vi rigtigt i gang. Det her bliver jo et ikonisk byggeri, og vi vil se det rejse sig i takt med, at træet ankommer, for vi monterer nærmest direkte fra lastbilerne, siger Lars Ørvad Nielsen, sektionsdirektør i NCC Building i Vest.

  bbda99d9b43e3654_1600
  9ef9839200dbc454_1600
   

  I sit udbud til byggeriet har Bygningsstyrelsen haft et ønske om at påvirke byggebranchen, så træ kommer til at spille en større rolle i fremtidens byggeri.

   

  – Bygningsstyrelsens udbud med krav om bærende konstruktioner i træ er visionært og vil helt sikkert både skabe ny opmærksomhed og viden om træ som byggemateriale. På den måde vil projektet være med til at flytte branchen mod i højere grad at vælge at bygge i træ, så det bliver mere naturligt at tænke træ som et alternativ og supplement til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton, siger Kristian Fuglsang, projektchef i Bygningsstyrelsen.

   

  Bygningsstyrelsen lægger vægt på, at det kommende kontorhus understøtter værdier som tilgængelighed og åbenhed. Fællesfaciliteterne sørger for, at husets brugere færdes i et hus med en særlig stemning. Det hele bliver hjulpet på vej af trækonstruktionerne, som i videst muligt omfang skal være synlige.

   

   

  Så langt er byggeriet af Woodhub

  Der er ankommet 60 elementer i form af søjler og bjælker svarende til 40 kubikmeter færdigt træ på 18 tons. Dertil 48 tons etagedæk svarende til ca. 100 kubikmeter træ.

  Både limtræet til søjlerne og etagedækkene er lavet af gran.

  Træet leveres af HESS Timber GmbH, der er en del af HASSLACHER Group og er samlet af træ fra enten Østrig, Tyskland, Slovenien, Italien, Tjekkiet, Slovakiet, Finland, Sverige eller Norge.

  NCC er totalentreprenør, C.F. Møller Architects har tegnet huset og Artelia er rådgivervirksomhed på det. Bygningen bliver på 31.000 kvadratmeter i seks etager og plads til 1.600 medarbejdere.

  Anbefalede artikler