<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image

Den danske delegation til EuroSkills Budapest i 2018. Murer Samuel Birk jubler over sin sølvmedalje

Regering, erhvervsliv og organisationer indleder kæmpe indsats for flere faglærte

  • 2021-11-24

EuroSkills 2025 bliver en af årtiets største begivenheder i Danmark, og forberedelserne skydes allerede i gang nu med den officielle underskrift af kontrakten med WorldSkills Europe.

SkillsDenmark og EuroSkills 2025 I/S inviterer til lancering af projektet ”EuroSkills 2025” torsdag den 25. november i Børne- og Undervisningsministeriets festsal 12.00 - 13.00.

 

Ved samme lejlighed er der mulighed for at møde formanden for bestyrelsen i det nyoprettede selskab, der for alvor skal løfte indsatsen for at skaffe flere faglærte i Danmark, Poul Nyrup Rasmussen samt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkranz-Theil (S).

 

EuroSkills 2025 projektet skal både arrangere et europamesterskab for unge faglærte i Herning i 2025 – men også samle indsatsen for at løfte erhvervsuddannelsernes profil over for uddannelsessøgende unge.

 

- Vi har nu en historisk mulighed for at gøre noget ved manglen på faglært arbejdskraft i Danmark. Min ambition er at samle erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne, regeringen og organisationerne i dette projekt – og give håndslag rundt om bordet på, at vi samler kræfterne. Der er behov for en stærk fælles indsats, hvor alle bidrager til at fremme de faglærte karrieremuligheder, så vi kan sikre det danske arbejdsmarked også i fremtiden. Derfor kommer man til at høre meget mere til EuroSkills i de kommende år – også inden 2025, siger Poul Nyrup Rasmussen.

 

 

Ved arrangementet torsdag, mødes den danske bestyrelse med organisationen WorldSkills Europe for første gang og skriver officielt under på kontrakten. Samme dag træder bestyrelsen sammen og påbegynder arbejdet.

 

Udover Poul Nyrup Rasmussen, vil der være mulighed for at møde en tidligere og kommende deltager ved EuroSkills samt den øvrige bestyrelse i projektet EuroSkills 2025.