<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
8adf27a0-9d31-428b-bf66-539b7c9a7907

Tidligere byggeaffald indvundet via Urban Mining og forædlet til ny sekundær sandfraktion

RECYCON Element får EPD for beton produceret ved urban mining

 • Materialer og Løsninger
 • Beton
 • 2024-04-05
 • | Af Mikkel Weber Sandahl
 • Producent af beton og betonelementer, RECYCON Element har opnået miljøvaredeklarationer (EPD) for deres forskellige typer af urbanbeton, som er fremstillet af genbrugsfraktioner fra urban mining, hvilket markerer et skridt mod en cirkulær økonomi.

  6e52252e-3e4e-4b5b-bada-eb028e5d8e27UUrban Beton anvendt til Element produktion


  – Det er ikke blot en EPD på en specifik vare eller produktgruppe. Vi er gået et skridt videre og har fået disse EPD’er på selve urbanbetonen, udtaler Jens Flade-Rasmussen, salgs- og udviklingsdirektør i RECYCON Element i en pressemeddelelse. Han uddyber:

  – Det betyder, at miljøvaredeklarationen dækker alle de typer produkter, der kan laves med urbanbetonerne i den passive miljøklasse, som tegner sig for knap 40 % af al solgt beton i Danmark.

  Urbanbetonen produceret af RECYCON Element består af 100 % genanvendte materialer og er blevet certificeret under DS/EN 206-standarden, og denne certificering bekræfter, at urbanbetonen har samme styrke som almindelig beton og opfylder strenge miljømæssige standarder.


  EPD-certificeringen er en vigtig milepæl, da den giver kunderne dokumentation for urbanbetonens miljømæssige fordele. Det understreger også RECYCON Elements engagement i at fremme bæredygtigt byggeri og bidrage til opfyldelsen af klimamål.

  5b7fa34f-fd5c-411b-a0aa-12cb3978c4edUrban beton leveret til gulve  En central del af RECYCON Elements strategi er at øge genanvendelsen af byggeaffaldsressourcer gennem Urban Mining-initiativer. Ved at etablere sine egne modtagestationer sikrer virksomheden en pålidelig forsyningskæde af genbrugsfraktioner til produktion af urbanbeton. Dette bidrager ikke kun til at reducere CO2-udledningen, men sikrer også en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne i bygge- og anlægssektoren.

   

  – Med vores EPD på betonen dokumenterer vi vores bidrag til et mere bæredygtigt byggeri, fortæller Jens Flade-Rasmussen og fortsætter:

   

  – Vores urbanbeton er et vigtigt skridt for byggebranchens bidrag til den cirkulære økonomi og forståelsen af, hvor vigtig Urban Mining er.

   

  2808e176-e437-49f6-86a5-a24d6e28044aBillede af bunken med affald som er indvundet via Urban Mining inden den bliver forældet til ny sand fraktion.

   

  RECYCON Elements urbanbeton sætter en ny standard for klimabelastningen af betonprodukter, idet den opnår et betydeligt lavere CO2-aftryk sammenlignet med traditionel beton. Dette markerer ikke kun en teknologisk bedrift, men også en forpligtelse til at levere innovative og bæredygtige løsninger til bygge- og anlægsbranchen. Med RECYCON Elements EPD-certificerede urbanbeton er fremtiden for bæredygtigt byggeri blevet endnu mere lovende, hvilket baner vejen for en grønnere og mere ansvarlig byggeindustri.

  Anbefalede artikler