<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
Mikaela Pedersen og Amanda Enocksson Gyllenberg VNTRS

Mikaela Pedersen og Amanda Enocksson Gyllenberg VNTRS

Svenske VNTRS investerer i bæredygtighedsplatformen Frame

 • Byggeriets udvikling
 • Virksomhedsnyt
 • IT og ny teknologi
 • 2022-11-17

 • Svenske VNTRS går ind i den danske digitale platform til bæredygtighedsledelse, Frame. Investeringen er dedikeret til at udvikle en ny feature på platformen til at dokumentere bæredygtighed for eksisterende bygninger.

  Et nyt lovende partnerskab har set dagens lys. Den digitale platform til bæredygtighedsledelse, Frame har fået sin første udenlandske investor i hus.

  Det er svenske VNTRS, der har sagt ja til at indgå som Sweat Equity investor i den nyligt afsluttede fundingrunde, der også inkluderer danske investorer.


  Frame er VNTRS’ første danske investering og til spørgsmålet om, hvorfor de lige netop valgte Frame, svarer Head of Growth og partner i VNTRS, Mikaela Pedersen:


  - Frame har en klar vision, de gør noget godt i verden. Derudover er virksomheden product market fit, en leder på området og har både et stort potentiale og momentum. Vi ser Frame som det første vigtige skridt ind på det danske PropTech marked. Når vi vælger at investere, er det ikke kun produktet, der er afgørende. For os er det lige så vigtigt - eller næsten vigtigere - at det er det rigtige team.


  - Er der et kulturelt match, kan vi arbejde med dem hver dag og være med til på langt sigt at udvikle dem til en unicorn virksomhed? Det de vigtigste parametre for os - udover den impact Frame har på bæredygtighed i en traditionel og meget manuel industri.

   

   

  Amanda Enocksson Gyllenberg, CBDO og Partner i VNTRS, tilføjer:


  - Vi er overbeviste om, at samarbejdet bliver et win-win for os begge. Vi får erfaring med at arbejde med danske virksomheder, får etableret et dansk investornetværk og samtidigt kan vi hjælpe Frame med at komme ind på det svenske marked, som er et vigtigt strategisk skridt for dem.


  - Vi skal ærligt indrømme, at det har været en stor beslutning for os at gå ind i Danmark, men vi ser frem til et godt og langvarigt samarbejde.


  Amanda Enocksson Gyllenberg fortæller, at det har været svært at finde den rigtige virksomhed, som deres første investering i Danmark. Den svenske og danske virksomhedskultur er langt mere forskellig, end man umiddelbart skulle tro, og det er supervigtigt, at vi er på bølgelængde med stifterne af de virksomheder, vi beslutter os at investere i.


  VNTRS ser dog frem til at bygge bro mellem de to kulturer og forventer, at samarbejdet og investeringen i Frame vil være med til at give dem erfaring og indsigt i det danske PropTech marked og dermed være startskuddet til flere danske investeringer.

   

  Det er Frames mission, at få mere bæredygtighed i byggeriet. Det gælder både nybyggeri og renoveringer, men også bygninger i drift. Der er et kæmpe potentiale for at gøre eksisterende bygninger mere bæredygtige.


  VNTRS’ investering og fundingrunden er dedikeret til en ny feature i Frame platformen, så det inden for nærmeste fremtid bliver muligt at bruge Frame til at dokumentere bæredygtigheden for bygninger i drift.

  Lars Bonde Lindberg, en af investorerne i denne fundingrunde, er helt enig med VNTRS:

  - Det rigtige team er helt afgørende for en startups succes. Et godt team vil være i stand til lige at løfte de sidste 10-20% i forhold til en eventuel konkurrent, og dermed sikre den helt rigtige løsning. Derudover kræver det lidt guts for en startup at indgå samarbejde med en Sweat Equity som VNTRS, og det har Frame. VNTRS kan helt sikkert medvirke til at give et nyt gear og dermed nye perspektiver. Jeg forventer mig meget af det nye samarbejde.

   

   

  At fundingen er målrettet udviklingen af en bestemt feature og at få en Sweat Equity investor som VNTRS er en ændring af den hidtidige strategi for Frame. Vi har spurgt Frames CEO, Jesper Ring om årsagen til ændringen:


  - I vores nye fundingstrategi har vi valgt at tage investeringer ind til gennemførelse af særlige projekter. Vi har set et stort markedspotentiale i eksisterende bygninger, og det er det denne runde er designet til. Vi er glade for, at investorerne vil hjælpe os med at hæve bæredygtighedsniveauet ikke kun i nye men også i eksisterende bygninger. De nye investorer er sammensat til at kunne hjælpe med at gøre den største forskel i ejendomsbranchen i dag. Det kan vi gøre ved at udvide vores fokus til også at omfatte eksisterende bygninger og gøre dem mere livscyklusorienteret. Ikke kun i design – men også i brugsfasen.

   

  OM VNTRS

  VNTRS er et Venture Studio, der blev grundlagt for 6 år siden som en helt unik business model og baseret på de fire grundlæggeres egne erfaringer med tech startups. De fik alle gode råd og hjælp til deres egne virksomheder, men fandt det svært at omsætte de gode råd til praksis. Den erfaring har de taget med i VNTRS, og tilbyder tech startups den praktiske tilgang til udfordringerne, som de selv manglede dengang.


  Som et Venture Studio investerer VNTRS med Sweat Equity i unge tech startups. De deler risiko og fremgang med alle deres medarbejdere ved at give dem ejerskab i VNTRS og derved sikre, at de er personligt engageret.


  I dag investerer VNTRS i alle de nordiske og baltiske lande og har omkring 45 eksperter rundt omkring. Hovedkvarteret er i Stockholm, men virksomheden har også kontor i Tallinn og er aktiv i Storkøbenhavn.  OM FRAME

  Frame er en innovativ digital platform, til at lede, designe, dokumentere og certificere bæredygtigheden i byggeriet fra start til slut. Ved at anvende Frame får projektet målbare og konkrete kriterier til at realisere bæredygtighedsvisionen uden, at der skal gås på kompromis med kreativitet, kvalitet eller økonomi.

  Med Frame får de byggefaglige hjælp til at organisere, dokumentere og strukturere det bæredygtige byggeri ved at samle alt på ét sted og give alle involverede et fælles sprog.

  Grundlagt af civilingeniør, Jesper Ring og arkitekt MAA Asger Juul, der begge er efterspurgte eksperter inden for bæredygtighed i byggebranchen.

   

   

  Anbefalede artikler