<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Mercedes-Benz Citan 110 cdi lang PRO 2022 (1)

Mercedes- Benz Citan rattet

TEST: Luksusfølelse i prisvinder-varevogn

 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2022-03-16

  Mercedes- Benz Citan ligner noget du har set før. For det er det. Den deler nemlig platform med mærker, der har en mere ydmyg fremtoning, end det man normalt forbinder Mercedes med. For bag stjernen på køleren og Mercedes- mærkerne bagpå gemmer sig en Renault Kangoo. Og det er slet ikke så dårligt, for Renault Kangoo blev årets varebil 2021 i Danmark og Citan og Kangoo er for nylig i fællesskab kåret som International Van Of The Year.

  De små varebiler i denne kategori skiller sig ikke meget ud fra hinanden. Formen dikterer funktionen. Kabinen er skubbet langt frem for at give plads til så stort et varerum som muligt. I den ene side er der en skydedør og bagtil oftest to døre – en bred og en smal, der giver adgang til varerummet. Det betyder, at det faktisk er som i ægte kærlighed, når du skal vælge en bil af denne slags. Og du kan godt blive forelsket i Citan.

   
  Mercedes-Benz Citan 110 cdi lang PRO 2022 (2)
  Mercedes-Benz Citan 110 cdi lang PRO 2022 (3)
  Mercedes-Benz Citan 110 cdi lang PRO 2022 (4)
   
   
  Mercedes-Benz Citan 110 cdi PRO 2022   Citan er en lille bil og uden gods i varerummet er de 95 dieselhestekræfter rigeligt til frisk bykørsel og landevejsture rundt i det ganske land. De lave gear er lavere og ligger tæt i udvekslingen. Det giver muligheder for at accelerere hurtigt, og det er skønt ved bykørsel. De sidste tre trin i den 6-trins gearkasse, Citan er udstyret med, er mere langbenede og medvirkende til et lavt brændstofforbrug på de lange stræk. Ifølge WLPT-målingerne kører Citan 19.2 km/l. Det er gennemsnitligt for biltypen.  

   

   

  Der fås både benzin- og dieseludgaver. Den testede diesel havde manuelt gear. Det fungerer rigtig godt, men skal man have glæde af fartpilot, så er automatgear at foretrække.

   

  Luksus eller arbejdsplads

  Der, hvor Citan scorer højt på karakters-skalaen, er bag rattet og i kabinen. Her har Mercedes-Benz lagt et andet fokus, end i søsterbilen fra Renault. Og det giver ekstra point. Støjisoleringen er god, sædekomforten ligeså og der er rigeligt med aflæggeplads i testbilen. Blandt andet i armlænet og på en hylde over forruden. Og så er infotainment systemet yderst velfungerende. Det er bare rart, når der ikke er bøvl med telefon og opkobling.

   

  I det hele taget er førerpladsen i Citan fuldstændig som en personbil. Det giver en god fornemmelse af hverdagsluksus på arbejdet. Det hjælper et ret omfattende standardudstyr med til med bl.a. aktiv bremseassist, multifunktionslæderrat og lædergearknop, 7" farvetouchskærm med MBUX Multimediasystem inkl. DAB, parkeringssensor bagtil, aircondition og fartpilot. Der er masser af muligheder for at købe ekstraudstyr. Det er her, man skal holde øje med sælgeren, for regningen ryger hurtigt i vejret, når man sætter krydser på den liste.

   

  Mercedes-Benz Citan 110 cdi lang PRO 2022 (6)
  Mercedes-Benz Citan 110 cdi lang PRO 2022 (7)
  Mercedes-Benz Citan 110 cdi lang PRO 2022 (5)
   
   
  Mercedes-Benz Citan 110 cdi PRO 2022  Hvad med lastrummet?

  Omme i varerummet er der plads til 2.9 km3 gods og det er ganske pænt. Citan kan tage længder op til 1.806 mm og i alt 782 kg. Det er pænt uden at være prangende, men det er vel heller ikke meningen, at den lille varebil skal bruges til tunge læs.

   

   

  I forhold til søstermodellen Kangoo har Citan ikke mulighed for den ekstraordinært store åbning i passagersiden, som man kan få hos den franske variant. Det vil nok ikke hæmme udbredelsen betydeligt. For selv uden den feature er adgangen til varerummet god. Man savner lidt i højden på denne type biler, for når en kasse er gledet op i det fjerneste hjørne, skal man ind og kravle. Men man kan jo ikke få i både pose og sæk. Citan er en kompakt varebil og det er derfor den er god. Så må man leve med den slags.

   

  Er den pengene værd?

  Mercedes-Benz Citan kan leases fra kr.1.395 ex. moms med en førstegangsydelse på kr. 25.000 ex. moms og en løbetid på 48 måneder og årlige 15.000 km. Priserne starter på kr. 166.840 kr. ex. moms for en Citan 108 CDI. Testbilen er en Citan 110CDI lang PRO, der uden ekstraudstyr koster 185.086 kr. Og det er den du skal have. For de ekstra penge får du 20 ekstra hestekræfter uden at betale mere i ejerafgift og dem bliver du glad for i det daglige. De 75 hestekræfter i billigste dieseludgave er i underkanten.

   

  Citan er en lækker lille kassebil. Den er let at få plads til i byen, klarer de lidt længere stræk komfortabelt og kører som en personbil. Den er et godt bekendtskab og perfekt, hvis man skal bevæge sig rundt uden for meget grej til skiftende arbejdssteder.  FAKTA:

  Mercedes-Benz Citan 110CDI lang PRO

  Pris for testbil: 185.086 kr.
  Fås fra 166.840 kr. ex. moms

   

  Transmission: 6-trins manuel gearkasse

  Effekt: hk: 95

  Moment: (Nm): 260nm ved 1750 o/min

  Brændstof: Diesel

  Brændstofforbrug: 19.2 km/l (WLPT)

  Gearkasse: 6-trins manuel gearkasse

  Topfart: 164 km/t

  Totalvægt: 3.500 kg.

  Påhængsvægt: 740 kg u/bremser – 1.500 kg m/bremser

  Køreklar vægt: 1.519 kg.

  Lastevne: 780 kg.

   

  Anbefalede artikler