<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
1920 BOA_Renault Kangoo 2021 (3)

Den ligner ikke den store sensation, men Kangoo har noget de andre ikke har.

TEST: Renault Kangoo har noget de andre ikke har

 • Byggepladsen
 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2021-11-09

  Den blev Årets Varebil 2022 tidligere på efteråret. Renault Kangoo er franskmændenes trumf i det mindste varebilsegment og konkurrenterne er nødt til at være skarpe for at kunne følge med

  Renault-koncernen droppede sidste år Dacia-skiltene på varebilerne. Nu skulle de alle hedde Renault. Det betød farvel til den meget populære og billige Dacia Dokker. Men Renault har afløseren klar – den hedder Kangoo og den er klar til at indtage markedet.

  Kangoo hører som bekendt til i den lille varebilsklasse. Perfekt til en malersvend eller montør, der kører i byen eller som budbil.

  Udefra ligner den de fleste andre af sin slags. Personbilsagtig front med lidt for meget sort plastik efter min smag og så ”kassen” bagpå.


  BOA_Renault Kangoo 2021 (1)
  BOA_Renault Kangoo 2021 (2)
   
   


  Her sker magien

  Vi kan lige så godt starte med det bedste. Og det har at gøre med lastrummet. Det er også her (tror jeg), at forklaringen på, hvorfor juryen til Årets Varebil 2022 pegede på Renault Kangoo på trods af, at den er noget så gammeldags som en dieseldrevet varebil.  I passagersiden har Kangoo en skydedør. Smart nok. Men det virkelig smarte er, at der ingen b-stolpe er. Det betyder, at hvis man åbner fordøren og skydedøren samtidig får en åbning, der næsten er stor nok til at presse en elefant igennem. Næsten. Åbningen bliver omtrent 1.5 meter (1,446 helt præcist). Og adgangen er let, for fordøren kan åbne i 90 grader.


  Det er en herlig smart løsning på problemet med at lange genstande altid skal ind fra bagenden. I byerne med snævre p-forhold er det en kæmpestor fordel at kunne laste og losse af sidedørene. Endda med god plads.


  Og ny vi er ved alt det smarte i denne løsning. Passagersødet er konstrueret så det kan lægges fladt ned i niveau med lastrummets gulv. Det betyder, at der med hiv og svin faktisk kan blive plads til plader, brædder eller stiger i længder op til næsten 3 meter. De franske ingeniører må have haft en god dag, da de tegnede på Kangoo. For smart er den indrettet.


  I testbilen var der monteret en svingbar værkstedsreol fra Sortimo, der så smat ud, men som i virkeligheden optager en masse plads. Den kan svinges hen i den b-stolpeløse passagerside. Praktisk, hvis man skal finde sine ting, men den forhindrer til gengæld mulighederne for at køre med de lange genstande, fordi den kommer i vejen. Og når man kører, skal den svinges tilbage i lastrummet, hvor den så optager godt en fjerdedel af pladsen. Det ser smart ud, men inden man bestiller den løsning, er det værd at tænke grundigt over, hvad man har brug for. Plads i lastrummet eller plads til værktøj og dimser.

  BOA_Renault Kangoo 2021 (4) Førerpladsen er velindrettet og med masser af aflæggeplads.


  Det er praktisk

  Bag rattet minder Kangoo om en personbil. Det er det også, for man kan også købe en udgave med bagsæder og plads til børnefamilien. Det ophav smitter af og inspirationen fra biltypens ”moder”, Citroen Berlingo. Der er masser af aflæggeplads og et smart handskerum, der kører ud som en skuffe., et rummeligt armlæn med låg, et rum med løg oven på speedometret og en hylde over forruden, hvor du kan smide fakturaer, følgesedler og andet op. Så ved du (nogenlunde) hvor det er. Alt sammen smart, i en bil, der samtidig ofte både er kontor og arbejdsplads, frokoststue og transportmiddel.


  Førerpladsen er fint indrettet og tager et spring frem mod de mod det mere moderne. Det betyder, at der er en stor touchskærm, hvor man styrer telefon, radio mv. Den skal lige have et par kærlige ord med på vejen. For selv om den er stor, så er den ikke supergod. Betjeningen af den er lidt bøvlet og det er set bedre. Men det virker og skal holdes op med prisen på bilen. Den tager vi senere. ´

  BOA_Renault Kangoo 2021 (7) Bagdørene åbner bredt og det gør at det er let adgang til lastrummet. Den smarte værktøjsreol optager en del plads bilen og afslører en fra at have langt godt med.


  Det er en diesel

  Man sidder godt og der er nemt at finde sig til rette. Den testede model har en 1.5 liters dieselmotor med 95 hestekræfter. Det er ikke overvældende meget nu om dage, men Renault’en er alligevel rigeligt kvik og klarer den fint på landevej og motorvej og endnu bedre i byen.


  Kangoo vandt som bekendt Årets Varebil 2022. Og det på trods af, at motoren er en fossilbrændende diesel. Men der er håb forude. For Renault lover at Kangoo inden længe kommer i en fuldt elektrisk udgave. Når det sker, kan man regne med, at byens pizza- og pakkebude for ny budbil. Men måske også malersvende og murere skal kigge på Kangoo, når den bliver elektrisk.


  Mens vi venter på at franskmændene får sat strøm til Kangoo, så er diesel-udgaven et rigtig solidt bud på en varebil i den lille klasser. Praktisk og kvik, velindrettet og med masser af plads til papirer, telefon og madpakke. Og så har den ”tricket” med den manglende b-stolpe, der også åbner for smart indretning og mere anvendelighed. Renault Kangoo vil tage mange markedsandele.  FAKTA:

  Renault Kangoo dCi 95

  Pris: Basisudgaven med 6-trins manuelt gear koster 167.091 kr. + moms.

  Transmission: 6-trins manuel gearkasse

  Effekt: 95 hk

  Topfart: 164 km/t

  Totalvægt: 3.500 kg.

  Påhængsvægt: 750 kg u/bremser – 1.500 kg m/bremser

  Køreklar vægt: 1.519 kg.

  Lastevne: 509 kg.  Anbefalede artikler