<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Bosch_kap_g_sav1

Test af ny kap-/geringssav fra Bosch: Batteriet er et stort trækplaster

 • Byggepladsen
 • Værktøj
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-11-17

  BOSCH har satset stort på deres BITURBO-serie, og der er noget for enhver smag. Vi har kigget deres nye kap-/geringssav efter i sømmene og tømreren Andreas Simonsen, der ellers har været positiv overfor BOSCH’ dyksav, var denne gang ikke helt så begejstret.

  Andreas Simonsen fik hænderne i den nye kap-/geringssav fra BOSCH mens han var ude og arbejde med en spændende shopfitting på Refshaleøen og senere kom den også med ud på nogle af sommerens mange terrasseprojekter.

   

  Da vi efter en måned hev fat i Andreas, var værktøjet godt og grundigt udmattet efter at have været på tur med den travle tømrer. Det første han bemærkede, var mobiliteten:

   

  - Man føler en god håndtering af værktøjet. Det er let og man kan ubesværet løfte rundt på det takket være et komfortabelt gummihåndtag. Den egner sig godt til varevognen og kan slæbes med overalt og det, præsterer den fint, fortæller Andreas Simonsen. Han fortsætter:

   

  - Jeg har skåret en ordentlig bunke 45 x 120 reglar. Her udviste den en rigtig god performance. Det er en simpel opgave, hvor man har brug for power og her leverede den. Men det skyldes også batteriet som jeg også roste da jeg testede deres dyksav. Efter en halv dags intenst arbejde skiftede jeg batteriet på maskinen og det lades så hurtigt op, at man lige kan nå en kop kaffe og så er man klar til at køre igen.


  Lider under tysk ”over engineering”

  Men foruden batteriet var der nogle punkter hvor Andreas var utilfreds.

  - Man kan via app følge med i opladningen af batteriet, så hvis du render rundt på et tag, kan man følge med om det nye batteri er klart. Men når man kan have et batteri ladet op med 50% styrke på 15 minutter er det jo ligegyldigt og investerer du i en BOSCH-værktøjspakke sørger man for at have nok batterier. Det er til gengæld noget som gør-det-selv

  entusiasten ville være glad for, da han/hun måske har et enkelt batteri til maskinparken. Og det er måske min største kritik af BOSCH’ nyere værktøj: Det er deres professionelle linje, men nogle features er snarere gimmicks end en egentlig hjælp for os håndværkere. Det er klassisk tysk ” over engineering”, siger Andreas og uddyber:

  Bosch_kap_g_sav2


  - Eksempelvis har den en masse tekniske features, men den kan ikke kippe til begge sider og det er en skam for når den er mobil, vil man gerne kunne bruge den på alle opgaver. Byggekvaliteten er heller ikke så god som dens lidt heftigere storebror. Det er en skam for maskinen er i udgangspunktet god, men den halter lidt bagefter på nogle parametre.

  Det helt store trækplaster, der gør at maskinen alligevel vil kunne være attraktiv, er batteriet som jeg før har rost. Der er så meget saft og kraft som i kombination med lynopladningen gør at ens akkuværktøj når nye højder. Mange håndværkere sammenligner meget værktøj på tværs af mærker og nogle sværger til det ene eller det andet mærke, men hvis

  man skulle overveje at skifte over til en BOSCH-værktøjspark, så ville det helt klart være de nye batterier, som ville gøre udslaget for mange.  Kapgeringssav_boa_Andreas  Tekniske specifikationer:

  BOSCH kap-/geringssav BITURBO GCM 18V-216 Professional

  Batterispænding: 18V

  Ubelastet hastighed: 4.600 min-1

  Savklingediameter: 216 mm

  Vertikal skærekapacitet: 0°/45° 70/45 mm

  Vandret skærekapacitet: 0°/45° 270/190 mm

  Vinkeljustering (V/H): 47°/47°

  Justering af hældning (V/H): 45°/ ‒

  Mål (længde x bredde x højde): 520 x 770 x 630 mm

  Vægt med/uden 8,0 Ah batteri: 14,7/15,7 kg


  Tak til

  Andreas Simonsen er selvstændig tømrer og udfører alle slags opgaver indenfor tømrer og snedkerfaget.

  Anbefalede artikler