<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Nye medlemmer kbh tømrerlaug

Optagelse af 15 nye laugsmedlemmer til Laugssamlingen 18.04.2024.

Tømrerlaug har vokseværk og unge mestre vælger det til

 • Byggeriets udvikling
 • Materialer og Løsninger
 • Uddannelse og Rekruttering
 • Træ
 • 2024-05-01
 • | Af Redaktionen
 • | Foto: Jan Hesselberg
 • Hos Københavns Tømrerlaug vokser medlemstallet, og man har være opmærksomme på at have medlemstilbud, der giver sparring og netværk og for tømrermestrene.

  Medlemsorganisationer landet over oplever et pres på grund af faldende medlemstal. Københavns Tømrerlaug, et af Danmarks ældste laug, har også kæmpet med dette frem til 2012. Siden har de formået at vende udviklingen. lauget har siden fået vendt skuden. De sidste 3 år er medlemstallet vokset støt, især med flere unge tømrermestre.

  Så fra at stå med en faldende medlemstal og være flest pensionerede tømrermestre, er Københavns Tømrerlaug godt i gang med et slags generationsskifte.

  - Det er jo en ønskesituation, da det er de unge medlemmer, der skal bære lauget videre efter os andre, fortæller Michael Bach Sørensen, der er Oldermand i Københavns Tømrerlaug i en pressemeddelelse:

  - Vi skal virkelig have gode varer på hylderne, for at vores medlemmer vælger os til, og det har vi heldigvis.

  Laugets bestyrelse har været særligt opmærksomme på, at aktiviteterne vil konkurrere med familielivet, når de unge tømrermestre skal prioritere deres tid. De mest populære er de sociale aktiviteter i lauget og erfagrupperne, for her kan man knytte stærke netværk. Og især småmestre kan have et behov for et forum til at vende sine udfordringer med. Lauget er samtidig ved at starte en ny erfagruppe op for de store virksomheder, for her efterlyser mestrene også sparring og netværk med jævnbyrdige tømrermestre.

  - Vi tror, at det netop er disse erfagrupper og netværk, der gør, at lauget vokser, da vi kan se, at cirka 90 % af vores nye medlemmer kommer til os via anbefalinger fra andre medlemmer, og det er jo den bedste reklame man kan få, forklarer Michael Bach Sørensen.  

   

  Mentorordning og mangfoldighed

  Noget nyt i lauget er en mentorordning, der knytter nye medlemmer med en personlig kontakt, så man hurtigt får en kontakt til andre. Det hjælper på at fastholde medlemmer, da det for mange har betydning at man lige kender et par stykker. Efter kort tid er man hurtigt en del af fællesskabet.

  Lauget er nu også oppe på to kvindelige medlemmer, og det glæder Oldermanden:

  - Vi skulle lige bruge lidt tid på om omskrive en del tekster til blandt andet vores optagelsesceremoni, så ordet Laugssøster står side om side med ordet Laugsbror. Den tid bruger vi meget gerne, da vi ønsker større mangfoldighed i lauget, siger Michael Bach Sørensen med et smil.

  Dresscodes og optagelsesceremonier er ikke noget, der skræmmer unge medlemmer væk. Tværtimod oplever man i Tømrerlauget at traditioner og ritualer er noget, der bliver sat pris på hos de unge.

  Fakta

  Københavns Tømrerlaug stiftet i 1505

  Et af de ældst eksisterende laug i Danmark

  Tømrermester i og omkring København optages som medlemmer

  Lauget er en lokalforening under DI Byggeri

  Har pt. 132 medlemmer

   

  Anbefalede artikler