<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
j160 pv tagflade-top
Annonce

Tagstensvirksomhed er gået hen og blevet Gazelle

 • Materialer og Løsninger
 • Byggepladsen
 • Byggeriets udvikling
 • Tag og Facade
 • Byggeprojekter
 • Virksomhedsnyt
 • Tegl
 • 2023-12-06
 • | Af Malene K. Holm

  Jacobi Tegl står for holdbare og æstetiske tagløsninger, og nu er tagstensvirksomheden i Esbjerg kåret af Børsen som Gazelle. - Det kunne slet ikke lade sig gøre uden gode samarbejdspartnere, siger direktør Erik Jørgensen.

  I mange år Jacobi Tegl A/S stået for udviklingen af enkle tagsten i høj kvalitet. Tagsten, som kan give en modstandsdygtig klimaskærm og samtidig et flot tag. Men det at vælge nyt tag er en stor investering, som man skal overveje nøje. For taget er husets visitkort. Man skal jo se på taget de næste mange år, så man vil ærgre sig, hvis ikke man får valgt et tagsten, der passer til huset og kvarteret, siger Erik Jørgensen, der er direktør i Jacobi Tegl.

  Han beretter, at det kom som noget af en overraskelse at få besked om, at Jacobi Tegl var blevet kåret som gazellevirksomhed i 2023:

  - Det er vi stolte af. Men det kunne jo slet ikke lade sig gøre uden den store opbakning fra kunder og samarbejdspartnere, der tror på ens produkter. Det er et stort privilegium. Så stor tak til dem!

   

  Stabilitet og grundighed

  Hvert år kårer Dagbladet Børsen danske Gazelle virksomheder, som har formået at have positiv vækst i løbet af de seneste fire regnskabsår. Det er ikke en pris, man selv kan indstille sig til, men den gives ud fra rene fakta fra Erhvervsstyrelsen. Det er under 1 % af danske virksomheder, som formår at blive en Børsen Gazelle virksomhed. 

  - Vi ser kåringen som en slags påskyndelse af, at vi laver et fornuftigt stykke arbejde i virksomheden. Der er stabilitet og kontinuitet i det, vi gør. Vores tagsten er udviklet på baggrund af en grundig og nænsom forarbejdning af leret, som er et naturmateriale.

  Hos Jacobi Tegl finder man et bredt produktprogram i farver og modeller.

  - Det er en stor ros til produktet, for markedet er ’tough’. Men vi må jo have ramt et prisleje, som passer til markedet, og boligejerne må være tilfredse med det produkt, vi sælger til dem. De fleste handler sker jo på basis af anbefalinger. En husejer får et nyt tag og snakker med andre, der går med samme overvejelser, siger Erik Jørgensen.

  dachziegel-hagelwiderstand-news-startseite  Mindre ressourcespild

  Mange håndværkerne er især glade for modellen J11V, idet den er fleksibel i både længde- og bredderetning. Stenen kan give sig 3 centimeter i længderetning, så uanset om man har en lille eller stor tagflade, vil man altid kunne få J11V tagstenen til at gå op.

  - Man undgår at skulle indarbejde en halv sten og stå og skære tagstenene af for at få dem til at gå op. Derved kan håndværkeren spare på både arbejdstimer og materialer, fortæller Erik Jørgensen.

   

  Tester sine tagsten, så kunden får en sikkerhed

  Tømrere og murere kan finde Jacobi Tegls produkter hos landets tømrerhandlere, og de bliver ofte valgt til projekter i renoveringsøjemed.

  - I Jacobi Tegl har vi over årene udviklet et bredt program i modeller og farvevalg, så der er noget at vælge mellem. Samtidig får vi løbende testet tagstenenes modstandsdygtighed af en uafhængig instans.

  I det schweiziske såkaldte ’haglregister’ er eksempelvis Jacobi Tegls modeller J160, J13v og Z5 placeret i den næsthøjeste klasse 4, HW4. Mens modellen J11v er klassificeret i den højeste klasse, HW5.

  - På det seneste har vi jo oplevet en lang periode med masser af regn herhjemme. Vejrfænomenerne bliver mere og mere ekstreme, og taget skal som klimaskærm kunne holde vandet ude. Når man bor i et ældre hus, kommer der helt naturligt et tidspunkt, hvor taget skal skiftes. Her er holdbarhed et vigtig argument for valget af tagsten. Det, at vi får testet tagstenene skal gerne være med til at give slutbrugeren en ekstra sikkerhed, runder Erik Jørgensen af.

   

  Anbefalede artikler