<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Udlagt sti 1920
Annonce

Ophold og aktivitet: Belægningen på stierne i gårdrummet er fast. Det betyder, at stierne er nemme at færdes på med barnevogn, løbehjul- og cykler.

Svungne stier og dejligt gårdrum ved nyt boligkompleks

 • Anlæg
 • Materialer og Løsninger
 • Byrum
 • Klimasikring
 • Målbar bæredygtighed
 • 2023-06-30
 • | Tekst af Karina Davids. Fotos af DOB.

  Ballerups nye boligkompleks, Høje Have, er bygget med fokus på bæredygtighed. Her kan beboerne nyde grønne tage og ophold i gårdrummet. Dansk Overfladebelægning har belagt stierne med et plantebaseret bindemiddel, Vegecol.

  Udlagt sti_600Flot farvespil: Den valgte stentype, Majs, står flot til Høje Haves træfacade.


  De i alt 77 lejligheder i boligkomplekset, Høje Have, i Ballerup ligger i en hesteskoformet bygning med forskellige højder og spring fra to til fem etager. Det giver et let og varieret udtryk, og fra tagterrassen er der en flot udsigt til bygningens grønne tage.

   

  Boligkomplekset er bygget med fokus på bæredygtighed. Og netop derfor er det grønne gårdrum designet med træer, buske og blomster, der indbyder til ophold, leg og aktivitet, og belægningstypen på de svungne stier, som løber gennem gårdrummet, er udført i et plantebaseret bindemiddel.

   

  Gyldne farver og runde forme

  Det er landskabsarkitekten, der har valgt og beskrevet udendørsarealerne og dermed også belægningen på stierne, og DOB har anlagt stierne og udført overfladebelægningen. Den valgte overfladebelægning, Vegecol, er et alternativ til traditionelle bindemidler, og den er valgt af tre grunde:

   

  For det første er Vegecol vegetabilsk, det er baseret på plantematerialer og er dermed CO2-besparende.

  For det andet er Vegecol-belægningen transparent. Det betyder, at den valgte stenfarve, majs sten, fremstår mere klar i overfladebelægningen. Den varme farve giver et andet spil end f.eks. betonsten, og den gyldne stentype matcher Høje Haves facade flot. For det tredje har stierne i gårdrummet runde former, men svungne stier er ingen hindring, når man vælger at udføre stierne med en overfladebelægning.   

  Stierne fremhæver beplantningen

  DOB har udlagt Vegecol på hele stisystemet ved Høje Have, der udover stier gennem gårdrummet også omfatter brandvej og pladser. I alt 1.050 m² belægning er udlagt på et underlag af GAB asfaltbærelag. Det grønne arbejde i gårdrummet, er udført i samarbejde med BF-Anlæg fra Viborg, og Jesper Bach, direktør udtaler:

   

  – Vi er glade for at samarbejde med DOB, og vi har gjort det en del gange nu. De kommer til tiden, har sans for detaljen og udfører flot stibelægning, der i høj grad fremhæver og fuldender vores beplantning. Udlægning af stibelægningen er vejrafhængig, og DOB måtte udskyde udførelsen af arbejdet for at sikre, at kvaliteten blev i orden.

  Anbefalede artikler