<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Fiat Ducato 2022 (15)

Fiat Ducato har fået opfrisket udseendet og står med moderne lys, nydesignet logo og ligner det den er. Helt ny.

TEST: Kvik og spritny Fiat Ducato

 • Varevogne og Transport
 • Test af værktøj, varevogne og udstyr
 • 2022-01-05

  Fiat Professionel har netop præsenteret den spritnye Ducato. Forandringer er størst under huden på den store varebil. Men udseendet er også opdateret og forskønnet.

  Det første man lægger mærke til, er at Fiat Ducato har fået nyt logo. Det næste er nye LED-lygter og en bred plastikliste langs bilens sider. Alt i alt fremstår Ducatoen godt. Den ser moderne og frisk ud. Det betyder måske ikke så meget, men det er alligevel rart, at køre i en varebil, der er pæn. I førerkabinen er der også sket store ting. I midten er der en stor touchskærm på 10”. Det er ekstraudstyr. Som standard er en mindre 5”-tommer skærm.  Skærmen fungerer ok, men er ind i mellem lidt sløv. Kommunikation mellem telefon og skærm er fin, men lyden i de indbyggede højtalere/mikrofon lader noget tilbage at ønske. Der skal råbes højt og skrues godt op, hvis man skal tale med nogen, når man kører i det yderste spor på motorvejen.  

  Fiat Ducato 2022 (1)
  Fiat Ducato 2022 (2)
  Fiat Ducato 2022 (4)
   
   
  Brede døre og let adgangsvej. Det er som det skal være.   
  Bruger man meget tid bag rattet, så kan man indrette sig godt i Ducato. Der er plads til colaen og madpakken og pænt med aflæggeplads i bilens førerhus. I testbilen var der også en hylde over forruden. Det er ekstraudstyr, men noget, man bør kæbe, for her kan man smide fakturaen fra byggemarkedet og andre papirer. Så er de i sikkerhed.  

  Jeg savner et rum under passagersædet, hvor der er plads til værdifuldt værktøj eller elektronik. Det har flere konkurrenter og det havde ikke kostet Fiat mange kroner og ører at bygge. Til gengæld er der to usb-stik plus et 12 volt udtag i kabinen. Svir! Man har altid brug for strøm til telefoner, pc og alt muligt nu om dage.  

  Fiat Ducato 2022 (7)Knappen til sædevarmen sidder bag håndbremsen. Det er bare dumt.   Tilbage til colaen! Kopholdere går man ikke tør for. I døren er der plads til en termoflaske eller en 1½ liters flaske og mellem sæderne er der to kopholdere i almindelig størrelse, hvis man køber kaffe på tanken elle ri bageren.    Måske er det kombinationen af korte arme og ben og lidt for meget sul på kroppen, men jeg fandt aldrig en god kørestilling i Ducatoen. 

  Det skal man prøve ordentlig efter inden man køber den. Det skal man med alle biler og jeg nævner det kun fordi, det er vigtigt for ens velbefindende. Og fordi jeg har oplevet det før, kan jeg godt mistænke, at det ikke er bilen, men chaufføren, der ikke er bygget efter italienske standarder.

  Til gengæld er det dejligt med armlæn i højre side af førersædet. Især, hvis man vælger automatgear. Fiat Ducato er en stor traditionel varebil.

  Der kommer til at køre mange af dem på vejene, for priserne er gode – billigste Ducato koster fra ca. 210.000 kr. ex. moms. Sikkerhedsudstyr og lækre detaljer koster ekstra.

  Fiat Ducato 2022 (13)
  Fiat Ducato 2022 (14)
   
   
  Fiat Ducato har fået opfrisket udseendet og står med moderne lys, nydesignet logo og ligner det den er. Helt ny.
   

  Sikkerhedsudstyr og lækre detaljer koster ekstra. Sådan er detDet jeg ville vælge, er automatgearet, hylden over forruden, sammen med den store 10” skærm og adaptiv fartpilot. Og er du ikke til lange ture, men kører kort i byen, så skal du måske vente på den elektriske Ducato, der snart er på trapperne med en rækkevidde på 280 kilometer (WLPT). Indtil da er Fiat Ducato et godt bud på en budbil til pakkeposten eller dig, der kører rundt med værktøjet og materialer i bilen og gerne vil have en letkørt, smidig og relativt billig varebil.  


  FAKTA:

  Fiat Ducato 2.2 Mjt 140  

   
  Pris: Ducato koster fra 210,000 kr. ex. moms.  

  Motor: 4-cylindret 2,2 liters dieselmotor / 4 cylindre 

  Transmission: 6-trins manuel gearkasse 

  Effekt: 140 hk 

  Topfart: 153 km/t 

  Brændstoføkonomi: 14.4 km/l  

  Totalvægt: 3.340 kg. 

  Køreklar vægt:  2.283 kg. 

  Lastevne: 1.057 kg. 

  Anhængervægt: 2500 kg (Med bremser) - 750 kg (Uden bremser)

  Anbefalede artikler